Με τα πέναλτι και τα οφσάιντ ο ΠΑΟΚ πέρασε την «κοιλιά» του με 5 νίκες!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Με τα πέναλτι και τα οφσάιντ ο ΠΑΟΚ πέρασε την «κοιλιά» του με 5 νίκες!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το blog του στο gazzetta το χθεσινό ντέρμπι Κυπέλλου με τον δικό του τρόπο.

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ετούτος ο Ελβετός (Σέρερ) που έφερε ο Μέλο Περέϊρα για το χθεσινό ΠΑΟΚ-ΠΑΟ…Για αγαπητικός μου μοιάζει, για υποψήφιος ηθοποιός του Χόλιγουντ μου "κάθεται", ακόμη και για ζιγκολό μου κάνει! Για διαιτητής, όμως, με τίποτα!

Άλλη μία μεγάλη επιτυχία της ΚΕΔ της ΕΠΟ η επιλογή αυτή! Γέλασε ο κάθε πικραμένος. Φάση δεν πέτυχε. Μέχρι που έδωσε το πέναλτι, είχε κανονικό χειρουργείο του Παναθηναϊκού. Άλλοτε με, άλλοτε χωρίς αναισθητικό. Καλά το πέναλτι έχει γίνει…έθιμο στην Τούμπα, γίνεται δεν γίνεται θα δοθεί υπέρ του ΠΑΟΚ! Το κωμικό ήταν με τα φάουλ και τις κάρτες. Ο Πέλκας μόνο έπρεπε να φάει δύο στο πρώτο εφτάλεπτο! Σε μία φάση, ο Γιαννούλης παίρνει σβάρνα τον Μπουζούκη, φεύγει μπροστά και ο Ελβετός στον κόσμο του, ούτε φάουλ, ούτε τίποτα. Σε μία άλλη, ο Μίσιτς κάνει τάκλιν για κάρτα στον Ανουάρ, ο Ελβετός σωστά (περιέργως!) άφησε το πλεονέκτημα, γύρισε και πίσω το κεφάλι του να δει ποιος το έκανε το φάουλ για να τον τιμωρήσει, η φάση εξελίχθηκε κι αυτός ποτέ δεν έβγαλε την κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ, που για να πάρει τελικά κίτρινη έπρεπε να την πέσει λίγο μετά άσχημα στον Σέρερ, ζητώντας αποβολή του Πούγγουρα-μόνο που η πρώτη κίτρινη του Ελβετού στον Πούγγουρα ήταν μαϊμού.

Μετά το πέναλτι, κι αφού το 1-0 έδωσε στον ΠΑΟΚ την ανάσα που τόσο είχε ανάγκη, σε μία στιγμή του παιχνιδιού που ο Παναθηναϊκός όλο κι ανέβαινε, όλο κι απειλούσε, ο Ελβετός το γύρισε και έπαιξε αλλιώς, κάτι ακόμη χειρότερο, γιατί πολύ απλά καταλάβαινε πολύ καλά τι έκανε στο καθοριστικό πρώτο ημίωρο του αγώνα. Ακόμη κι έτσι βέβαια, επειδή είναι πολύ κακός διαιτητής, η εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια για το 2-0 έγινε κάποια μέτρα πιο μπροστά από το σημείο που έκανε φάουλ ο Μπουζούκης, ενώ φαίνεται ότι ήξερε κι αυτός και σεβάστηκε το άλλο «έθιμο», με τα χέρια του Βιεϊρίνια!

Τον Σέρερ τον είχαμε γλιτώσει εμείς πέρσι από το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, αφού είχε αρχικά οριστεί, αλλά μετά τραυματίστηκε, κάτι του έτυχε, δεν θυμάμαι και δεν μπορούσε να έρθει κι αντικαταστάθηκε. Γλίτωσε τότε το «χειρουργείο» ο Ολυμπιακός, το «έφαγε» χθες ο Παναθηναϊκός…Έναν τέτοιο να φέρει ο Μέλο Περέϊρα και στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!!! Προς το παρόν, βέβαια, έφερε έναν άλλον Ελβετό στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός για την Κυριακή! Κι είναι και -2 πίσω ο ΠΑΟΚ…Ω ρε τι έχει να γίνει στο Περιστέρι…

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ ξεπερνάει με τις ελάχιστες απώλειες την αγωνιστική κρίση που του προκάλεσε η τεσσάρα από τον Άρη στο Χαριλάου. Από εκείνο το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ κατά κοινή ομολογία κάνει «κοιλιά». Αλλά αντί να χάνει βαθμούς, κερδίζει το ένα παιχνίδι μετά το άλλο! Πώς; Με τα πέναλτι!

ΠΑΟΚ -ΑΕΚ 1-0 με πέναλτι, στο οποίο είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ

ΠΑΟΚ-Αστέρας 3-1, με καθαρό πέναλτι υπέρ του Αστέρα με το σκορ 1-0 να μην δίνεται

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1 με γκολ από οριακή θέση οφσάϊντ

ΠΑΟΚ-Βόλος 1-0 με πέναλτι που έκανε ο μοναδικός δανεικός του ΠΑΟΚ που έπαιξε εναντίον του

ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-0 με το πρώτο γκολ από πέναλτι φάντασμα

«Κοιλιά» με πέντε νίκες σε έξι παιχνίδια!!! Μακάρι να περνούσαν όλες οι ομάδες έτσι τις αγωνιστικές τους κρίσεις!

Ξέχασα και τα δύο ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ, ομάδα της πρώτης εξάδας, άρα για τα πλέϊ οφ, κι έφαγε εφτά γκολ από τον ΠΑΟΚ…Παρεμπιπτόντως, διάβαζα πριν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ για το ματς της Κυριακής στην Τούμπα. Θα λείψουν λέει έξι βασικοί τιμωρημένοι (Μεγιάδο, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής) και δύο τραυματίες (Σακόρ, Φερέϊρα), ενώ σκέφτονται αν πρέπει να προφυλάξουν τέσσερις (Νέϊρα, Σωτηρίου, Σεμέντο, Βαζ), γιατί είναι στο όριο καρτών. Προχωράμε χωρίς σχόλια....

Καθαρά αγωνιστικά, καθότι υπάρχει και λίγο παιχνίδι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στα πρώτα 15-20 λεπτά, με εκπληκτική πίεση ψηλά, αλλά και στα 30 τελευταία. Στο άλλο μισό παιχνίδι (από το 20 έως το 60’) ο Παναθηναϊκός ήταν από ισάξιος έως καλύτερος, αλλά όχι αποφασιστικός στα τελειώματα του. Μάλλον κι άτυχος, γιατί δεν έκατσε καμία φάση να την τελειώσει ο Μακέδα-κι ήταν και πολύ σοβαρά τα στόπερ του ΠΑΟΚ χθες, μετά το ναυάγιο στο ΟΑΚΑ. Ο δε Μπουζούκης στο α΄ ημίχρονο ήταν ανύπαρκτος. ο Δώνης ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες του να χτυπήσουν στην πλευρά του Βιεϊρίνια, όπου υπήρχε "έδαφος" για ρήγματα, στο α΄ το έκαναν, αλλά στο β΄ με κουρασμένο τον Χατζηγιοβάννη, δεν...

Το ματς κρίθηκε από το πέναλτι, αλλά κι από το ένστικτο του κόσμου, που γιούχαρε τον Πέλκα τρεις φορές μέσα σε λίγα λεπτά κι υποχρέωσε τον προπονητή του ΠΑΟΚ να τον αλλάξει άρον άρον στο 60’. Μπήκε ο Λάμπρου κι άλλαξε όλο το παιχνίδι! Ο Άμπελ Φερέϊρα πιστώνεται, από την άλλη, ότι έβαλε τον Λάμπρου σε ρόλο δεύτερου φορ, σφήνα στα αργά στόπερ του ΠΑΟ, κι όχι έξω αριστερά, όπως όλοι περίμεναν, με μετάθεση του Μπίσεσβαρ σε ρόλο Νο 10. Η ιδέα του Πορτογάλου αποδείχθηκε λαμπρή: ο Λάμπρου πρόλαβε και μπήκε σε τέσσερις φάσεις γκολ μέσα σε μισή ώρα! Εκ τύχης, και Διούδη, ο ΠΑΟ γλίτωσε συντριβή στο τέλος.

Αδύναμος κρίκος του Παναθηναϊκού ο Ινσούα, που και την Κυριακή στο ΟΑΚΑ είχε δώσει στον ΠΑΟΚ ευκαιρίες με πολλά λάθη. Χθες έδωσε δικαιώματα με το μαρκάρισμα στο πέναλτι και έκανε τραγική άμυνα στην εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια καλύπτοντας πλήρως τον σκόρερ Βαρέλα, ενώ όλοι οι άλλοι αμυνόμενοι είχαν πάρει σωστές θέσεις. Είναι αλήθεια ότι ο Αργεντίνος είχε δύο καλές επεμβάσεις, μία ανά ημίχρονο, στην περιοχή της ομάδας του, αλλά εξίσου αλήθεια ότι και αμυντικά χώλαινε κι επιθετικά ήταν μηδέν-αντίθετα, ο έτερος μπακ, ο Γιόχανσον, ήταν πάρα πολύ αξόπιστος, μπρος και πίσω.

Κι αφού δεν το είπε ο Δώνης, κι ορθώς έκανε, θα το πω εγώ: ο Παναθηναϊκός ξέμενε από δυνάμεις όσο περνούσε το β΄ ημίχρονο. Μπαταρία γιοκ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.