Ο πρώτος από τους τριάντα τελικούς!

Ο πρώτος από τους τριάντα τελικούς!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο πρώτος από τους τριάντα τελικούς!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα κόντρα στην Ξάνθη.

Η πιο δύσκολη σεζόν στην ιστορία του Παναθηναϊκού αρχίζει το βράδυ της Κυριακής στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη! Το γιατί χαρακτηρίζεται έτσι η αγωνιστική περίοδος που κάνει σέντρα αύριο, το έχουμε αναλύσει αρκετές φορές σε τούτη την γωνιά και το σενάριο έχει την υπογραφή, το όνομα και το επώνυμο του Γιάννη Αλαφούζου, μιας και εξαιτίας της δικής του διοικητικής ανυπαρξίας βάσει σχεδίου(ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ το έχει παραδεχθεί) ο σύλλογος ξεκινά με -6, μακριά από την Λεωφόρο και χωρίς να έχει την δυνατότητα σημαντικής ενίσχυσης λόγω της γνωστής απαγόρευσης μεταγραφών και του μικρότερου μπάτζετ ever.

Σε μία έδρα που παραδοσιακά τα βρίσκει σκούρα, ο Παναθηναϊκός καλείται να βάλει στην εξίσωση της απόλυτης μιζέριας που επικρατεί στον οργανισμό του συλλόγου, την ελπίδα, την καλή διάθεση και να αλλάξει προς το θετικό την κουβέντα με μία καλή εμφάνιση και ένα ανάλογο αποτέλεσμα.

Πρωτίστως, όμως, ο Παναθηναϊκός καλείται να βρει βαθμούς στα Πηγάδια! Αυτό το -6 μπορεί να μετατραπεί σε θηλιά που σε σφίγγει στον λαιμό και το συντομότερο δυνατό η νεανική έκδοση του Γιώργου Δώνη πρέπει να το κάνει στην άκρη, ώστε να αποβάλλει από πάνω της το άγχος, να ανασάνει με μεγαλύτερη ευκολία και να μπορέσει πιο γρήγορα να βγάλει ωραία πράγματα πάνω στο χορτάρι.

Στην φετινή χρονιά, ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να... διαλέγει παιχνίδια. Κάθε ματς είναι τελικός και ο αυριανός είναι ο πρώτος από τους τριάντα που θα ακολουθήσουν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Παναθηναϊκός αύριο πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν καλύτερα και να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχει μεταξύ άλλων δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά:

Πρώτον την συγκέντρωση και την απόλυτη τακτική πειθαρχία για να μην εμφανίσει τα ίδια αμυντικά λάθη που του κόστισαν στα φιλικά παιχνίδια και τον έφεραν στην θέση να δέχεται ᾽᾽φτηνά γκολ᾽᾽.

Και δεύτερον κυνικότητα μπροστά στο αντίπαλο τέρμα. Όπως με τον Λεβαδειακό. Αν κρίνουμε σύμφωνα με τα όσα έχουμε δει στα φιλικά, ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα φτιάξει πάνω από 2-3 κλασσικές ευκαιρίες στα Πηγάδια. Πρέπει έστω και την... μισή, να την κάνει γκολ, να την βάλει στο πλεκτό. Ξεκάθαρα πράγματα...

Αυτά για σήμερα, τα υπόλοιπα αύριο και όσοι πιστοί έχουν το κουράγιο, τους περιμένει το πέταλο στα Πηγάδια. Γιατί ο Παναθηναϊκός είναι το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς και όχι οι ανεκδιήγητοι που έχουν τις τύχες του στα χέρια τους...

Υ.Γ1: Τα όσα είπε ο Νίκος Νταμπίζας στην χθεσινή συνέντευτη Τύπου στο Κορωπί και κυρίως ο τρόπος που ανέλυσε το πως και το γιατί το μακροπρόθεσμο συμφέρον του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα είναι... νόμος πριν από κάθε απόφαση, αποδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι διοικητικά το «τριφύλλι» έχει τον άνθρωπο που πρέπει στην κατάλληλη θέση, την πιο δύσκολη στιγμή. Η εξαίρεση στον κανόνα δηλαδή αν σκεφτούμε όλες τις υπόλοιπες υψηλόβαθμες θέσεις στην ΠΑΕ...

Υ.Γ2: Η διαδικασία για την αλλαγή σκυτάλης στην διοίκηση του Παναθηναϊκού παραμένει στο σκοτάδι, γεγονός που δεν ταιριάζει ούτε στο μέγεθος του συλλόγου, ούτε πολύ περισσότερο στον κόσμο της ομάδας που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Από καθυστέρηση σε καθυστέρηση, από τις 30 Ιουνίου οδεύουμε για τέλη Σεπτέμβρη και... βλέπουμε ενώ ακόμη και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει ποιους εκπροσωπεί ο Παϊρότζ και τι θέλει να κάνει στον σύλλογο.

Πάντως, η πλευρά του άγνωστου επενδυτικού σχήματος είχε ξεκαθαρίσει δημόσια πως θα βάλει άμεσα 47 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του συλλόγου αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Παναθηναϊκού ενώ η ΑΜΚ που έρχεται σε ένα μήνα και είναι ´´φωτογραφική´´για να προχωρήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ιστορία είναι κατά... μόλις 30 εκατομμύρια ευρώ μικρότερη.

Ακόμη μία... λεπτομέρεια που ξεφεύγει από την κανονικότητα που θα έπρεπε να έχει μία τέτοια υπόθεση από την αρχή ως και το τέλος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.