«O Tσούμιτς μπορεί να γίνει νέος Ραντζέλοβιτς, γρήγορος με καλή τεχνική»

«O Tσούμιτς μπορεί να γίνει νέος Ραντζέλοβιτς, γρήγορος με καλή τεχνική»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«O Tσούμιτς μπορεί να γίνει νέος Ραντζέλοβιτς, γρήγορος με καλή τεχνική»

bet365

Ο Αλεκσάνταρ Ίλιτς, ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ της Ραντνίτσκι, «ακτινογράφησε» στο gazzetta.gr τον Νίκολα Τσούμιτς που απέκτησε ο Ολυμπιακός. «Γρήγορος με καλή τεχνική κατάρτιση, αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Λιγότερο επιθετικογενής από τον Ραντζέλοβιτς».

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στη σερβική αγορά με κοινό παρονομαστή την Ραντνίτσκι Νις.

Έτσι, μετά τους Ραντζέλοβιτς και Νίκολις (αποκτήθηκε από την βοσνιακή Μλάντοστ, αλλά συνεχίζει στη Ραντνίτσκι) ένας ακόμη ποδοσφαιριστής του σερβικού συλλόγου θα ακολουθήσει την ίδια κατεύθυνση με τελικό προορισμό το ερχόμενο καλοκαίρι τον Πειραιά.

Πρόκειται για τον Νίκολα Τσούμιτς. Ο διεθνής εξτρέμ με την U21 της Σερβίας, ο οποίος φέτος πήρε χρόνο συμμετοχής στη Ραντνίτσκι Νις υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους» και συνειρμικά, λόγω ηλικίας, ομάδας, αλλά και θέσης γίνεται λόγος για περίπτωση που παραπέμπει στον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς.

Ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας hotsport.rs, Αλεκσάνταρ Ίλιτς, o οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ της Ραντνίτσκι σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του Τσούμιτς για λογαριασμό του gazzetta.gr.

Σύμφωνα με τον Σέρβο ρεπόρτερ, ο Τσούμιτς διαθέτει τις προδιαγραφές για να εξελιχθεί όπως ο Ραντζέλοβιτς, σε περίπτωση που πάρει χρόνο συμμετοχής. Παράλληλα, τόνισε πως δεν είναι τόσο επιθετικογενής όσο ο συμπατριώτης του, εστιάζοντας στην ταχύτητα και την τεχνική κατάρτιση του

Τι παίκτης είναι ο Τσούμιτς; Θεωρείς πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν στον Ολυμπιακό;

«Ο Νίκολα είναι ένας νέος ποδοσφαιριστής, αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Είναι από τους πρώτους παίκτες που έρχονται στο γήπεδο και ο τελευταίος που αποχωρεί, Είναι γρήγορος, με καλή τεχνική κατάρτιση και θεωρώ πως μπορεί να ανταποκριθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού εάν συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο ρυθμό. Από την στιγμή που οι προπονητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με την Σερβία, εκτιμώ πως θα έχει περισσότερο χώρο για να δείξει τις δυνατότητες του εκεί.

Επίσης, με την λογική πως ο Ολυμπιακός δεν θα του έδινε πολύ χρόνο συμμετοχής στην παρούσα φάση είναι σημαντικό που του επέτρεψε να συνεχίσει μέχρι το τέλος της σεζόν στο «Cair Stadium» προκειμένου να συνεχίσει να εξελίσσεται. Υπάρχουν πολλοί πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές στη θέση του στον Ολυμπιακό και είμαι βέβαιος πως στο μέλλον με την βοήθεια και τις συμβουλές τους θα γίνει ακόμα καλύτερος».

Αγωνίζεται στην ίδια θέση και προέρχεται από την ίδια ομάδα με τον Ραντζέλοβιτς. Θεωρείς πως ο Τσούμιτς είναι στο ίδιο επίπεδο; Ποιο είναι το αγωνιστικό στιλ του;

«Ο Λάζαρ και ο Νίκολα είναι νέοι ποδοσφαιριστές με το μέλλον τους να διαγράφεται λαμπρό. Η γνώμη μου είναι, πως ο Λάζαρ είναι λίγο πιο επιθετικογενής στην παρούσα φάση από τον Νίκολα. Σε ότι αφορά την ποιότητα του, νομίζω πως ο Λάζαρ είναι πιο έτοιμος και αυτό γιατί είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη Σερβία προτού μεταπηδήσει στον Ολυμπιακό. Η Ραντνίσκι είχε στείλει δανεικό πέρυσι τον Τσούμιτς στην Ντιναμό Βράνιε όπου έπαιξε σε όλη την σεζόν προτού επιστρέψει στο Νις. Πραγματοποιεί μέχρι στιγμής μια σπουδαία χρονιά. Ο Νίκολα μπορεί να φτάσει τον Ραντζέλοβιτς εάν πάρει ευκαιρίες και αγωνίζεται».

Είναι αλήθεια πως ο ΠΑΟΚ πάλεψε για την απόκτηση του;

«Δεν ήταν μόνο ο ΠΑΟΚ που ήθελε τον Τσούμιτς, αλλά πολλές άλλες ομάδες. Προτίμησε όμως να υπογράψει στον Ολυμπιακό».

Πως εξηγείς την αγωνιστική έκρηξη του με τη Ραντνίτσκι στην τρέχουσα σεζόν;

«Είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που είχε χώρο στην ομάδα για να δείξει τις δυνατότητες του, ενώ και η Ραντνίτσκι πίστευε σε αυτόν. O πρόεδρος του συλλόγου, ο κ. Ίβιτσα Τόντσεβ και η διοίκηση συνεργάζονται με ένα εξαιρετικό τεχνικό επιτελείο. Μεγάλο ρόλο διαδραματίζει ο αθλητικός διευθυντής, Μάρκο Γιοβάνοβιτς. Θα έλεγα πως ο Γιοβάνοβιτς παίζει μεγάλο ρόλο στην ανάδειξη των νέων ποδοσφαιριστών στη Ραντνίτσκι.

Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους sporting directors στη Σερβία και είχε το χάρισμα να ανακαλύπτει και να αναγνωρίζει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Ο πρόεδρος Τόντσεβ τον εμπιστεύεται και μαζί με το τεχνικό επιτελείο είναι υπεύθυνοι για την επιτυχία που είχε η Ραντνίτσκι πέρυσι. Επίσης ευθύνονται για όλους τους σπουδαίους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα όπως είναι οι Τσρνομάρκοβιτς, Χάσκιτς, Πάνκοβ, Ραντζέλοβιτς, Τσούμιτς κτλ.».

Τι θα πρέπει να περιμένουμε από τον Τσούμιτς στον Ολυμπιακό;

«Θα πρέπει να περιμένετε να δείτε έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα βάλει το συμφέρον της ομάδας του πάνω από τα προσωπικές του βλέψεις. Εάν πρέπει να επιλέξει για το αν θα σουτάρει ή θα πασάρει σε συμπαίκτη του που βρίσκεται σε καλύτερη θέση, να είστε βέβαιοι πως θα επιλέξει το δεύτερο».

Τι χαρακτήρας είναι;

«Εκτός γηπέδου είναι λίγος ντροπαλός. Είναι ένα παιδί που θέλει χρόνο για να βγει από το καβούκι του. Στον αγωνιστικό χώρο είναι ένας μαχητής που δεν σταματά ποτέ να αγωνίζεται, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα».

Δείτε τον Τσούμιτς εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα