Ολυμπιακός: Οι Πέδρο Άλβες και Καρβαλιάλ έχουν έρθει «διαβασμένοι» και γνωρίζουν το τι πίεση θα έχουν

Ολυμπιακός: Οι Πέδρο Άλβες και Καρβαλιάλ έχουν έρθει «διαβασμένοι» και γνωρίζουν το τι πίεση θα έχουν

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι Πέδρο Άλβες και Καρβαλιάλ έχουν έρθει «διαβασμένοι» και γνωρίζουν το τι πίεση θα έχουν

bet365

Οι Κάρλος Καρβαλιάλ και Πέδρο Άλβες άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στην πρώτη τους... γνωριμία με τα ΜΜΕ στην παρουσίασή τους στον Ολυμπιακό, πλην όμως ξέρουν καλά το τι δουλειά και τι πίεση θα έχουν. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο ένας μίλησε για την ανάγκη της ενότητας και τη μεγάλη δυναμική του κόσμου του Ολυμπιακού.

Ο άλλος - στην πρώτη του γνωριμία με τα ΜΜΕ αλλά και τον κόσμο - στάθηκε στην υπερηφάνεια που ένιωσε όταν του έγινε η κρούση από την πειραϊκή ΠΑΕ για να αναλάβει έναν τέτοιο επιτελικό ρόλο, στις συζητήσεις που έκανε με Πορτογάλους που πέρασαν από την ομάδα και άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνουν κινήσεις. Κινήσεις για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Ο πρώτος που αναφέρουμε είναι ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλάλ και ο δεύτερος ο καινούριος αθλητικός διευθυντής, Πέδρο Άλβες που ξεκαθάρισε ότι δική του επιλογή είναι ο άλλοτε τεχνικός ομάδων όπως η Μπράγκα, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ και η Σουόνσι.

Δύο άνθρωποι που έδωσαν μία πολύ καλή πρώτη εικόνα με τα όσα ανέφεραν ή άφησαν να εννοηθούν για το τι θέλουν να αλλάξουν στον Ολυμπιακό. Και παράλληλα δύο άτομα που ξέρουν πολύ καλά ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός τους, πώς χρειάζεται σκληρή δουλειά και ότι θα συναντήσουν μεγάλη πίεση. Και βέβαια πώς θα κριθούν άμεσα όχι μόνο για την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο αλλά και για τα αποτελέσματά της από εδώ και πέρα.

Ο 58χρονος τεχνικός άλλωστε διευκρίνισε πώς «η προτεραιότητα είναι να ενώσουμε την ομάδα. Να είμαστε όλοι μαζί όπως και οι οπαδοί να είναι δίπλα μας. Άμυνα μαζί, επίθεση μαζί. Όταν ενωθούμε όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε μία πάρα πολλή μεγάλη δύναμη».

Ο δε Άλβες έδωσε το στίγμα του και για τη συνάντηση που είχε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και για το σκέλος της πίεσης: «Ήταν μία ωραία συνάντηση. Αυτό που συζητήσαμε ήταν το μεγαλείο του Ολυμπιακού και πρέπει να επιστρέψει στην κορυφή και να πάει στο Champions League. Ο κ. Κορδόν θα πάει σε μία άλλη θέση και εγώ θα ήμουν εδώ για να δουλεύω καθημερινά. Δουλεύουμε μόνο για τον Ολυμπιακό για να πάει ξανά στην κορυφή και να βρεθεί στην κορυφή.

Είναι προφανές ότι αν τα πράγματα ήταν καλά, δεν θα είχαμε αυτή την αλλαγή. Αν δεν πίστευα ότι δεν μπορώ να βοηθήσω, δεν θα ήμουν εδώ. Ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίεση όταν μία ομάδα θέλει το πρωτάθλημα. Η ομάδα θέλει ψυχραιμία, ηρεμία και λίγο πιο οργανωμένα. Έχουμε έρθει για να δώσουμε μία οργάνωση, μία πειθαρχία, μία άμεση λύση. Θα δούμε τις λύσεις για το ρόστερ για να βγούμε από την κατάσταση που είμαστε. Αυτό είναι το πρώτο βήμα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή».

Ο έμπειρος τεχνικός την έχει βιώσει την πίεση σε αρκετές ομάδες που έχει βρεθεί στην προπονητική του πορεία. Ο Ολυμπιακός βέβαια δεν είναι απλά μία ακόμα ομάδα. Είναι ένα απαιτητικό club που κάθε χρόνο τα θέλει όλα, τα κυνηγά όλα και που δεν βρίσκεται και μία εύκολη αγωνιστική φάση.

Σε αυτή τη συγκυρία το πλέον σημαντικό για τον Πορτογάλο τεχνικό θα είναι τα αποτελέσματα. Θα είναι κομβικό το ξεκίνημά του να συνοδευτεί με θετικά αποτελέσματα. Το πρώτο διάστημα για έναν τεχνικό είναι πάντα ζωτικής σημασίας.

Ο Ολυμπιακός εξάντλησε κάθε περιθώριο με τον Μαρτίνεθ

Η αλήθεια είναι πώς εάν κάποιος προσπαθούσε να εισπράξει το κλίμα για τον Ισπανό προπονητή τα πράγματα για εκείνον από το 2-2 με την Μπάτσκα Τόπολα και μετά ήταν αρκετά δύσκολα. Έγιναν ακόμα πιο δύσκολα (τα δεδομένα για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ) μετά την ήττα και το βαρύ αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ.

Μετά τη Φράιμπουργκ και εκείνο το 5-0 ήταν δύσκολα διαχειρίσιμη η επόμενη ημέρα για τον Ισπανό. Μαζεύτηκαν αρκετά αποτελέσματα που δεν ήταν εύκολα και δεν βοήθησαν ούτε τον ίδιο ούτε και την ομάδα. Απ' αυτά που μπορώ να αντιληφθώ ο Ολυμπιακός εξάντλησε κάθε χρονικό περιθώριο με τον Ισπανό κόουτς. Έφτασε σε ένα σημείο που δεν γινόταν άλλο να τον στηρίξει και έπρεπε απλά να πάει στον επόμενο.

Σε αυτήν την περίσταση βέβαια το πιο σπουδαίο είναι να αποδώσουν καρπούς αυτές οι αλλαγές προσώπων μήνα Δεκέμβριο. Και αυτό διότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή στη σεζόν με έναν Ολυμπιακό σε αγωνιστική πτώση αλλά και έχοντας και κακές διαιτησίες απέναντί του.

Υ.Γ. Ο Άλβες με τον Ναβάρο και το υπόλοιπο νέο - διαμορφωθέν πλέον - επιτελείο της ομάδας ήδη έχουν αρχίσει να... τρέχουν τον σχεδιασμό για τον Γενάρη. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα κλείσει στόπερ, έναν χαφ, έναν φορ και πιθανώς και κάτι ακόμα (εξτρέμ).

Υ.Γ. 2 Η ΕΠΟ κάλεσε για σήμερα το πρωί σε συνάντηση τους διαιτητές της Λίγκας. Απλά επί του ρεπορτάζ να σημειώσουμε πώς οι διαιτητές έχουν πολλά παράπονα από την ελληνική Ομοσπονδία. Μα πάρα πολλά.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.