Βασίλης Ζαγαρίτης: Το στοίχημα με τον Φύσσα και το πεντάλεπτο μάθημα από τον Φραντζέσκο!

Βασίλης Ζαγαρίτης: Το στοίχημα με τον Φύσσα και το πεντάλεπτο μάθημα από τον Φραντζέσκο!

Βασίλης Ζαγαρίτης: Το στοίχημα με τον Φύσσα και το πεντάλεπτο μάθημα από τον Φραντζέσκο!

bet365

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης θυμάται μέσα από το Gazzetta δύο ξεχωριστές ιστορίες, με πρωταγωνιστές τους Τάκη Φύσσα και Κώστα Φραντζέσκο, από την εποχή που βρισκόταν στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Αποστολή στην Πάρμα: Γιάννης Σαπουντζάκης

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Gazzetta, άνοιξε την καρδιά του. Μίλησε για όλους τους ανθρώπους που σημάδεψαν την έως τώρα πορεία του στο ποδόσφαιρο από τα πρώτα του βήματα ως και την μεταγραφή του στην ιταλική Πάρμα. Δύο ιστορίες, όμως, ξεχωρίζουν και του έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό. Μπορεί να είναι βγαλμένες από την καθημερινότητα, μπορεί να μην σχετίζονται με κάποιο μεταγραφικό σενάριο.

Είναι, όμως, από αυτές που όταν μετά από κάποια χρόνια ένας ποδοσφαιριστής κάνει flash back, προκαλούν ένα χαμόγελο. Ίσως γιατί θυμίζουν το άγχος που δεδομένα υπάρχει σε κάθε ξεκίνημα. Ίσως γιατί εξηγούν με έναν αρκετά πειστικό τρόπο πως κάποιοι άνθρωποι μπορεί να κουβαλούν μία σπουδαία καριέρα πίσω τους, όμως έχουν το χάρισμα και να μεταδώσουν αρκετά στοιχεία από την εμπειρία τους στα νεότερα παιδιά.

Η πρώτη έχει πρωταγωνιστή τον νυν αθλητικό διευθυντή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Τάκη Φύσσα. Μιλώντας στο Gazzetta, ο Βασίλης Ζαγαρίτης θυμήθηκε ένα στοίχημα που έβαλαν οι δυο τους και κρατάει μέχρι και σήμερα.

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης στον Παναθηναϊκό

Ήταν ένα ματς κόντρα στην Ξάνθη στο οποίο ο αριστερός μπακ της Πάρμα είχε σκοράρει δύο φορές. Αμέσως μετά το τέλος του, τον πλησίασε ο Τάκης Φύσσας και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

- Έχουμε πολλά κοινά στο στιλ παιχνιδιού μας. Ο τρόπος που συγκλίνεις προς τα μέσα, μου θυμίζει τον εαυτό μου. Να δούμε πόσα γκολ θα βάλεις στην καριέρα σου.

- Θέλετε να βάλουμε ένα στοίχημα;

- Ναι, αμέ! Εγώ έχω βάλει 32 γκολ στην καριέρα μου.

Και κάπως έτσι, το στοίχημα «τρέχει» μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα, όταν ο Ζαγαρίτης, πέτυχε κόντρα στο Λιχτενστάιν, σε ένα εκτός έδρας ματς στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro U21, με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας το πρώτο του τέρμα, δέχθηκε από τον Φύσσα σχετικό πείραγμα μέσω γραπτού μηνύματος.

Επιπλέον, ο νεαρός μπακ ανέφερε στο Gazzetta ότι «ήταν ο άνθρωπος που με έκανε επαγγελματία. Μετά από κάθε ματς ερχόταν και μου μιλούσε. Τον έχω συναντήσει σε αρκετές περιπτώσεις όντας εγώ μέλος της Εθνικής Κ21 και εκείνος αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών. Μου έχει μιλήσει πολλές φορές και μου έχει δώσει κατευθύνσεις. Όλα τα παραπάνω αποτελούν και μία ακόμα απόδειξη πως ο άλλοτε διευθυντής των Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, γνωρίζει καλά πως να διαχειριστεί τα νέα παιδιά.

Ο δεύτερος άνθρωπος που στιγμάτισε τον Βασίλη Ζαγαρίτη στα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο και με τον οποίο ο νεαρός μπακ έχει να θυμάται ένα ενδιαφέρον στιγμιότυπο, ήταν ο Κώστας Φραντζέσκος.

Ο Ζαγαρίτης με τον Ιωαννίδη

«Ήμουν 15 χρονών και μετά από μία προπόνηση στην Παιανία, ξεκινάω να εκτελώ φάουλ. Τα έστελνα όλα άουτ. Το βλέπει από μακριά ο κύριος Φραντζέσκος και έρχεται προς το μέρος μου. Στήνει τείχος και μου δίνει ορισμένες οδηγίες για το πως να πρέπει να χτυπάω τα φάουλ», περιγράφει χαρακτηριστικά ο μπακ της Πάρμα.

Και συνεχίζει λέγοντας «οι επόμενες τέσσερις εκτελέσεις κατέληξαν όλες στο παραθυράκι του τερματοφύλακα».

«Γυρίζω στον κύριο Φραντζέσκο και του λέω "κάτι έχει γίνει"».

"Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, έμαθες να χτυπάς φάουλ μέσα σε πέντε λεπτά", μου απάντησε!».

Το βέβαιο είναι ένα! Αν, πράγματι, ο Βασίλης Ζαγαρίτης έμαθε να εκτελεί φάουλ μέσα από αυτήν την μίνι σύσκεψη, το έπραξε μέσα από τον μετρ του είδους!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα