ΑΕΚ: Υποχρέωση ανταπόκρισης και επικράτησης!

ΑΕΚ: Υποχρέωση ανταπόκρισης και επικράτησης!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Υποχρέωση ανταπόκρισης και επικράτησης!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει από τα Γιάννινα για την ανάγκη της ΑΕΚ να κερδίσει τον ΠΑΣ, το ματς που ακολουθεί με την Μπράιτον και έχει υστερόγραφο.

Έπρεπε να φτάσουμε τέλη Νοεμβρίου και χρειάστηκε να ταξιδέψουμε έως τα υπέροχα Ιωάννινα για να νιώσουμε λίγο κρύο και πως φτάνει ο χειμώνας, πολύ σιγά σιγά η αλήθεια είναι... Μπόλικο το νερό που έχει ρίξει εδώ δύο μέρες, από το βράδυ αργά της Παρασκευής, έως και το βράδυ του Σαββάτου όπου και σταμάτησε. Από νωρίς το πρωί σήμερα, μπορεί το κρύο να είναι τσουχτερό (νορμάλ πάντως), αλλά με ήλιο και καμία πρόβλεψη για βροχή. Κάτι που σημαίνει φυσικά ότι λογικά δεν θα επηρεάσει η κατάσταση του (εξαιρετικού τα τελευταία χρόνια) αγωνιστικού χώρου του γηπέδου του ΠΑΣ, άρα και τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Η ΑΕΚ βρίσκεται εδώ, σε μια ακόμη αναμέτρηση φέτος, έχοντας αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Κι αυτό διότι έχει εκτός 4 παίκτες που σε κάθε περίπτωση είναι ενδεκάδας: Αραούχο, Μουκουντί, Γιόνσον και Λιβάι Γκαρσία δεν βρίσκονται εδώ στα Γιάννινα και έτσι ο Ματίας Αλμέιδα για πολλοστή φορά δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την καλύτερή του ενδεκάδα. Στα συγκεκριμένα κακά νέα των απουσιών πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός των δύσκολων ταξιδιών που είχαν ο Πινέδα (ο οποίος συνήθως δεν ξεκινάει 11αδα όταν προέρχεται από υποχρέωση με την εθνική του ομάδα) και ο Κάλενς...

Όπως και να 'χει οι νταμπλούχοι με τον Πελάδο στο... τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας δεν ψάχνουν δικαιολογίες και η αλήθεια είναι πως αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη που ηταν κάκιστη η εικόνα της Ένωσης, στα υπόλοιπα που γκέλαρε με Σέρρες και Κηφισιά, δεν ήταν πρόβλημα οι απουσίες, αλλά η αναποτελεσματικότητα. Σωστά λοιπόν είπε πριν το ματς ο Αργεντινός τεχνικός ότι τα δύο πράγματα που πρέπει να κάνει διαφορετικά η ΑΕΚ σε σχέση με πέρυσι εδώ στα Γιάννινα είναι δυο: να πάρει τη νίκη, μιας και πέρυσι έχασε και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει -όπως υπογράμμισε- να είναι αποτελεσματικοί οι παίκτες του, κάτι που δεν ήταν και πέρυσι με αποτέλεσμα να χάσουν με 2-1.

Το πρόβλημα, η λύση και η Μπράιτον...

aekfc_intime1

Ένα θέμα που έχει απασχολήσει επίσης στην εικόνα της ΑΕΚ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με υποδεέστερο αντίπαλο, είναι το πώς ξεκινάει και... ξοδεύει μεγάλα διαστήματα του πρώτου 45λεπτου του κάθε ματς έως ότου να μπει στο παιχνίδι. Αυτό συνέβη σε όλα όσα γκέλαρε αλλά και σε ματς που τα κέρδισε, όπως για παράδειγμα στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα, θαρρείς και δεν έχουν την ίδια συγκέντρωση και... λύσσα για νίκη όπως συμβαίνει και έχουμε διαπιστώσει, στα μεγάλα ματς, στα ντέρμπι. Κάτι που μοιάζει να διορθώνεται στην έδρα της επειδή προφανώς παίζει ρόλο το γεγονός πως παίζουν μπροστά στο κοινό τους!

Η ΑΕΚ σήμερα έχει μεγάλη υποχρέωση ανταπόκρισης στην κατάκτηση της νίκης με μια εμφάνιση - απόδοση πειστική που θα δώσει και ψυχολογία αλλά και αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για νέα γκέλα, δεν θα είναι φέτος όπως πέρυσι, να μείνεις έξι και οκτώ βαθμούς πίσω αλλά να καταφέρεις και να γυρίσεις την κατάσταση. Ακόμη όμως και να δύναται να το πράξει ξανά η ΑΕΚ, όπως έχει αποδείξει στα μεγάλα ματς ότι μπορεί να το κάνει, δεν χρειάζεται να το διαπιστώσουμε, κοινώς να γκελάρει και να μείνει πίσω, ή να μην εκμεταλλευτεί κιόλας μια πιθανή γκέλα του πρωτοπόρου (δεν το βλέπω) που παίζει με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη.

Η αναμέτρηση είναι έπειτα από διακοπή, η οποία πάντα επηρεάζει, όμως μετά το ματς στα Γιάννινα ακολουθεί το παιχνίδι με την Μπράιτον για το Europa League, κάτι που σημαίνει πως μέσα από το σημερινό ματς πρέπει να βρει ρυθμό και να ξεπεραστεί η αγωνιστική απραξία δύο εβδομάδων. Γνωρίζω ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο με τους Γλάρους όπως και το να κάνεις δύο νίκες σερί (που πήραν σημαντικό διπλό απέναντι στην Νότιγχαμ με παίκτη λιγότερο) με τη συγκεκριμένη ομάδα. Ωστόσο σε αυτόν τον όμιλο, με τις συγκεκριμένες ομάδες και με αυτή τη βαθμολογική κατάταξη, δεν γίνεται να μην επιδιώξεις να πάρεις κάτι κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο...

aek_basket.

Υγ: Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στο μπάσκετ, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο (αν και έχει πολύ καλή ομάδα ο ΠΑΟΚ και έπαιξε με δύο σημαντικές απουσίες), αφού γύρισε το παιχνίδι από το -17 και το πήρε με +20, δεν το λες και λίγο. Έσπασε επιτέλους και η κατάρα η οποία ήθελε την Ένωση όποτε (η σχεδόν όποτε) γέμιζε το κλειστό των Λιοσίων να μην παίρνει τη νίκη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πηγαίνουν έπειτα όλο και λιγότεροι. Σημαντική νίκη για μια ομάδα που ο Πλάθα όλο και βελτιώνει με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνει το ποσό καλός προπονητής είναι όπως σημείωναν όλοι όταν έγινε γνωστό πως αναλαμβάνει την ΑΕΚ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...