Οι 10 + 1 στιγμές της κανονικής διάρκειας της Super League

Οι 10 + 1 στιγμές της κανονικής διάρκειας της Super League

bet365

Πολλές και σημαντικές ήταν οι στιγμές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με το Gazzetta να σας παρουσιάζει τις 10 +1 πιο σημαντικές.

Των Φώτη Καρακούση και Δημήτρη Βέργου

Με τον ΠΑΟΚ να παίρνει στο νήμα την πρωτιά, ολοκληρώθηκε και η φετινή κανονική διάρκεια της Super League και όλοι πλέον περιμένουμε τα play off και play out, καθώς στις 4 ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο ο 1ος με τον 4ο έχουν 4 βαθμούς διαφορά, ενώ στην μάχη για την σωτηρία ο 11ος με τον 14ο έχουν 2 βαθμούς διαφορά.

Και στην φετινή κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχαμε πολλές και σημαντικές στιγμές που θα θυμόμαστε. Εμείς θα σας μεταφέρουμε τις 10 +1 που θεωρούμε πιο σημαντικές, γνωρίζοντας πως δεδομένα θα υπάρχουν και άλλες. Εσείς στα σχόλια μπορείτε να αναφέρετε ποια θεωρείτε επίσης σημαντική. Να τονιστεί πως στο top-10 είναι τυχαία η σειρά και όχι σχετικά με το ποια είναι πιο σημαντική.

Πρωτιά ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια

Πρωτιά ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια

Ο τραυματισμός Χουάνκαρ και η τιμωρία του Ολυμπιακού

Ο τραυματισμός Χουάνκαρ και η τιμωρία του Ολυμπιακού

Και αποχή διαιτητών είχαμε

Και αποχή διαιτητών είχαμε

Τέσσερις προπονητές στον πάγκο του Ολυμπιακού

Τέσσερις προπονητές στον πάγκο του Ολυμπιακού

Ο Χριστοδουλόπουλος έγραψε ιστορία σκοράροντας και με τον Άρη

Ο Χριστοδουλόπουλος έγραψε ιστορία σκοράροντας και με τον Άρη

Μάνταλος και Γαλανόπουλος με το μικρό Γιάννη

Μάνταλος και Γαλανόπουλος με το μικρό Γιάννη

Η απουσία των φιλάθλων από τις εξέδρες για δύο μήνες

Η απουσία των φιλάθλων από τις εξέδρες για δύο μήνες

ΑΕΚ και Άρης τίμησαν τη μνήμη του Μιχάλη και του Άλκη

ΑΕΚ και Άρης τίμησαν τη μνήμη του Μιχάλη και του Άλκη

Η παραίτηση Μαρινάκη από την προεδρία της Super League

Η παραίτηση Μαρινάκη από την προεδρία της Super League

Απολύθηκε ο Γιοβάνοβιτς, ήρθε ο Τερίμ

Απολύθηκε ο Γιοβάνοβιτς, ήρθε ο Τερίμ

Ρατσιστική επίθεση Μπέου σε Τεττέι

Ρατσιστική επίθεση Μπέου σε Τεττέι

Φυσικά δεν θα γινόταν να έχουμε το top-10 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, χωρίς να είναι μέσα η τελική βαθμολογία. Μια βαθμολογία που βρίσκει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, καθώς οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν με 2-0 της Λαμίας στο «Αθανάσιος Διάκος» και σε συνδυασμό με το 3-3 της ΑΕΚ με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον φέρνει στην θέση του οδηγού εν' όψει των play-offs.

Το ημερολόγιο έγραφε 22/10, όταν για την 8η αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες στο 48' έκαναν το 1-1 και στους πανηγυρισμούς υπήρξε ρίψη κροτίδας με συνέπεια να τραυματιστεί ο Χουάνκαρ. Ο αγώνας διακόπηκε, οι «πράσινοι» πήραν το παιχνίδι με 3-0, ενώ αφαιρέθηκε και ένας βαθμός από τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο CAS που του έδωσε τον 1 βαθμό, αλλά κράτησε το 3-0 υπέρ των «πράσινων».

Το φετινό πρωτάθλημα της Super League είχε μέχρι και αποχή διαιτητών. Συγκεκριμένα στις 5/12 αποφασίστηκε να μην κατέβουν οι διαιτητές για τα παιχνίδια της 14η αγωνιστικής μετά την εμπρηστική επίθεση στο κατάστημα του Ανδρέα Γκάμαρη, αλλά και τις απειλές σε βάρος του Τάσου Παπαπέτρου και της οικογένειάς του.

Πολλές οι αλλαγές προπονητών στον Ολυμπιακό, καθώς στην φετινή Super League στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» έστω και σε ένα παιχνίδι κάθισαν 4 προπονητές. Η αρχή έγινε με τον Ντιέγκο Μαρτίνες, στην συνέχεια ανέλαβε ο Κάρλος Καβαλιάλ, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ήταν υπηρεσιακός για ένα παιχνίδι και πλέον στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκεται ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος που έχει καταφέρει να βρει δίχτυα και με τις φανέλες των πέντε μεγάλων έγινε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Μετά τα γκολ που είχε σημειώσει με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό σκόραρε και με τον Άρη την 5η αγωνιστική στο 3-0 επί του Παναιτωλικού.

Την 9η αγωνιστική η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena επικρατώντας με 2-0. Στις εξέδρες βρισκόταν και ο μικρός φίλος του «Δικεφάλου του Βορρά», ο Γιάννης Παπαστεφανάκης με δύο παίκτες της Ένωσης, τους Μάνταλο και Γαλανόπουλο να πηγαίνουν να τον αγκαλιάσουν μετά τη λήξη της αναμέτρησης σε ένα πολύ όμορφο στιγμιότυπο.

Καθόλου ευχάριστο, ωστόσο στιγμάτισε τη σεζόν. Και αναφερόμαστε στο κλείσιμο των γηπέδων για δύο μήνες από την Κυβέρνηση εξ αιτίας του θανάσιμου τραυματισμού του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη από οπαδούς του Ολυμπιακού στο περιθώριο αγώνα βόλεϊ στου Ρέντη. Από τις 11 Δεκέμβρη ως τις 12 Φλεβάρη οι αναμετρήσεις διεξάγονταν κεκλεισμένων των θυρών.

Οι δύο δολοφονημένοι φίλοι της ΑΕΚ και του Άρη τιμήθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν την έναρξη της αναμέτρησης για την 13η αγωνιστική. Η ομάδα του Άρη πήγε στο πέταλο της Original και κατέθεσε λουλούδια και μια φανέλα των κίτρινων με το όνομα «Μιχάλης», ενώ στη συνέχεια κατατέθηκε στεφάνι στη μνήμη του Άλκη.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού αποφάσισε να αποχωρήσει από την προεδρία της Λίγκας μετά την πρόταση μομφής που κατατέθηκε σύμφωνα με τo ρεπορτάζ προς το πρόσωπό του από τους ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη. Στις 12 Δεκεμβρίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραιτήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΦΗ, Μηνά Λυσάνδρου να τον αντικαθιστά.

Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ήταν και η απομάκρυνση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» χωρίς να το περιμένει κανείς και με την ομάδα να είναι στην 2η θέση με 1 βαθμό πίσω από την κορυφή, έλυσαν το συμβόλαιο με τον Σέρβο προπονητή και στην συνέχεια συμφώνησαν με τον Φατίχ Τερίμ να τον αντικαταστήσει.

Μια ακόμα σημαντική στιγμή που σίγουρα μόνο θετική δεν ήταν, διαδραματίστηκε στο γήπεδο της Καισαριανής και στο Κηφισιά – Βόλος (0-0). Εκεί ο Ανδρέας Τεττέι παίκτης των γηπεδούχων κατηγόρησε τον Αχιλλέα Μπέο για ρατσιστική επίθεση. Ο πρόεδρος του Βόλου φάνηκε σε βίντεο να τον αποκαλεί μαϊμού. Η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου ήταν η Κηφισιά να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά με 0-3 και στον Μπέο να επιβληθεί ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρεις μήνες και 50.000 ευρώ πρόστιμο.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi