Παναθηναϊκός: Oταν πετυχαίνεις λιγότερα γκολ από τον Λεβαδειακό δεν μπορείς να διεκδικήσεις ούτε τη δεύτερη θέση

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Oταν πετυχαίνεις λιγότερα γκολ από τον Λεβαδειακό δεν μπορείς να διεκδικήσεις ούτε τη δεύτερη θέση

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την απίστευτη δυσκολία του Παναθηναϊκού στο γκολ που είναι και ο βασικός λόγος της ολοκληρωτικής κατάρρευσής του στον β' γύρo.

Ο νόμος του Μέρφι επιβεβαιώθηκε και στην Τρίπολη για τον Παναθηναϊκό. Κάθε ματς είναι ένα διαφορετικό σενάριο μα κι αυτή τη βραδιά ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από ένα σουτ. Χωρίς ευκαιρία νίκησε αυτός ο κάκιστος σε γενικές γραμμές Αστέρας, ο οποίος αν δεν αποφασίσει να ανανεώσει ριζικά το ρόστερ του μεσοεπιθετικά μετά από την εφετινή πλήρως απογοητευτική σεζόν, δεν υπάρχει περίπτωση να πλησιάσει καν στις ένδοξες εποχές του παρελθόντος.

Ο Ιωνικός που του είχε κόψει δύο βαθμούς πάλι με ένα σουτ (Αοσμαν), είχε και μια - δυο καλές στιγμές στο ματς. Ο ΟΦΗ που του πήρε ισοπαλία με δέκα παίκτες από το 10’ μέσα στη Λεωφόρο δεν είχε άλλα φάση πλην του γκολ του Λάρσον. Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με αυτογκόλ του Μπρινιόλι που μετέτρεψε μια σέντρα του Πινέδα σε μεξικάνικες τούμπες. Πλην του ΠΑΟΚ ο οποίος πέρασε με «παρέλαση» και ωραίες φάσεις από τη Λεωφόρο, ουδείς άλλος ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στα ματς στα οποία οι Πράσινοι έχασαν βαθμούς στον β΄ γύρο!

Ο Φώτης Ιωαννίδης εναντίον του Αστέρα στην Τρίπολη

Μισό λεπτό, όμως. Διότι το πρόβλημα αυτής της ομάδας ουδέποτε ήταν η ανασταλτική λειτουργία της. Ναι, τα ατομικά σφάλματα αυξήθηκαν. Ναι, η μπάλα πια πάει μέσα και όχι έξω σε κάποιες από τις ευκαιρίες των αντιπάλων. Οχι σε όλες, όμως, αν θυμηθούμε προσεκτικά πώς ο Παναθηναϊκός νίκησε στα Γιάννενα με τo δοκάρι του Μπάλαν στο 66’ από τη γκάφα του Σένκεφελντ και πώς γλίτωσε λόγω Μπρινιόλι το αυτογκόλ - ισοφάριση του Χουάνκαρ στη Λιβαδειά. 0-1, 0-1. Τα δυο τρίποντα του Παναθηναϊκού σε επτά ματς του β’ γύρου. Ενατος (!) πια στο δεύτερο μισό το πρωταθλήματος. Και σαφώς το πρόβλημα αμιγώς ποδοσφαιρικά (διότι σαφώς παίζει ρόλο και η πίεση, η ψυχολογική και πνευματική προετοιμασία, οι απουσίες) εντοπίζεται στον παραγωγικό και τον… εκτελεστικό τομέα.

Όταν χάνεις τον MVP του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα...

  • α) βασικός σέντερ φορ σου είναι ο χειρότερος παίκτης της ομάδας σου στον β΄γύρο.
  • β) ο αναπληρωματικός σέντερ φορ σου παίζει πάντα καλύτερα ως αλλαγή.
  • γ) ο βασικός εξτρέμ σου δεν έχει σκοράρει σε 11 σερί ματς.
  • δ) ο καλύτερος και πιο δημιουργικός παίκτης σου βγαίνει πια σε κάθε ματς μετά από μία ώρα αγώνα.
  • ε) η μεταγραφή του Βέρμπιτς δεν σου «βγαίνει» με τίποτα.
  • Στ) Χάνεις μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Μάγκνουσον που ανέβαζε όλες τις γραμμές

… λογικό είναι να έχεις πετύχει μόλις τέσσερα γκολ σε επτά ματς του β’ γύρου.

Σπόραρ και Ιγκλέσιας μονομαχούν στην Τρίπολη

Με τέτοια επιθετική συγκομιδή (το ένα από τα τέσσερα γκολ με buzzer beater πέναλτι του Σπόραρ στα Γιάννενα, μικρότερη του Λεβαδειακού που έχει πετύχει πέντε γκολ στο β΄γύρο - μόνο από Λαμία και Βόλο έχει περισσότερα τέρματα ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος!), οι Πράσινοι δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν ούτε καν τη δεύτερη θέση. Όχι να την πάρουν! Να την διεκδικήσουν μέχρι τέλους.

Το πρόγραμμα «μαλακώνει». Από τα έξι τελευταία ματς ο Παναθηναϊκός έχει τρία «εύκολα» στη Λεωφόρο, με Λαμία, Βόλο, Παναιτωλικό, δηλαδή με τρεις από τις πέντε (μαζί με Ιωνικό - Αστέρα) χειρότερες ομάδες του β’ γύρου. Εκτός έδρας όμως; Με Αρη, Ολυμπιακό, Ατρόμητο κατά σειρά; Στα ντέρμπι εναντίον τον ΠΑΟΚ και χθες στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός έδειξε πως έχει χάσει πια και το μέταλλό του. Συνεπώς: σοβαρό πρόβλημα στην παραγωγή φάσεων και στην ευστοχία, αύξηση αμυντικών λαθών, έξτρα πίεση, ελάχιστη έως σήμερα συνεισφορά των νέων παικτών, μόνο από τον αντικαταστάτη του Γκάνεα, Τιμοτέους Πούχατς που έγινε βασικός! Τόσο «ντεφορμέ» είναι ο κορυφαίος μπακ του περυσινού πρωταθλήματος, Χουάνκαρ, ο οποίος πάντως χθες ως αλλαγή δημιούργησε και τις δυο φάσεις του Παναθηναϊκού στο τελευταίο δεκάλεπτο για την ισοφάριση, αφού ο Παλάσιος είχε χάσει τις τρεις ευκαιρίες στο 0-0...

Μπερνάρ και Τσέριν στην Τρίπολη .

Από τι μπορεί να «πιαστεί» ο Παναθηναϊκός; Το μοναδικό που μοιάζει εφικτό είναι να κερδίσει χρόνο μπας και πάρει βοήθειες από τον Κλέινχέισλερ και τον Μαντσίνι που είναι καλοί παίκτες. Άλλο «καλός», βέβαια, άλλο «κάνω τη διαφορά». Για να αντιλαμβανόμαστε τι λέμε, τη διαφορά από τις μεταγραφές πέρυσι στον β΄γύρο και στα play offs την έκαναν οι Αϊτόρ - Παλάσιος και ο Γκατσίνοβιτς. Mπορούν να διαγράψουν αντίστοιχη πορεία οι δυο «νέοι» εφέτος; Χλωμό. Διότι ήρθαν σ’ ένα σύνολο που τρεκλίζει. Όχι σ’ ένα σύνολο που ανθίζει όπως ήταν πέρυσι ο Παναθηναϊκός ακριβώς στο ίδιο χρονικό σημείο και γι’ αυτό κατάφερε τελικά να σπάσει τα κοντέρ μέχρι και την κατάκτηση του Κυπέλλου, έχοντας ελάχιστη βοήθεια από τους σέντερ φορ του (Μακέντα - Καρλίτος τότε).

Να τερματίσει τέταρτος με διαφορά… δέκα βαθμών ο Παναθηναϊκός στο φινάλε της regular season δεν… προλαβαίνει διότι παίζουν και οι άλλοι μεταξύ τους: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Για να κερδίσει χρόνο, όμως ώστε να σταθεί ξανά όρθιος χρειάζεται νίκες. Ας ξεκινήσει από το ματς με τη Λαμία (διότι χθες στην πραγματικότητα έχασε τεράστια ευκαιρία με την τραγική εικόνα που είχε ο Αστέρας στο 11 Vs 11 μέχρι να αλλάξουν οι ισορροπίες από την ανόητη αποβολή του Δημήτρη Κουρμπέλη) και… βλέπουμε εν συνεχεία.

Υ.Γ. 1: Ρίξτε μια ματιά στο χθεσινό κείμενο του Δημήτρη Κωνσταντινίδη...

Υ.Γ. 2: Tip για την ΑΕΚ: Αν «μπει» στο επικοινωνιακό γήπεδο της τοξικότητας και πάει να «παίξει» σαν τον Ολυμπιακό και τον Λουτσέσκου, θα βγει χαμένη. Όχι μόνο επειδή δεν το «έχει». Αλλά και διότι δεν τη συμφέρει κιόλας σ’ αυτό το timing. Άλλο η «άμυνα», άλλο η «επίθεση» σ’ αυτό το πεδίο. Η άμυνα, κατανοητή. Η επίθεση, αχρείαστη αυτή τη στιγμή. Ισως και πολύ - πολύ επικίνδυνη για την Ενωση.

Υ.Γ.3: Για τις μεταγραφές τα έχουμε πει, αλλά αύριο να γίνει και η σούμα...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...