Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-1

Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-1

bet365

«Χαρακίρι» για τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια! Αν και προηγήθηκε νωρίς με τον Άκπομ, έμεινε στο 1-1 με την Ξάνθη και μπαίνει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος από το -7 απέναντι στον Ολυμπιακό. Διαμαρτυρίες από τον Δικέφαλο προς τον Βρέσκα για πέναλτι σε χέρι του Λισγάρα στο φινάλε.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φουριόζος, παρά τις πολλές αλλαγές από τον Αμπέλ Φερέιρα, με τρεις πάσες οι παίκτες του (Βαρέλα, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί) έκοψαν σαν ελβετικό τυρί την άμυνα της Ξάνθης στη μέση και μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξαν το σκορ (0-1) με τον Τσούμπα Άκπομ.

Ο Άγγλος φορ ήταν μια από τις αλλαγές του Πορτογάλου προπονητή των «ασπρόμαυρων», που πατούσαν καλά στο γήπεδο μέχρι τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Στη συνέχεια; Εξαφανίστηκαν από το χορτάρι! Έμειναν μόνο οι περίπου 1.000 φίλοι του στις κερκίδες να τραγουδάνε για την ομάδα τους…

Η Ξάνθη με σωστή τακτική προσέγγιση, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, άρχισε να πλησιάζει στην εστία του Πασχαλάκη, που προτιμήθηκε από τον Ζίβκοβιτς, φτάνοντας στην ισοφάριση (1-1) με την κεφαλιά του Χρήστου Λισγάρα. Με έντεκα παίκτες του ΠΑΟΚ στη μεγάλη περιοχή, ο κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της «ασπρόμαυρης» εστίας!

Δεν έφτανε η ισοφάριση για τους νταμπλούχους είδαν τον Φερνάντο Βαρέλα να βγαίνει off και τον «Δικέφαλο» να συνεχίζει με δεύτερο στόπερ τον Αντρέ Βιεϊρίνια, ελλείψει άλλου κεντρικού αμυντικού στον πάγκο!

Η Ξάνθη απείλησε με το σουτ του Κοβάτσεβιτς (58’), με τον Φερέιρα να ρίχνει τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο ματς, αντί του Λάζαρου Λάμπρου, ενώ απέμενε μισή ώρα για το φινάλε της αναμέτρησης. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια με σουτ (72’) δεν βρήκε δίχτυα στην καλύτερη στιγμή των «ασπρόμαυρων», μετά από το γκολ του Άκπομ, ενώ στο τελευταίο τέταρτο, μετά την είσοδο του Κάρολ Σφιντέρσκι, αντί του μετριότατου Ντάγκλας Αουγκούστο, τα έπαιξαν όλα για όλα.

Πίεσαν όσο μπορούσαν, αλλά... έκαναν μια τρύπα στο νερό! Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Δημήτρη Λημνιού, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, ήταν φυσική συνέπεια μιας ακόμα κακής βραδιάς των νταμπλούχων στο πρωτάθλημα.

Η ιαχή «βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα», στο φινάλε συνόδεψε τους παίκτες του «Δικεφάλου» στα αποδυτήρια του γηπέδου των Πηγαδίων γράφοντας τον επίλογο της αναμέτρησης και της κανονικής περιόδου για τους πρωταθλητές…

MVP: Ο Χρήστος Λισγάρας πέραν του γκολ της ισοφάρισης ήταν αυτός που καθάρισε μαζί με τον Τέλη Καρασαλίδη όλες τις μπάλες εντός της περιοχής της Ξάνθης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βραζιλιάνος Εντουάρντο είχε τεράστια συμβολή στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι των γηπεδούχων κι από το δικό του χτύπημα ήρθε η ισοφάριση.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για το μόνο που θα θυμόμαστε τον Ντάγκλας Αουγκούστο είναι η κίτρινη κάρτα (έβδομη) που αντίκρισε στο ματς,.

Η ΓΚΑΦΑ: Όλος ο ΠΑΟΚ ήταν μια… γκάφα. Μηδέν πάθος, μηδέν ψυχή, μηδέν διάθεση, δίχως ιδέες. Το απόλυτο τίποτα…

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γιώργος Βρέσκας (ΕΠΣ Πιερίας) έκανε χρήση της κίτρινης κάρτας, φορτώνοντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ (Αουγκούστο και Ίνγκασον συμπλήρωσαν πετά και τέσσερις κίτρινες με αποτέλεσμα να χάσουν δύο και ένα ματς των πλέι οφ αντίστοιχα), ενώ στη φάση του αγώνα, με το χέρι του Λισγάρα στις καθυστερήσεις, πήγε ο ίδιος στο VAR μη καταλογίζοντας πέναλτι, κρίνοντας ότι ο αμυντικός της Ξάνθης δεν είχε πρόθεση κι αφήνοντας τους «ασπρόμαυρους» να διαμαρτύρονται για την απόφασή του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Ξάνθη «έκοψε» δύο βαθμούς από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και τον έστειλε στο μείον επτά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, γιατί έτσι είναι το κανονικό ποδόσφαιρο. Αυτό που παίζεται μέσα στα γήπεδα. Η Ξάνθη έπαιξε για την ιστορία της, για τη φανέλα της, την ίδια ώρα που όλοι την περίμεναν με την σκανδάλη στο δάχτυλο να την πυροβολήσουν. Διαψεύστηκαν. Μαζί ξεχάστηκαν και οι όροι «θυγατρική» και «πολυιδιοκτησία»....

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Εντουάρντο (85’ Θυμιάνης), Καμαρά, Στάρτζεον (95’ Τζουρίσκοβιτς), Φόσε, Τερκί, Κοβάτσεβιτς (69’ Μπαριέντος).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα (42’ Μάτος), Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο (75’ Σφιντέρσκι), Λημνιός, Καντουρί, Λάμπρου (64’ Μπίσεσβαρ), Άκπομ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα