Ολυμπιακός: Ας κάνει ό,τι και οι άλλοι στον Παναθηναϊκό…

Ολυμπιακός: Ας κάνει ό,τι και οι άλλοι στον Παναθηναϊκό…

Ολυμπιακός: Ας κάνει ό,τι και οι άλλοι στον Παναθηναϊκό…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το αποψινό πολύ κρίσιμο βαθμολογικά ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Αν προσέξουμε τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, κόντρα στις άλλες τέσσερις ομάδες της πρώτης πεντάδας, και μάλιστα τόσο με τον Γιοβάνοβιτς, όσο και με τον Τερίμ στον πάγκο του, θα βγάλουμε ένα εύκολο συμπέρασμα.

Οι «πράσινοι» δέχονται δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι τους με αυτές τις ομάδες, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Για την ακρίβεια σε όλα, πλην ενός αγώνα, που κράτησε 49 λεπτά και αναφέρομαι βέβαια στο αντίστοιχο με το αποψινό ντέρμπι του α΄ γύρου στο Καραϊσκάκη, που είχε διακοπεί στο 49ο λεπτό με το σκορ 1-1. Ήταν, τότε, το μοναδικό παιχνίδι απέναντι στους άλλους τέσσερις της πεντάδας της βαθμολογίας, στο οποίο ο ΠΑΟ είχε φάει ένα γκολ. Στα υπόλοιπα, να θυμίσω, είχαμε κατά σειρά ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-2, ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-2, Άρης-ΠΑΟ 2-0, ΑΕΚ-ΠΑΟ 2-2 και ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-1. Πέντε παιχνίδια, με δέκα γκολ παθητικό, πάντα δύο ανά ματς.

Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να προσπαθήσει να κάνει ό,τι κι οι άλλοι! Να βάλει κι αυτός δύο γκολ στον Παναθηναϊκό. Αν το καταφέρει, θεωρητικά θα έχει τύχη για διπλό η, τουλάχιστον για να μη χάσει. Αν, όμως, δεν τα καταφέρει, μάλλον θα είναι δύσκολο να κερδίσει και μπορεί να χάσει κιόλας. Διότι, ο ΠΑΟ μπορεί να τρώει δύο γκολ σε κάθε τέτοιου είδους παιχνίδι, αλλά βλέπουμε και κάτι άλλο, ότι σκοράρει. Μόνο στο Χαριλάου δεν σκόραρε, άρα ειδικά στα πιο παραδοσιακά ντέρμπι πάντα βρίσκει τον δρόμο προς τα δίκτυα και δη ενίοτε όχι μία, αλλά δύο φορές.

Θα μου πείτε υπάρχουν τα δύο πρόσφατα ντέρμπι Κυπέλλου των δύο αιώνιων, που είχαν δύο γκολ με το ζόρι, στο 1-1 στη Λεωφόρο και στο 0-0 στο Καραϊσκάκη, με συνέπεια τελικά η πρόκριση να κριθεί στα πέναλτι. Μόνο που εκείνα ήταν ακριβώς για το Κύπελλο, είχαν δηλαδή άλλες ιδιαιτερότητες και σκοπιμότητες. Και τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός πάλι δεν κέρδισε, σκοράροντας τόσο λίγο σε σχέση με τις άλλες ομάδες στα ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Βεβαίως, μία κουβέντα είναι αυτή, να βάλει δύο γκολ στη Λεωφόρο. Κατ΄ αρχάς ιστορικά το κάνει σπάνια. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει και πολλές επιλογές. Θα ήταν πολύ ωραίο ένα διπλό με 0-1, με τον Ολυμπιακό ιστορικά να έχει σπουδαίες τέτοιες νίκες στο σπίτι του Παναθηναϊκού (παλιότερα ειδικά, με γκολ των Αργυρούδη, Κουσουλάκη, Εσταβίγιο), αλλά για να βρούμε μία τέτοια στο πρόσφατο παρελθόν πρέπει να πάμε στο 2013 με εκείνο το γκολ του Μήτρογλου στα τελευταία λεπτά το 2013, δηλαδή πριν 11 χρόνια. Βλέπουμε, άλλωστε, ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα τρώει δύο δύο τα γκολ φέτος στα μεγάλα παιχνίδια του, ωστόσο σκοράρει με αρκετή ευκολία.

Παρεμπιπτόντως, και ενόψει της εκδίκασης της έφεσης του CAS, η τωρινή βαθμολογία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αυτή η διαφορά των τριών βαθμών υπέρ των «πράσινων» έχει δημιουργηθεί από τη διακοπή του μεταξύ τους αγώνα του α΄ γύρου στο Καραϊσκάκη, το οποίο κατακυρώθηκε υπέρ τους με 0-3, ενώ το σκορ την στιγμή της διακοπής ήταν 1-1. Χωρίς εκείνο το ματς η, με το ματς ισόπαλο, ο Ολυμπιακός θα ήταν ένα πόντο πάνω από τον ΠΑΟ, καθώς του έχει αφαιρεθεί κι ένας βαθμός.

Βλέπουμε δηλαδή μία μεγάλη ισορροπία των δύο ομάδων, όπως αποτυπώθηκε, εξάλλου, και στα δύο ισόπαλα παιχνίδια τους στο Κύπελλο.

Άσχετο:

Τελικά από όλους εκείνους τους Γαλλοαφρικάνους που είχε φέρει ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε τίποτα από όσα ήλπιζε υπό τη μορφή μεταγραφών τους. Μιλάμε για τον Μαντί Καμαρά (ανενεργός), τον Σισέ (Άδανα Ντεμίρσπορ), τον Ουσεϊνού Μπα (Μπασάκσεχιρ δανεικός, ακόμη κι από τον Ετιέν Κινκουέ (Χάβρη). Μόνο ο Φαντιγκά έμεινε, που κι αυτός παίζει δεν παίζει στη Β ομάδα.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Λογικά με τον Ναβάρο θα παίξει σέντερ φορ απόψε ο Καρβαλιάλ, εκτός κι αν κάνει καμία έκπληξη με τον Ελ Κααμπί η, με τον Γιόβετιτς, ναι ακόμη κι ο Μαυροβούνιος «παίζει». Κι εγώ θυμάμαι ότι τελευταία παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός είχε Ισπανό φορ κόντρα στον ΠΑΟ ήταν για τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του στο ΟΑΚΑ κόντρα στους «πράσινους», το Μάρτιο και το Σεπτέμβριο του 2019.

γκερέρο

Αναφέρομαι στον Γκερέρο, που και στα δύο εκείνα παιχνίδια, τόσο στο 1-0, όσο και στο 1-1, είχε σκοράρει! Για να δούμε και τον Ναβάρο τι θα κάνει στα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος, αφού στα άλλα στο Κύπελλο δεν τα κατάφερε.

Για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.