Αν ο ΠΑΟΚ θέλει το πρωτάθλημα, την Κυριακή είναι η μεγάλη του ευκαιρία να (μας) το δείξει…

Αν ο ΠΑΟΚ θέλει το πρωτάθλημα, την Κυριακή είναι η μεγάλη του ευκαιρία να (μας) το δείξει…

bet365

Στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα και μάλλον ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή, αλλά αυτό δεν αρκεί. Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφε…

Ο οργανισμός ΠΑΟΚ τούτη την κρίσιμη καμπή της σεζόν συνεχίζει να αναδίδει την αίσθηση πως διαθέτει, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος σ' ένα κρίσιμο ντέρμπι, όπως αυτό που έρχεται την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια, συγκροτημένο πλάνο.

Μέχρι τώρα για τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου απαντούν αυτά που έχει καταφέρει πάνω στο τερέν. Το στέμμα της ελληνικής Σούπερ Λιγκ μοιάζει στα μάτια μου ως το μεγάλο «κόλπο» της χρονιάς. Δεν είναι απαίτηση, αλλά ήδη κι αυτή ικανοποιείται στη σκέψη πολλών πέριξ της Τούμπας. Αλήθεια, ποιος πίστευε ότι στις 4 Απριλίου ο ΠΑΟΚ θα ήταν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα; Μέσα σε δύο αγωνιστικές, Κυριακή – Τετάρτη, βρέθηκε ένα βαθμό μπροστά από ΑΕΚ, στο +4 από τον Παναθηναϊκό και στο +6 από τον Ολυμπιακό.

Το Conference League είναι η περιπέτεια της χρονιάς. Αν φτάσει έως το τέλος, αυτό θα έχει συμβεί... εκτός πλάνου, αλλά να με συγχωρέσετε, η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να περιμένει. Ο ΠΑΟΚ θα πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια και το πρώτο του μέλημα των παικτών και του Λουτσέσκου είναι να ξεχάσουν πως την Πέμπτη έχουν το πρώτο ματς με την Μπριζ για τα προημιτελικά του Conference League.

H «αετομαχία» της OPAP Arena είναι σημαντική για δύο λόγους. Βαθμολογικούς και ψυχολογικούς ενόψει Μπριζ. Ως εκεί…

Πρώτος στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα

Ορκος νίκης για τους παίκτες του ΠΑΟΚ

Το φετινό πρωτάθλημα είναι πράγματι συναρπαστικό και μάλλον ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αισίως φτάσαμε στην 3η αγωνιστική των Play Off, 29 αγωνιστικές μέσα στη σεζόν, με την εικόνα του βαθμολογικού πίνακα να «φωνάζει» από μόνη της και ουδείς δεν μπορεί να αποκλείσει καμία ομάδα από τις τέσσερις για την κατάκτηση του στέμματος. Ολοι είναι μέσα στο κόλπο του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ καλείται την Κυριακή να απαντήσει στο αφήγημα «η ΑΕΚ τον έχει του χεριού της μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια» και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να βγάλει αντίδραση και κυρίως να είναι πνευματικά έτοιμος για να παίξει αυτό το ντέρμπι, λες και οι παίκτες του… πάνε στον πόλεμο! Αν μπουν φοβισμένα και με λάθος νοοτροπία, πολύ απλά στο τέλος της βραδιάς η «Ενωση» θα έχει διευρύνει το σερί της και θα έχει πατήσει ξανά κορυφή. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Αμα δεν βγει να τραγουδήσει η χοντρή...

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το 3-1επί της Λαμίας

Συμφωνώ και επαυξάνω, το πρωτάθλημα δεν τελειώνει για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ την Κυριακή. Είναι πολύ νωρίς, μόλις 4η αγωνιστική, σύμφωνα με την αμερικανική λογική, άμα δεν βγει να τραγουδήσει η χοντρή, η γιορτή δεν έχει σχολάσει, ωστόσο αν ο ΠΑΟΚ θέλει το πρωτάθλημα αυτή είναι η μεγάλη του ευκαιρία για να (μας) το δείξει. Ιδού η Ρόδος, ιδού το πήδημα…

Ο ΠΑΟΚ (του Λουτσέσκου) έρχεται, σε τούτο το φίνις της σεζόν, κι αναδεικνύεται (από εκεί που δεν το περίμενε κανείς…) πρωταγωνιστής. Αξία στη ζωή έχει να ζεις, και να πεθαίνεις, με τις ιδέες σου. Να πετυχαίνεις με τις ιδέες σου, ακόμα μεγαλύτερη.

Η στιγμή του Σαμάτα

Ο Αλι Σαμάτα

Για τον ΠΑΟΚ (του Λουτσέσκου) απαντούν, επίσης, εκείνοι που «λατρεύουν να τον λατρεύουν». Οι παίκτες του, που πήραν πάνω τους την ομάδα όταν το πράγμα ζόρισε μετά τις δύο σερί ήττες σε Ζάγκρεμπ και από Άρη στην πρεμιέρα των Play off. Και ο απλός κόσμος, στην κερκίδα. Με τα μηνύματα αγάπης ακόμα και προς τον Άλι Σαμάτα. Όλη η Τούμπα χθες αποθέωσε τον Τανζανό επιθετικό, ο οποίος μερικές εβδομάδες πριν έμοιαζε ο αποδιοπομπαίος τράγος του αποκλεισμού από τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τότε είχαμε σημειώσει πως «ο Σαμάτα δύσκολα θα βρει υποστηρικτές, αλλά αδίκως στοχοποιείται…», καθώς αυτό μας έχει (από)δείξει το ποδόσφαιρο. Το ότι τον αποθέωσε κι ο προπονητής του δεν συνιστά έκπληξη, απλώς όλα όσα συνέβησαν στο ματς με τη Λαμία, όπου ο κόσμος ζητούσε επιτακτικά να εκτελέσει το πέναλτι ο Σαμάτα στο φινάλε της αναμέτρησης, έρχονται να επιβεβαιώσουν το πόσο δίκιο είχαν όλοι όσοι εντός ομάδας τον στήριξαν «στα δύσκολα».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.