Ολυμπιακός: Δεν αρκεί ο Ναβάρο, θα χρειαστεί το 100% από Ελ Αραμπί και Γιόβετιτς

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Δεν αρκεί ο Ναβάρο, θα χρειαστεί το 100% από Ελ Αραμπί και Γιόβετιτς

bet365

Ο Ολυμπιακός ανεξάρτητα από τον plus one φορ που θα εντάξει στο δυναμικό του (που θα είναι ο Ισπανός Ναβάρο) θα χρειαστεί το καλύτερο δυνατό από τους άλλους στράικερ του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Το Copa Africa για άλλη μία φορά... ζορίζει τον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε πώς το 2020 οι Ερυθρόλευκοι λόγω των προβλημάτων που είχαν τότε με Μαντί Καμαρά, Χασάν και Ελ Αραμπί είχαν στείλει επιστολή με σοβαρά παράπονα αλλά και καταγγελίες ως προς τις συνθήκες στις αφρικανικές Εθνικές ομάδες. Επιστολή που ήταν προς τη FIFA και αναφερόταν σε όντως απαράδεκτες συνθήκες και σε καταστάσεις εποχών που τα πράγματα με τον COVID ήταν σαφώς πιο δύσκολα.

Πηγαίνοντας στο σήμερα ο Ολυμπιακός θα στερηθεί λόγω του Copa Africa τον Νο1 φορ του, τον Ελ Καμπί, που θα αγωνιστεί με το Μαρόκο. Οι Ερυθρόλευκοι βέβαια δεν θα στερηθούν τον Μαντί Καμαρά που δεν βρίσκεται στα πλάνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του.

Όμως σε αυτή τη φάση δεν μετράει μόνο η αναπλήρωση του κενού του 30χρονου Αγιούμπ Ελ Καμπί με μεταγραφή (που θα είναι αυτή του ιδιαίτερα καλού φορ Ναβάρο). Δεν έχει σημασία μόνο ο Ισπανός που θα έρθει εν τέλει στο Λιμάνι. Μετράει και το τι βοήθεια θα έχει ο πειραϊκός σύλλογος από τους υπάρχοντες φορ του.

Θέλει πολλά παραπάνω από τους Γιόβετιτς και Ελ Αραμπί

Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο υπήρξε η διαπίστωση πώς η παρουσία του Γιόβετιτς στο β' μέρος βοήθησε τον Ολυμπιακό. Ο Μαυροβούνιος και πάλι όμως δεν σκόραρε και ενώ έχει να βρει δίχτυα από τον Σεπτέμβριο με την ομάδα. Εάν δούμε στο σύνολο την ποιότητά του, τα χαρακτηριστικά του, την εμπειρία του αλλά και το τι καριέρα έχει πίσω του ο Στέφαν Γιόβετιτς θα έπρεπε ιδανικά να είχε βάλει αρκετά παραπάνω από τα 2 γκολ που έχει στον Ολυμπιακό.

Ακόμα και ο Ελ Καμπί είχε ένα διάστημα 2 μηνών χωρίς γκολ. Σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και οι φορ του και οι εξτρέμ του θα έπρεπε να είχαν σκοράρει σαφώς περισσότερο φέτος εντός αλλά και εκτός των συνόρων. Και αυτό παρά τα 12 γκολ που πήρε η ομάδα από τον Ελ Καμπί. Η επιστροφή του Ελ Αραμπί συνοδεύτηκε με γκολ με Μπάτσκα Τόπολα αλλά και Πανσερραϊκό όμως μετά υπέστη θλάση.

Με άλλα λόγια ο Ολυμπιακός ασχέτως του το στιλ φορ θα έχει με τον Ναβάρο στο ρόστερ του και το τι θα πάρει από αυτόν θα χρειαστεί το 101% από τους Γιόβετιτς και Ελ Αραμπί ως προς τη συνέχεια. Φυσικά και σε μία ομάδα μετράει το πώς κυκλοφορεί η μπάλα προς την επίθεση. Πλην όμως μετράει και η εκτελεστική δεινότητα των φορ του. Στο τι αναλογία έχουν στις τελικές τους σε σχέση με τα τέρματά τους.

Εάν δούμε το 2022-23 ο Σεντρίκ Μπακαμπού είχε 18 γκολ με 3 ασίστ σε 37 αγώνες. Ο δε Ελ Αραμπί σε μία σεζόν που δεν κύλησε τόσο καλά για εκείνον είχε 10 γκολ και 5 ασίστ σε 49 αγώνες. Και αυτά δίχως να καταπιαστούμε με τις περιπτώσεις των Ουί Τζο Χουάνγκ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Αχμέντ Χασάν και Τικίνιο.

Ο Ολυμπιακός βέβαια φέτος έχει πάρει ήδη 8 γκολ από τον Φορτούνη. Όπως και άλλα 8 από τον Ντάνιελ Ποντένσε. Η εικόνα του σε σχέση με τις τελικές του στα ματς με Πανσερραϊκό και Ατρόμητο δείχνει αυτήν ακριβώς την ανάγκη. Το να πάρει πολλά παραπάνω από τους ήδη υπάρχοντες φορ του και ειδικότερα από αυτούς που θα μείνουν αφότου βρεθεί στο Copa Africa ο Ελ Καμπί.

Υ.Γ. Έχει σημασία για τον Ναβάρο που θα αποκτηθεί (το απόγευμα του Σαββάτου έφτασε στην Ελλάδα) να μπορέσει να έχει μία προοπτική άνω των έξι μηνών για τον Ολυμπιακό (κάτι που μπορεί να γίνει με αγορά του παίκτη το καλοκαίρι). Ο Ολυμπιακός έχει να σκεφτεί μετά και ένα καλοκαίρι που θα είναι πολύ δύσκολο υπό την έννοια του πόσους φορ θα θέλει. Δεν είναι μόνο πώς μάλλον δεν θα μείνει ο Ελ Αραμπί (που ίσως σταματήσει κιόλας). Είναι και που θα είναι αβέβαιο εάν θα μείνουν οι Ελ Καμπί και Γιόβετιτς.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.