Προύντζος - Κωστέας: Μα πού τα βρήκε ο Αστέρας αυτά τα φιντάνια

Προύντζος - Κωστέας: Μα πού τα βρήκε ο Αστέρας αυτά τα φιντάνια

bet365

Προύντζος και Κωστέας μπήκαν στο ματς με τον ΠΑΟΚ, έδωσαν ώθηση και φλόγα στον Αστέρα και το Gazzetta παρουσιάζει την πορεία των δύο νέων «αστεριών» του Αστέρα που έρχονται με... φόρα.

Γράφουν οι: Γιώργος Μανταίος, Παναγιώτης Δαλαταριώφ

Ντεμπούτο με τον Αστέρα Τρίπολης εναντίον του ΠΑΟΚ έκανε ο Δομίνικος Προύντζος και ήταν κομβικός στην ισοπαλία επί της παλιάς ομάδας του! MVP τον χαρακτήρισε ο Κατσουράνης. Έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλοί εγκωμιαστικοί τίτλοι και επικεφαλίδες που αφορούν τις πρώτες συμμετοχές των ποδοσφαιριστών σε επίσημο ματς. Το χθεσινό ντεμπούτο του Δομίνικου Προύντζου με τον Αστέρα Τρίπολης στο 2-2 με τον ΠΑΟΚ, ξεπερνά το στάδιο της θετικής κριτικής και προσεγγίζει την αποθέωση. Κι αυτό γιατί τα εγκώμια δεν προήλθαν από τους εκπροσώπους του Τύπου, τον προπονητή και τους συμπαίκτες του, αλλά από τον... καθ΄ ύλην αρμόδιο. Ίσως τον κορυφαίο Έλληνα ποδοσφαιριστή που έπαιξε στη συγκεκριμένη θέση!

MVP της αναμέτρησης χαρακτήρισε τον 19χρονο ο Κώστας Κατσουράνης, στην τηλεοπτική του εκπομπή στο Action24 κι αυτό ήταν κάτι που σίγουρα δεν περίμενε ούτε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής! Η ιστορία του είναι πολύ ενδιαφέρουσα και το Gazzetta έχει τις λεπτομέρειες, αφού είναι ανάμεσα στα παιδιά που παρακολουθούσαμε επισταμένως πέρσι (20 συμ., 2 γκολ) στην φοβερή πορεία της Κ19 του Αστέρα, που διεκδίκησε τον τίτλο μέχρι τέλους. Κατ΄αρχάς να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι έχει δύο ονόματα, Γεώργιος-Δομίνικος, αλλά χρησιμοποιεί το δεύτερο. Δομίνικο τον φωνάζουν οι γονείς του, «Ντομ» οι συμπαίκτες και οι φίλοι του. Άρα λύθηκε η πρώτη εκκρεμότητα. Η δεύτερη αφορά τη θέση στην οποία αγωνίζεται και που δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στα λόγια του Κατσουράνης.

Ο Προύντζος είναι ένα «8άρι» που διαθέτει τις δυνάμεις να τρέχει και να μαρκάρει σαν «6άρι». Ένας πολυσύνθετος χαφ, όπως ακριβώς υπήρξε δηλαδή και ο legend της εθνικής του EURO 2004. Σε ηλικία 12 ετών ο Δομίνικος εντοπίστηκε από το τμήμα scouting του ΠΑΟΚ όταν αγωνιζόταν στην πατρίδα του, την Κω με τον τοπικό σύλλογο ΑΟ Αθλοπαιδιών. Σε τέτοιες μικρές ηλικίες είναι δύσκολο να αποκτηθεί ένας παίκτης. Όμως ο Προύντζος διέθετε... οικογενειακό πλεονέκτημα. Οι γονείς του είναι εκπαιδευτικοί και μπορούσαν μέσω μεταθέσεων να ακολουθήσουν το παιδί τους. Δεν είναι τυχαίο ότι εκτός από τη μπάλα ο Προύντζος πέρασε και στη γυμναστική ακαδημία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Έτσι η πρώτη «μετοίκηση» έγινε το 2015 με τον μικρό να εντάσσεται στην Κ13 του ΠΑΟΚ με κάθε επισημότητα, όπως φανερώνει και η σχετική φωτογραφία. Έμεινε μόνο δύο χρόνια στη Σουρωτή και συνέχισε στις τοπικές ακαδημίες του Πρωτέα Ευόσμου συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ. Το 2019 άνοιξε η πόρτα του Αστέρα Τρίπολης και η νέα του περιπέτεια ξεκίνησε μαζί με τη νέα μετάθεση των γονιών του. Στην Κ17 των Αρκάδων τα πήγε εξαιρετικά, ακολούθησαν οι συνέπειες της πανδημίας και των lock down, μέχρι που έφτασε η κομβική σεζόν 2021/21 με την πολύ σπουδαία φουρνιά της Κ19 του Αστέρα, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Δουβίκα, όπου και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Στην Τρίπολη, εξελίχθηκε σ' ένα σύγχρονο box to box χαφ, με έμφαση στο σκοράρισμα, με ατελείωτα τρεξίματα ενώ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του τον βλέπεις να επιταγχύνει και να αλλάζει ξαφνικά ταχύτητα. Κλέβει μπάλες και διαβάζει με ωριμότητα - για την ηλικία του - το παιχνίδι.

Ο Προύντζος ξεχώρισε από την αρχή της σεζόν. Έκανε εκπληκτικά παιχνίδια και τράβηξε άμεσα το ενδιαφέρον των μεγάλων μανατζερικών γραφείων. Εκείνο που τον «κέρδισε» ήταν η Target Sport του Χρήστου Γάτση, αφού είχε γίνει εκτεταμένο scouting από τον Γιάννη Καβουριάδη. Η πορεία του συνέχισε να είναι ανοδική και τον Ιανουάριο του 2022 κλήθηκε να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Το νερό είχε πλέον μπει στο αυλάκι, ο μικρός μεγάλωσε, έγινε επαγγελματίας και οι γονείς του επέστρεψαν στον τόπο τους.

Μετά από εννέα χρόνια στο πλευρό του γιου τους, γύρισαν στην Κω. Ο Προύντζος πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με την μεγάλη ομάδα του Αστέρα τον Οκτώβριο του 2022 σε ματς κυπέλλου με τον Ατρόμητο, σε ηλικία 19 ετών και δύο μηνών (ημερ. γεν. 18/8/2003). Ωστόσο, τον είδαμε για πρώτη φορά στο φιλικό του Αστέρα με τον Πανσερραϊκό στις 22 Σεπτεμβρίου όπου σκόραρε κιόλας.

Θα περίμενε λίγους μήνες ακόμα για να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στη Super League, με τρόπο απόλυτα επιτυχημένο, εναντίον της ομάδας που τον είχε, αλλά δεν τον πίστεψε. Βέβαια, για τον ΠΑΟΚ αναμενόμενα είναι αυτά, αφού η Λίγκα έχει... γεμίσει πλέον από παιδιά που έχουν περάσει από τις ακαδημίες του.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η εμφάνιση του Προύντζου αποτελεί ένα πολύ ηχηρό «καμπανάκι» για τον Αστέρα, να αρχίσει επιτέλους να εμπιστεύεται περισσότερο τους Έλληνες και δη τους νεαρούς παίκτες. Οι ακαδημίες του λειτουργούν εξαιρετικά, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος οι νεαροί γηγενείς να αγωνίζονται τόσο λίγο. Τα παραδείγματα του παρελθόντος, εξάλλου τού δείχνουν το δρόμο. Μπακασέτας, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Κυριακόπουλος, Τασουλής Κώτσιρας, Δουβίκας... Είναι μερικά από τα παραδείγματα παικτών που πέρασαν από τους κιτρινομπλέ και σήμερα διαπρέπουν στο υψηλότερο επίπεδο.

Κωστέας: Ενα φορ που έρχεται με... φόρα

Ο Γιώργος Κωστέας είναι ένα φορ γεννημένο τον Απρίλιο του 2003. Πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Ακαδημίας του Αστέρα το 2019 ερχόμενος από τον Αίαντα Καλαμάτας. Πρόκειται για «προϊόν» του scout του δικτύου της ομάδας.

Εγινε κι αυτός επαγγελματίας τα Χριστούγεννα του 2022. Διακρίνεται για την εξαιρετική σωματοδομή του, την καλή του τεχνική αλλά και για το ότι ξέρει να κρατάει τη μπάλα και να στην «σπάει» την κατάλληλη στιγμή, ενώ όπως είδαμε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ τραβάει πάνω του τους αντιπάλους και ανοίγει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του. Ενας επιθετικός που μπορεί να σταθεί και να δώσει ανάσες στον Μπαράλες.

Τον είδαμε να παίζει στο φιλικό με τον Πανσερραϊκό,ενώ φέτος έκανε το ντεμπούτο του στη Super League με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μπαίνοντας στις καθυστερήσεις του ματς. Πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Άκη Μάντζιο με Λαμία και Άρη ενώ στο χθεσινό του 3λεπτο πρόλαβε να ανοίξει το χώρο για τον Ατιένθα στη σέντρα του Τασουλή και να γραφτεί το 2-2. Αγωνίστηκε επίσης 7' και στο Κύπελλο με τον Ατρόμητο.

Υ.Γ.: Στο χθεσινό ματς, αυτά τα δύο παιδιά δεν ήταν τα μόνα από την Ακαδημία του Αστέρα. Ο Αλάγκμπε ήρθε από τη Νιγηρία στην Ακαδημία της ομάδας, έπαιξε στην Κ19, πήγε δανεικός σε Jeunesse Esch και FC Progrès Niederkorn και επέστρεψε στα μέσα της φετινής σεζόν στο Κολοκοτρώνης. Η απουσία των Ιγκλέσιας και Μουνάφο οδήγησε τον Μάντζιο να τον εμπιστευτεί κι αυτός τον δικαιώνει. Αξίζει, δε, να σταθούμε στον Τασουλή ο οποίος από 7 ετών ήταν στην Ακαδημία του Αστέρα και έφτασε ως την Κ19. Στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα για σπουδές και πέρασε από ομάδες όπως Αθηναϊκός, Φωστήρας, Πανιώνιος και Λανς το 2018 επέστρεψε στον τόπο του και στην ομάδα. Θυμίζουμε ότι χθες από το δικό του πόδι έγινε το σουτ στον Ζίβκοβιτς, από εκεί η μπάλα πήγε αριστερά όπου βρέθηκε πάλι ο ίδιος και από τη σέντρα του ο Ατιένθα έγραψε το τελικό 2-2. Στον πάγκο ήταν ο Αντώνης Τσιφτσής, τερματοφύλακας ο οποίος πέρυσι μοιράστηκε με τον Παπαδόπουλο τα γκολπόστ της ομάδας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα