Πως να κερδίσεις ένα στοίχημα, χωρίς να το παίξεις;

Πως να κερδίσεις ένα στοίχημα, χωρίς να το παίξεις;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πως να κερδίσεις ένα στοίχημα, χωρίς να το παίξεις;

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που δεν βρήκε τον τρόπο να διαχειριστεί τον Γιοάν Μολό, με αποτέλεσμα ο Γάλλος εξτρέμ να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Όταν το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός έβαζε στο έμψυχο δυναμικό του, τον Γιοάν Μολό, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Τα έκαναν, για την ακρίβεια, ξεκάθαρα, το παρελθόν του Γάλλου εξτρέμ αλλά και όσοι τον είχαν ζήσει είτε στην Γαλλία είτε στην Ρωσία, όπου πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Το μήνυμα προς τον Νίκο Νταμπίζα και τον Γιώργο Δώνη, απλό: «Για να προσφέρει, πρέπει να νιώσει εμπιστοσύνη, να νιώσει σημαντικός. Είναι δύσκολος χαρακτήρας, περίεργο παιδί και θέλει ειδική διαχείριση».

Από την στιγμή που το «τριφύλλι» προχώρησε στην απόκτησή του, αποκλείεται να μην είχε γνώση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνώριζε τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, το who is who του 30χρονου άσου. Το 2019 η πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες είναι πανεύκολη, όπως επιβεβαιώνει και ένα σημείωμα εκείνης της εποχής σε τούτη εδώ την γωνιά.

Η διαπραγμάτευση για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Μολό, χρειάστηκε περίπου ένα μήνα, καιρός κατά τον οποίο, τόσο ο τεχνικός διευθυντής όσο και ο προπονητής συνέλεγαν πληροφορίες.
Ο Παναθηναϊκός γνώριζε. Αποκτούσε έναν ποιοτικό εξτρέμ, μία ισχυρή προσωπικότητα πάνω στο χορτάρι, έναν ποδοσφαιριστή με χαρακτηριστικά που δεν είχε το ρόστερ του αλλά παράλληλα έβαζε στα αποδυτήριά του μία πιθανή ωρολογιακή «βόμβα», η οποία θα ήταν πιθανό να εκραγεί ανά πάσα ώρα και στιγμή σε περίπτωση που ο Γιοάν δεν ένιωθε καλά.
Η μεταγραφή του Γάλλου ήταν ένα στοίχημα εξαρχής, ένα στοίχημα που δεν βγήκε, κυρίως εξαιτίας της αδυναμίας του Παναθηναϊκού να το παίξει, να το υποστηρίξει, να το διεκδικήσει με τον σωστό τρόπο. Από την στιγμή που παίρνεις τον Μόλο και δίνεις ένα από τα καλά σου συμβόλαια, τότε είσαι υποχρεωμένος να ψάξεις και να βρεις τρόπο, να τον αξιοποιήσεις.
Ο Παναθηναϊκός, βασικά ο κόουτς Δώνης, δεν πίστεψε, δεν πιστεύει στον Μολό. Όπως είχαμε αναφέρει και πριν από περίπου ένα όταν περιγράφαμε όσα ζούμε σήμερα, ο 50χρονος τεχνικός δεν ήταν θερμός υποστηρικτής της συγκεκριμένης κίνησης. Δεν «ψηνόταν», δεν τον πολυήθελε και μετά την φυγή του Νταμπίζα, ήταν δεδομένο πως ο Γάλλος θα έχανε το πιο δυνατό του στήριγμα εντός του συλλόγου.
Η διαχείριση που έχει γίνει στην περίπτωση του Γάλλου εξτρέμ καθιστά ξεκάθαρη την έλλειψη εμπιστοσύνης, πίστης και διάθεσης αξιοποίησης προς το πρόσωπό του. Μπορεί για λόγους που δεν μπορούν να γίνουν ποδοσφαιρικά κατανοητοί, να γίνονται αναφορές στις... πολλές χαμένες ευκαιρίες του Μολό κατά καιρούς, ωστόσο, η αλήθεια είναι διαφορετική και αποδεικνύεται από τους αριθμούς. Στο φινάλε του πρώτου γύρου, σε πόσα ματς έπαιξε ο Μολό και τι έκανε πάνω στο χορτάρι;
Τριάντα λεπτά ως αλλαγή κόντρα στην Λαμία.
Τριάντα λεπτά ως αλλαγή κόντρα στον ΟΦΗ.
Τριάντα λεπτά ως αλλαγή κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου σκόραρε με πέναλτι το γκολ της ισοφάρισης.
Βασικός απέναντι στον Πανιώνιο, για πρώτη και μοναδική φορά, όπου είχε καλή παρουσία και την ασίστ στο γκολ του Ζαχίντ.
Από εκείνο το ματς, στις 29 Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος ξαναέπαιξε ένα μήνα αργότερα στο Κύπελλο απέναντι στην Παναχαϊκή(30.10), όπου είχε πολύ καλή νοοτροπία και είδε το παιχνίδι, όπως έπρεπε παρά το γεγονός που δεν του βγήκαν οι ενέργειες.
Και μετά από έναν μήνα, στα τέλη Νοεμβρίου(24.11), χρησιμοποιήθηκε ένα τέταρτο στο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό.
179 λεπτά στο πρωτάθλημα και 90 στο Κύπελλο είναι οι... πολλές ευκαιρίες που πήρε μέχρι και σήμερα ο Μολό, σε μία ομάδα όπου μέχρι στιγμής έχει ξεκάθαρο πρόβλημα στην δημιουργία και διαθέτει μία από τις χειρότερες επιθέσεις στη φετινή Σούπερ Λιγκ.
Για να αντιληφθεί κανείς πιο εύκολα το θέμα στην διαχείριση του Μολό, ας δούμε τον χρόνο των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα άκρα. Ο Κολοβός έχει πάρει 436 λεπτά στο πρωτάθλημα, ο Χατζηγιοβάνης 630, ο Μπουζούκης 851.
Με την συγκεκριμένη διαχείριση, ούτε να κριθεί το αν μπορεί να προσφέρει γίνεται, ούτε φυσικά να βρει ρυθμό, στοιχείο πολύ σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή. Με ένα ματς ανά μήνα, είναι σχεδόν απίθανο να βοηθηθεί ο Μολό και ο κάθε Μολό.
Όλα τα παραπάνω, φυσικά και δεν αφαιρούν και τις ευθύνες που έχει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, κυρίως για το αντιεπαγγελματικό του ξέσπασμα πριν το παιχνίδι με την Ξάνθη, όπου έκανε άνω-κάτω το Κορωπί και ολόκληρη την ομάδα, μετά την απόφαση του Δώνη να μην τον έχει στους βασικούς. Εκείνο το απόγευμα μπήκαν οι τίτλοι τέλους, μιας και φαντάζει απίθανο πλέον να κολλήσει το γυαλί.
Το αν έχει πρόβλημα νοοτροπίας στις προπονήσεις και... ξυπνάει την Πέμπτη και την Παρασκευή και αυτό είναι κάτι που δεδομένα θα έπρεπε να το γνωρίζουν στον Παναθηναϊκό πριν τον «υπογράψουν».
Στο τέλος της ημέρας, πάντως, αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει απολύτως τίποτα από έναν δεδομένα ποιοτικό ποδοσφαιριστή και τον Γενάρη θα ψάχνει πάλι εξτρέμ.
Και κάτι ακόμη: Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι η μοναδική ομάδα στον πλανήτη, η οποία διαθέτει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές με παραστάσεις, εμπειρίες και ποιότητα, όπως ο Μουνιέ και ο Μολό και αμφότεροι δεν υπολογίζονται! Και όλα αυτά σε μία ομάδα που δεν έχει τους φοβερούς και τρομερούς εξτρέμ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.