Άρης - Ατρόμητος 1-2

Άρης - Ατρόμητος 1-2

bet365

Με γκολ των Ενσικουλού (52') και Γκάλο (60') ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" τον Αρη που είχε προηγηθεί με γκολ του Ντιγκινί στο 48', αλλά τερμάτισε στην έβδομη θέση, εκτός play offs. Έκτος ο Άρης που ισοβάθμισε με τον ΟΦΗ.

Ο Ατρόμητος νίκησε σε εκτός έδρας παιχνίδι έπειτα από περίπου 50 ημέρες, καθώς στις 11 Ιανουαρίου είχε κερδίσει τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ο δε Άρης απέκτησε… κακές συνήθειες καθώς η σημερινή (1/3) ήττα είναι η δεύτερη διαδοχική εντός έδρας έπειτα από αυτή από την ΑΕΚ.

Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα, των ευκαιριών ή ακόμη και των προϋποθέσεων που δημιουργήθηκαν για τελικές προσπάθειες. Ο Μίκαελ Ένινγκ άλλαξε τα 5/11 του βασικού σχήματος, είδε την ομάδα του να βγάζει φαντασία στο παιχνίδι της, να ελέγχει τον ρυθμό για περίπου 30 αγωνιστικά λεπτά αλλά, δίχως όμως να καταφέρει να αποκτήσει το προβάδισμα. Ευκαιρίες είχε όπως με την κεφαλιά του Σόουζα στο 10ο λεπτό, κυρίως όμως μέσα από τη δημιουργία των Μπρούνο Γκάμα, Γιάννη Φετφατζίδη. Ο Πορτογάλος βρέθηκε τουλάχιστον δύο φορές με καλή τοποθέτηση απέναντι στον Μανδά αλλά στο σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο, ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης νικήθηκε μία φορά από τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου, προφανώς όμως μετάνιωσε και για την επιλογή του στο 27ο λεπτό όπου προσπάθησε να «τελειώσει» μόνο του τη φάση αντί να πασάρει στον ελεύθερο Ντάνι Λάρσον ο οποίος ήταν εντός περιοχής.

Η απόκρουση του αγώνα

Αυτή ανήκε στον Φαμπιάν Έμαν στο 41ο λεπτό όπου ο Αυστριακός τερματοφύλακας του Άρη «άγγιξε» την μπάλα ενστικτωδώς έπειτα από την κεφαλιά του Ενσικουλού εντός της μικρής περιοχής. Γενικώς ο Ατρόμητος παρουσίασε δύο πρόσωπα στο πρώτο ημίχρονο. Αρχικά «σημάδεψε» στην transition άμυνα του Άρη και θα μπορούσε να «πάρει» κάτι στη φάση του 16ου λεπτού όπου βγήκε στην κόντρα με αριθμητική ισορροπία αλλά ο Χαρίσης έκανε καλή επιλογή ή ακόμη και στο 32’, σε μία φάση στο ξεκίνημα της οποίας ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μαντσίνι, ο Μανούσος αρχικά και ο Γκάλο στη συνέχεια ήταν άστοχοι. Ο Ατρόμητος έγινε πιο δημιουργικός όταν «επέλεξε» να επιτεθεί» από τη δεξιά πλευρά της άμυνας και γνωρίζοντας την αδυναμία του Σούντγκρεν.

Ο Ντιγκινί και η ανατροπή

Ο Μίκαελ Ένινγκ… ανακάτεψε ακόμη περισσότερο την τράπουλα καθώς στην 11αδα του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο ήταν οι Νικολά Ντιγκινί, Μάρτιν Τόνσο αντί των Μπρούνο Γκάμα, Ντάνι Λάρσον. Ο Γάλλος χρειάστηκε περίπου τρία λεπτά για να βρει δίχτυα σ’ ένα πανέμορφο γκολ για τους «κίτρινους» καθώς η φάση ξεκίνησε με πάσα στον χώρο από τον Ματίγια, ο Μαντσίνι τροφοδότησε με μια πάσα τον Ντιγκινί ο οποίος πλάσαρε τον Μανδά για το 1-0 (48’).

Ο Ατρόμητος είχε άμεση απάντηση καθώς δύο λεπτά (50’) αργότερα «έφυγε» στο transition παιχνίδι, ο Χαρίσης τα έκανε όλα τέλεια και κυρίως η παράλληλη πάσα για τον Ενισικολού ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Έμαν για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν τον έλεγχο του κέντρου και στο 58ο λεπτό έκαναν την ανατροπή με την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γκάλο ο οποίος έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Έμαν (1-2).

Τελευταίο χαρτί με Νίκο Μαρτίνες

Το παιχνίδι απέκτησε ακόμη πιο γρήγορο ρυθμό μετά το δεύτερο γκολ του Ατρόμητου καθώς ο Άρης έγινε πιο πιεστικός αναζητώντας την ισοφάριση. Ο Μίκαελ Ένινγκ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Νίκο Μαρτίνες, κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική. Στο 68’ οι «κίτρινοι» είχαν τρομερή ευκαιρία για το 2-2 αλλά ο Μανδάς έκανε τρομερή απόκρουση σε κεφαλιά του Μάρτιν Τόνσο. Η δεύτερη αλλαγή από τον Σάββα Παντελίδη ήταν ο Πέτρος Γιακουμάκης αντί του Ντε Πο, είχε προηγηθεί αυτή του Ούμπιντες ο οποίος χειροκροτήθηκε από τον κόσμο κατά την είσοδό του στο γήπεδο.

Η πίεση του Άρη συνεχίστηκε, ενώ ο Ατρόμητος παρά τους πολλούς χώρους που δημιουργήθηκαν δεν εκτέλεσε καμία φάση σωστά στο transition παιχνίδι. Σε δύο περιπτώσεις ο Μάρτιν Τόνσο δεν σημάδεψε σωστά για τους «κίτρινους», ενώ στο 87’ μετά από λάθος του Γκάλο ο Μανδάς και πάλι κράτησε την ομάδα του στο απευθείας σουτ του Μαντσίνι. Ο Ατρόμητος κράτησε ανέπαφη την εστία του στον εναπομείναντα χρόνο και παράλληλα τη νίκη.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Σόουζα (Άρης), Ενσικουλού, Ανδρούτσος, Γκάλο, Ντε Πο (Ατρόμητος)

Ο MVP: Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Χρήστο Μανδά ο οποίος κάλυψε επάξια το κενό του Μέγερι και κράτησε την ομάδα του στις πολλές φάσεις που δημιούργησε ο Άρης

Στο ύψος του: Ο Χαρίσης δημιούργησε το πρώτο γκολ του Ατρόμητου και γενικώς είχε πολύ καλή παρουσία στη μεσαία γραμμή.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Το συμπέρασμα «δεν μπορεί» μάλλον μοιάζει ακλόνητο για τις επιδόσεις του Ντάνιελ Σούντγκρεν

Η «γκάφα»: Αυτή του Μάρτιν Τόνσο στο 67’ καθώς ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι «κατάφερε» να στείλει την μπάλα πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Μανδά.

Το «στραγάλι»: Ο Τζήλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Όταν οι παίκτες των δύο ομάδων άρχισαν να… κλωτσάνε, έχασε τον έλεγχο.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Στο ποδόσφαιρο νικά αυτός που είναι πιο αποτελεσματικός και στην προκειμένη περίπτωση αυτός ήταν ο Ατρόμητος. Ο Άρης είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, περισσότερες φάσεις αλλά δεν τις αξιοποίησε.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Ροζ, Σόουζα, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Μπακούτσης (62’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης, Μπρούνο Γκάμα (46’ Τόνσο), Λάρσον (46’ Ντιγκινί), Μαντσίνι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παντελίδης): Μανδάς, Ρισβάνης, Στρούγγης, Μπουσούλαντζιτς, Νάστος, Γκάλο, Χαρίσης, Ενσικουλού (68’ Ούμπιντες), Ντε Πο (74’ Γιακουμάκης), Μανούσος, Ανδρούτσος (81’ Μπαένα).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα