Παναθηναϊκός: Λαβωμένος στη μεσαία γραμμή, σε μεταβατικό στάδιο, «reality» και με Μπρινιόλι, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Λαβωμένος στη μεσαία γραμμή, σε μεταβατικό στάδιο, «reality» και με Μπρινιόλι, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης περιγράφει τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Παναθηναϊκός πηγαίνει αύριο στην OPAP Arena για το πρώτο εκτός έδρας ματς του Φατίχ Τερίμ στον πράσινο πάγκο.

Αποκτήθηκε ο Ακαϊντίν που είναι σίγουρα πιο δυναμικός και ικανότερος στον αέρα από Σένκεφελντ – Γεντβάι. Αν αποκτηθεί και ο αριστεροπόδαρος Βίτορ Ούγκο που προορίζεται για βασικός, πιθανότατα δύσκολα θα ξαναδούμε βασικούς τους Σένκεφελντ - Γεντβάι και ο Αράο θα μετετεθεί στη θέση για την οποία αποκτήθηκε με την προοπτική αναβάθμισης: του αμυντικού μέσου. Όλα αυτά καλά για τον Παναθηναϊκό, όχι όμως από αύριο. Αύριο παίζουν στην OPAP Arena οι «παλιοί» με στόχο το «Χ2».
Με «Χ» ο Παναθηναϊκός προχωρά χωρίς προβλήματα προς τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, το δύσκολο εντός έδρας ματς με τον Αστέρα και το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, για να γίνει στο τέλος Ιανουαρίου η πρώτη σούμα της εποχής Τερίμ. Με «διπλό» τα οφέλη είναι πολυεπίπεδα: εδραίωση στην κορυφή, ψυχολογικό boost με την πρώτη νίκη στην «Αγιά – Σοφιά» (ούτε γκολ πέρυσι σε δύο ματς), +5 από την ΑΕΚ και γκρίνια στην Ενωση, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη παικτών – φιλάθλων στον Τερίμ και του Τερίμ προς τους ποδοσφαιριστές. Δύσκολη, πολύ δύσκολη η νίκη υπό τις παρούσες συνθήκες επί της ΑΕΚ. Είτε στη Λεωφόρο, είτε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με οπαδούς ή δίχως οπαδούς.


Από τη μια πλευρά μια ομάδα που ψάχνεται στο μεταβατικό της στάδιο μετά από συνήθειες, νοοτροπία και τακτικές 2,5 ετών με τον ίδιο άνθρωπο. Αλλαγές επί αλλαγών από ματς σε ματς, περισσότερη ένταση και πολύ λιγότερη τακτική στις προπονήσεις, ψάχνει τα πατήματά της. Και έχει και τις απουσίες της που είναι πάρα πολύ σημαντικές διότι επικεντρώνονται στην ίδια γραμμή. Τη μεσαία. Νοκ άουτ οι τραυματίες Τζούρισιτς, Τσέριν, στόπερ ο Αράο. Συνεπώς, είτε Ζέκα που έκανε πολύ καλή εμφάνιση αλλά και ένα κοστοβόρο λάθος με τον Παναιτωλικό (έχει παίξει ένα 90λεπτο σε όλη τη σεζόν!), είτε Ρουμπέν Πέρεθ που έχει πτωτική πορεία από την αρχή της σεζόν. Ο Ιωαννίδης είναι σταθερά στα high του, οι Βιλένα - Σπόραρ – Βέρμπιτς – Μαντσίνι είναι καλά, ο Αϊτόρ δεν έχει προβλήματα με τραυματισμούς, επιστρέφει και ο Σένκεφελντ που δεν είναι και 100% βέβαιο ότι θα τον χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα ο Τερίμ αντί του Γεντβάι. Αδειο το γήπεδο, να ακόμα ένα πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό. Κάπου εδώ τελειώνουν τα καλά νέα για τους Πράσινους. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπέρ της ΑΕΚ. Μα όλα!


Λείπει ο εξτρέμ που τρέχει περισσότερο (Παλάσιος). Λείπει ο χαφ που τρέχει περισσότερο (Τσέριν). Επιστρέφουν Μάνταλος, Σιντιμπέ, Αραούχο, φουλαρισμένος ο πάγκος της ΑΕΚ που είναι πάρα πολύ σημαντικό για ομάδα που πιέζει τόσο πολύ (και man to man σε όλο το γήπεδο άμα λάχει στο α’ ημίχρονο!). Προφανώς δεν είναι η… αγέλη που κατασπαράζει τους πάντες. Όμως η Ευρώπη πάπαλα. Καναπές, όπως και για τον Παναθηναϊκό. Με τον Αρη άφησε εκτός τη μισή βασική ομάδα ο Αλμέιδα και αύριο θα τρέχουν όλοι σαν τον Μπολτ, αφού θα έχει και πέντε «δυνατές» αλλαγές από τον πάγκο. Θ’ αντέξει ο Παναθηναϊκός; Αν είναι πάρα πολύ καλά διαβασμένος και καταφέρει να αξιοποιήσει κάποιες αδυναμίες της Ενωσης στον ανασταλτικό τομέα και το ταλέντο των μεσοεπιθετικών του, ίσως να τα καταφέρει. Όμως δεν είναι αυτό το πιο πιθανό σενάριο. Θα παίξει, πάντως, ρόλο και η στρατηγική απόφαση του Αλμέιδα. Αν θα μπει «με τα μπούνια» ή θα παίξει πιο συντηρητικά όπως είχε κάνει πέρυσι εναντίον του Τριφυλλιού. Πέρυσι, όμως, ήξερε τι αντιμετωπίζει. Ηταν ολοφάνερη η ταυτότητα του Παναθηναϊκού. Αύριο θα ξέρει; Όχι. Γι’ αυτό και σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο πιθανό να κάνει το δικό του παιχνίδι και να μην προσαρμοστεί στο «τι», «πώς» και «ποιοι» από τον αντίπαλο.

Για όσους αναρωτιέστε αν θα μπορούσε να επηρεαστεί – αρνητικά ασφαλώς – η ατμόσφαιρα στον Παναθηναϊκό από το θέμα Μπρινιόλι, η απάντηση είναι «δεν ξέρω». Φαντάζομαι ότι αν υπάρχουν παίκτες που έχουν «χαλαστεί», το αφήνουν σε μια άκρη του μυαλού τους όταν μπαίνουν και παίζουν ειδικά σε ντέρμπι. Όπως αφήνουν σε μια άκρη και πολύ σοβαρότερα προβλήματα στη ζωή τους για ένα 90λεπτο.

Το timing, βέβαια, ήταν σίγουρα κάκιστο! Αφού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ, το ραντεβού του Ιταλού με Αλαφούζο – Παπαδημητρίου έγινε την Τετάρτη, ενημερώνεις την Πέμπτη τον Τερίμ και τον παίκτη και τέλος. Τι δουλειά είχε σήμερα ο Τερίμ να καλέσει τον Μπρινιόλι για να του πει αν έχει κλείσει σε άλλη ομάδα και μπλα – μπλα και μετά κατ’ αντιπαράσταση με τον Παπαδημητρίου και μπλα – μπλα, και μετά ανακοίνωση που τον βγάζει στη σέντρα και μπλα – μπλα μία μέρα πριν από το ματς με την ΑΕΚ, δεν το καταλαβαίνω. Ακόμα κι αν έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό ή την Ενωση (θα το δούμε εν καιρώ…), αφού έκανες ως club το καλύτερο που μπορούσες την Τετάρτη, του έδωσες «λευκή επιταγή» που λέει ο λόγος και αρνήθηκε, ενημερώνεις τον κόουτς την Πέμπτη και τέλος!

Λες στα media τι έγινε χωρίς πολλές λεπτομέρειες, ψάχνεις για κίπερ και προχωράς. Δεν δημιουργείς ολόκληρη ιστορία. Aλλά πλέον, χωρίς Γιοβάνοβιτς που κρατούσε τα γκέμια σε πολλά που δεν… φαίνονταν, μην απορήσετε αν δούμε μελλοντικά κι άλλα «επεισόδια», αν ο Παναθηναϊκός μετατραπεί σε reality show. Eίχαν γίνει τόσα και τόσα με τον Μπρινιόλι επί Γιοβάνοβιτς: γκέλες, social media, προτάσεις, μη απαντήσεις, πολλά. Είδατε να συμβαίνει ό,τι έγινε σήμερα; Όχι. Γιατί; Διότι δεν μπλέκονταν πολλοί. Πάμε παρακάτω, είμαστε ακόμα στην αρχή...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...