Ολυμπιακός: Όταν έχεις έξι μήνες (!) να πάρεις αποτέλεσμα στο β΄ημίχρονο σε δύσκολο παιχνίδι, κάτι πρέπει να κάνεις

Ολυμπιακός: Όταν έχεις έξι μήνες (!) να πάρεις αποτέλεσμα στο β΄ημίχρονο σε δύσκολο παιχνίδι, κάτι πρέπει να κάνεις

Ολυμπιακός: Όταν έχεις έξι μήνες (!) να πάρεις αποτέλεσμα στο β΄ημίχρονο σε δύσκολο παιχνίδι, κάτι πρέπει να κάνεις

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο Gazzetta ένα φαινόμενο του φετινού Ολυμπιακού, που θα βρει μπροστά του ο Μεντιλίμπαρ και πρέπει «να δει τι θα κάνει».

Τι και ποια τύχη μπορεί να έχει μία ομάδα να πετύχει υψηλούς στόχους, όταν δεν μπορεί να σκοράρει στα…β΄ ημίχρονα της; Προφανέστατα η ερώτηση, που αφορά τον Ολυμπιακό, είναι ρητορική.

Μία ανάλυση, λοιπόν, των 10 τελευταίων αγώνων του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις, μας φέρνει μπροστά σε ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα: στους εφτά από τους 10 αγώνες δεν σκόραρε στα β΄ ημίχρονα τους! Και σε ποια τρία β΄ ημίχρονα σκόραρε; Με τους πιο εύκολους θεωρητικά αντιπάλους: με τον ΟΦΗ (4-0) ένα γκολ, με την Κηφισιά (3-2) ένα γκολ και με τον ΠΑΣ που κέρδισε 3-1 με τα γκολ στην επανάληψη. Σε ποια εφτά β΄ ημίχρονα δεν σκόραρε καν; Στα τρία ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1-1, 0-0, 0-2), στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-2), στην ήττα (0-1) στη Λαμία, στο διπλό στο Χαριλάου (2-1) και φυσικά στο 0-0 στο Περιστέρι, δηλαδή στα πιο δύσκολα παιχνίδια. Και τώρα ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μόνο δύσκολα παιχνίδια, σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη…

Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι το φαινόμενο αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με την παρουσία του Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό, καθότι μιλάμε για παιχνίδια που συμπίπτουν με τον ίδιο στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Να θυμηθούμε τι συνέβη και με τον Μαρτίνεθ στον πάγκο; Ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε στα β΄ημίχρονα πέντε ευρωπαϊκών αγώνων του (με την Γουέστ Χαμ 2-1 και 0-1, με την Γκενκ 1-0, με την Τσουκάριτσκι 3-1, με την Φράιμπουργκ 0-5), η δε επιθετική παραγωγή του στα β΄ημίχρονα στα άλλα πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια του ήταν από ένα γκολ στην Γκενκ (1-1), με την Φράιμπουργκ (2-3), με την Τσουκάριτσκι (3-0), με την Τόπολα (2-2 και 5-2). Στην δε Ελλάδα δεν σκόραρε στο β΄ ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Κοινώς, επί Μαρτίνεθ η κατάσταση ήταν κάπως καλύτερη, αλλά όχι καλή.

Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία της σεζόν και ο Ολυμπιακός έχει μάθει φέτος να κερδίζει η, τέλος πάντων να μην χάνει στα πιο δύσκολα παιχνίδια του μόνο από την καλή του εικόνα στα α΄ ημίχρονα του. Έτσι πέτυχε τις δύο σπουδαίες νίκες του στην Ευρώπη, με τρία γκολ από το α΄ ημίχρονο με την Γουέστ Χαμ (2-1) και την Γκενκ (1-0). Έτσι, απέκλεισε ουσιαστικά τις δύο ομάδες της Σερβίας, την Τσουκάριτσκι (3-0 και 3-1 με τα πέντε γκολ στα α΄ ημίχρονα!), αλλά και την Τόπολα (5-2, με τα τέσσερα γκολ στο α΄ ημίχρονο!). Έτσι δεν έχασε σε δύο εκτός έδρας ντέρμπι, με δύο γκολ από το α΄ ημίχρονο, με την ΑΕΚ (1-1) και τον ΠΑΟ (1-1). Ακόμη και το μοναδικό του σημαντικό διπλό στο πρωτάθλημα τα έκανε καθαρίζοντας από το α΄ ημίχρονο (βλέπε 2-1 τον Άρη, με τα δύο γκολ στα πρώτα 45 λεπτά)…

Mπορεί να πει κάποιος, δηλαδή σε πειράζει να καθαρίζει ο Ολυμπιακός από τα α΄ ημίχρονα τα παιχνίδια του; Ασφαλώς και όχι! Μακάρι να γινόταν! Μόνο που είναι μαθηματικά απίθανο, αδύνατο, όπως θέλετε πείτε το, να πετύχει έτσι τους στόχους του, πολύ απλά γιατί είναι απίθανο, αδύνατο κλπ, να μπορεί κάποια ομάδα να κερδίζει συνεχώς από τα α΄ ημίχρονα του-καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να τα καταφέρει.

Μασούρας

Δεν ξέρω πώς ο Μεντιλίμπαρ μπορεί να το διαχειριστεί αυτό το θέμα, ερχόμενος ο άνθρωπος Φεβρουάριο μήνα στον Ολυμπιακό, αλλά καλό θα είναι να σκύψει πάνω και να βρει το καλύτερο που για την χρονική συγκυρία μπορεί να βρει. Να μην προετοιμάστηκε η ομάδα όπως έπρεπε το καλοκαίρι για να βγάλει τη σεζόν, έχοντας επικεντρωθεί στο πώς θα μπει στο Γιουρόπα Λιγκ, σε συνδυασμό με τις καθυστερημένες μεταγραφές, με συνέπεια οι καινούργιοι παίκτες να μην έχουν κάνει προετοιμασία με την ομάδα; Να έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του πολλούς παίκτες που δεν έχουν αθλητικά προσόντα και στα β΄ ημίχρονα ρίχνουν κατακόρυφα τις στροφές τους; Όλα αυτά μαζί;…

Εάν, πάντως, ο Βάσκος προπονητής θέλει να κάνει τη διαφορά, πρέπει να βρει μία λύση, ώστε ο Ολυμπιακός να έχει καλύτερη ισορροπία στα παιχνίδια του. Ναι, παραδοσιακά είναι ομάδα που πρέπει να μπαίνει δυνατά, ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη, και να περνάει το μήνυμα στον αντίπαλο ότι «από εδώ απόψε δεν θα περάσεις». Μόνο που στη γενικότερη θεώρηση της μάχης του πρωταθλήματος και της Ευρώπης, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει με κάποιο τρόπο να εμφανίσουν άλλο πρόσωπο, ειδικά επιθετικά, στα β΄ ημίχρονα τους. Δεν γίνεται αλλιώς.

Μέχρι τώρα φέτος η ομάδα σε β΄ ημίχρονο έχει κερδίσει μόνο τον Αστέρα, τον Πανσερραϊκό, την Κηφισιά και τον ΠΑΣ! Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ούτε κατά διάνοια δεν αρκεί ένας τέτοιος απολογισμός. Μετά από 34 παιχνίδια από την έναρξη της σεζόν, μπορούμε εν τέλει να θυμηθούμε μόλις ένα σπουδαίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει αποτέλεσμα στο β΄ ημίχρονο. Κι αυτό ήταν τον Αύγουστο, πριν έξι ολόκληρους μήνες, με το γκολ στο 96’, στην Γκενκ…

Άσχετο:

Μου μετέφεραν ότι δεν ήταν ο Γάλλος Ρούντι Γκαρσιά ο άλλος προπονητής που μαζί με τον Μεντιλίμπαρ ήταν οι δύο τελικές επιλογές του Ολυμπιακού προς αντικατάσταση του Καρβαλιάλ. Δεν μου είπαν, όμως, ποιος ήταν. Σίγουρα όχι ο Ολλανδός Γιάνσεν, για τον οποίο δεν υπήρξε καμία πιθανότητα να συμφωνήσει με τον σύλλογο.

Παρεμπιπτόντως, μην ακούτε αυτά που γράφουν στην Ισπανία ότι ο Μεντιλίμπαρ θα έχει…οκταπλάσιο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό σε σχέση με αυτό που είχε πάρει από τη Σεβίλλη πέρυσι, όταν πήγε για δύο μήνες στο τέλος της σεζόν-όντως τότε είχε συμφωνήσει με 200 χιλ. Ευρώ για το δίμηνο. Ο Βάσκος θα έχει μέχρι το τέλος της σεζόν ένα νορμάλ συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Εάν το καλοκαίρι, βέβαια, συμφωνήσουν Ολυμπιακός και Μεντιλίμπαρ να συνεχίσουν μαζί, τότε το κασέ του είναι όντως γύρω στο 1,5 εκ. Ευρώ.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Άραγε, ποιόν θέλει ο Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου, τον ΠΑΟ η, τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη, που λογικά θα αποκλείσει τον Παναιτωλικό; Αν υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός θέλει να βγει στην Ευρώπη και ότι μπορεί να μην μπει στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, άρα με Κυπελλούχο τον Άρη, θα μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων στην επόμενη σεζόν, τότε μπορούμε να σκεφτούμε ότι θα προτιμάει στον τελικό τον ΠΑΟΚ!

Αράο

Διότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ σε έναν τελικό με τον Άρη, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να λειτουργήσει με το σκεπτικό, «να το πάρει ο Άρης, για να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός Ευρώπης». Αντίθετα, ουδείς ξέρει πώς θα λειτουργήσει ο κόσμος του ΠΑΟ με το ίδιο σκεπτικό, δηλαδή «να το πάρει ο Άρης, για να μείνει ο Ολυμπιακός εκτός Ευρώπης», ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία ο ΠΑΟ έχει στεφθεί πρωταθλητής. Για έναν Ολυμπιακό, που πέρυσι είχε στερήσει τον Παναθηναϊκό από ένα πρωτάθλημα με εκείνο το 1-0 στο Καραϊσκάκη…

Και για το τέλος ένα Emoji

Κοστίνια

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.