Ο εξαιρετικός ΠΑΟΚ με τα παθήματά του, ετοιμάζεται και μαθαίνει για τα επόμενα χρόνια!

Ο εξαιρετικός ΠΑΟΚ με τα παθήματά του, ετοιμάζεται και μαθαίνει για τα επόμενα χρόνια!

Ο εξαιρετικός ΠΑΟΚ με τα παθήματά του, ετοιμάζεται και μαθαίνει για τα επόμενα χρόνια!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να βάλει τις σκέψεις του σε μία σειρά για να γράψει μετά και το χθεσινό σοκαριστικό 2-2 του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη που δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα με βάση την ποδοσφαιρική λογική.

Τι ακριβώς να αναλύσεις; Τι να σχολιάσεις με ψυχραιμία για τον ΠΑΟΚ της Τρίπολης, αλλά και για όλη τη φετινή χρονιά, μια και όσα έγιναν χθες αποτελούν μικρογραφία όλης της αγωνιστικής περιόδου!

Όποιος επιχειρήσει να εξηγήσει με βάση τη λογική, πώς αυτός ο ποδοσφαιρικός αγώνας με τη συγκεκριμένη εικόνα και τη συγκεκριμένη κατάληξη, έληξε 2-2, θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Δεν έχεις επιχειρήματα να στηρίξεις την οποιαδήποτε κριτική. Γιατί; Μα γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο και έτσι είναι ο φετινός ΠΑΟΚ που χτίζεται και μαθαίνει, πληρώνοντας πολύ ακριβά το όποιο λάθος τυχαίνει να κάνει. Δηλαδή αν για το χθεσινό παιχνίδι των 90 λεπτών γράφαμε ότι ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, σε δημιουργία, συγκέντρωση και ανασταλτική λειτουργία, καθηλώνοντας έναν τόσο καλό αντίπαλο με το 0-2 τελικά να αδικεί το σύνολο του Λουτσέσκου, θα ήμασταν παράλογοι; Και όμως αυτό το ματς που για 90 λεπτά είχε τέτοια εικόνα και αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ «κατάφερε» να το κάνει από 0-2, 2-2!

Κάπως έτσι και οι τελευταίοι κατάλαβαν πώς αυτή η πολύ καλή ομάδα ΔΕΝ μπορεί να διεκδικήσει φέτος τις κορυφαίες θέσεις, αλλά ετοιμάζεται εξαιρετικά για τα επόμενα χρόνια! Δύσκολα κανείς μπορεί να το αποδεχθεί, αλλά αυτό εξελίσσεται με έναν τρόπο που αλήθεια είναι βασανιστικός!

Προς το παρόν ξεκινάμε από τα βασικά: Το σοκ είναι τεράστιο και δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί! Η εξέλιξη του αγώνα και ο τρόπος που το ματς αντί για 1-4 έληξε 2-2, είναι πολύ επικίνδυνο να σημαδέψει όλη τη σεζόν. Στο κάτω-κάτω, χθες στην Τρίπολη είδαμε όλα όσα αντικατοπτρίζουν τον φετινό ΠΑΟΚ.

Μετρήστε:

- Είδαμε μία ομάδα που μπαίνει αποφασιστικά σε όλα τα παιχνίδια και στο 90% των αγώνων καταφέρνει να προηγείται

- Παρακολουθήσαμε ένα οργανωμένο σύνολο που παίζει σωστά σε κάθε φάση της αναμέτρησης.

- Ομάδα που σε φάση δημιουργίας έχει τεράστια ποικιλία και φθάνει πολύ ωραία σε μεγάλες φάσεις για γκολ. Χθες και πάλι στα 10 λεπτά έχει ένα γκολ, ένα τετ α τετ του Νάρει, μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ίνγκασον σε άδειο τέρμα και στην πορεία έχει άλλο ένα τετ α τετ του Κωνσταντέλια και το δοκάρι (11ο φέτος) του Νάρει! Και όμως το πρώτο μέρος λήγει 0-1 με τον Αστέρα να πατάει στην περιοχή του ΠΑΟΚ δύο φορές!

- Στο δεύτερο μέρος και με απόλυτη επιτυχία ο ΠΑΟΚ ελέγχει και «σβήνει» το ματς! Μέχρι το 85΄ μόνο ο ΠΑΟΚ επιτίθεται, μόνο ο ΠΑΟΚ ελέγχει τον ρυθμό και δημιουργεί, χωρίς υποψία κινδύνου από πλευράς του αντιπάλου. Κάπου εκεί έγινε και το 0-2!

Από εκεί και μετά έγιναν τα απίστευτα. Όλα όσα δεν έχουν ποδοσφαιρική εξήγηση για ένα σύνολο όπως αυτό του ΠΑΟΚ. Θυμηθείτε:

- Αμέσως μετά το 0-2, οι του ΠΑΟΚ «κοιμούνται» για πρώτη φορά και οι αντίπαλοι του Αστέρα βγαίνουν μόνοι και χάνουν την πρώτη σημαντική ευκαιρία με τον Προύντζο.

- Λίγο πριν το 90΄ ο Κετζιόρα δεν μπορεί να σπρώξει την μπάλα στο άδειο τέρμα. Ο βοηθός σήκωσε στο τέλος για οφσάιντ, αλλά η υπόδειξη ήταν λανθασμένη και το ματς μετά από εξέταση του VAR θα πήγαινε στο 0-3!

- Στη συνέχεια, ο αλάνθαστος μέχρι τότε Ζίβκοβιτς, κάνει το πρώτο λάθος και παραχωρεί πλάγιο

- Από εκείνη τη φάση και τη σέντρα, δύο του Αστέρα μέσα στην περιοχή έχουν μόνο δύο παίκτες του ΠΑΟΚ και βάζουν το πρώτο γκολ αφού δεν υπήρχε μαρκάρισμα

- Μετά το 1-2 οι του ΠΑΟΚ τα έχουν εντελώς χαμένα, δείγμα ηττοπάθειας και κάκιστης νοοτροπίας μια και το ίδιο το έχουν ξαναπάθει φέτος πολλές φορές! Δεν κρατάνε μπάλα καθόλου, την κυνηγάνε 5-6 χωρίς συνοχή, ο τερματοφύλακας τρέμει εμφανώς, τα στόπερ που ήταν αλάνθαστα βιδώνονται στο έδαφος, οι αλλαγές Κετζιόρα αντί Σάστρε και Φιλίπε αντί Ντόουγκλας οδηγούν τον ΠΑΟΚ να παίζει με 9 και κάπως έτσι το ποδόσφαιρο τιμωρεί με το 2-2 που έρχεται λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα. Όλα μα όλα ο ΠΑΟΚ τα έπαθε μετά το 0-2 και μετά το 88’ και όχι νωρίτερα.

Έφταιξε η αστοχία και πώς χάθηκαν 2-3-4 απίστευτες ευκαιρίες;

Έφταιξε ο μόνιμος φταίχτης Μπίσεσβαρ; Αν ρωτήσεις όλους όσους αυτό «είδαν» χθες, πότε μπήκε ο Μπίσεσβαρ και πώς ακριβώς άλλαξε η εικόνα από εκεί και πέρα δεν θα ξέρουν τι να απαντήσουν; Απλά κάποιος πρέπει να «φταίει».

Έφταιξε η κάκιστη αντίδραση και το πώς κοιμήθηκαν αμέσως μετά το 0-2;

Έφταιξαν οι αλλαγές που έγιναν στο 88΄ και δεν βοήθησαν καθόλου, αφού Κετζιόρα και Φιλίπε δεν έπαιζαν κανονικό ποδόσφαιρο; Εκείνη τη στιγμή δηλαδή, στο 88’ ποιος ακριβώς αναρωτήθηκε… «μα γιατί κάνει αυτές τις αλλαγές»; Αν δεν τις έκανε και έρχονταν η «στραβή», ακόμη και αν έληγε το ματς 0-2, η κριτική θα ήταν… «μα γιατί δεν έβαλε και τους άλλους»; Σε κάθε περίπτωση είναι λεπτή η ισορροπία του… «έκανε λάθος» από το… «δεν του βγήκε». Και θα ξαναγράψω: Ό τι καταλαβαίνει ο καθένας…

Έφταιξε το τρέμουλο του τερματοφύλακα Ζίβκοβιτς στα τελευταία λεπτά;

Ήταν η κακή του η μοίρα;

Δεν υπάρχει απάντηση! Δεν υπάρχει λογική σε όλο αυτό και στο σοκ το οποίο δεν αντιμετωπίζεται! Ο ΠΑΟΚ που είναι ΣΥΝΕΧΩΣ καλύτερος των αντιπάλων και χάνει με τους πλέον απίστευτους τρόπους τους βαθμούς που δικαιούται βάσει εικόνας, δεν ξέρω πώς θα σηκώσει κεφάλι μετά και από αυτή την ποδοσφαιρική αυτοκτονία. Έχει χάσει «δικούς» του βαθμούς στα τελειώματα αγώνων με κάθε πιθανό τρόπο. Αυτό το χθεσινό μετά το 90΄ όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του δέχεται δύο σε καθυστερήσεις, είναι βαρύ και ασήκωτο για ένα τέτοιο σύνολο που εξακολουθεί να μαθαίνει και να χτίζεται.

Το κακό είναι ότι: Τα γκολ στο τέλος έρχονται κυρίως επειδή… έχουν ξαναμπεί! Το τρέμουλο αυτό έρχεται υποσυνείδητα επειδή το έχουν ξαναπάθει! Και δυστυχώς είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί.

Τελικά για τον ΠΑΟΚ είμαστε βέβαιοι ότι αξίζει να είναι πολύ πιο ψηλά, αλλά καταφέρνει να μένει τέταρτος χωρίς κανείς να έχει καταλάβει πώς τόσες και τόσες νίκες, κατέληξαν σε ισοπαλίες…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.