ΑΕΚ: Το γεμάτο «οπλοστάσιο» του Αλμέιδα ενόψει της κρίσιμης συνέχειας

ΑΕΚ: Το γεμάτο «οπλοστάσιο» του Αλμέιδα ενόψει της κρίσιμης συνέχειας

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το γεμάτο «οπλοστάσιο» του Αλμέιδα ενόψει της κρίσιμης συνέχειας

bet365

Οι επιστροφές κομβικών παικτών όπως του Γκατσίνοβιτς και του Ελίασον ενισχύουν ακόμη περισσότερο τα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ ενόψει των σημαντικών αγώνων που ακολουθούν για τη μάχη της κορυφής στο πρωτάθλημα και για την πρόκριση στον τελικό του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΑΕΚ μπαίνει από εδώ και στο εξής σε ένα κρίσιμο σημείο στη σεζόν, έχοντας ξεκινήσει την αντεπίθεση στη μάχη της κορυφής με τη μείωση της διαφοράς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στον ένα βαθμό. Την ίδια στιγμή η Ένωση θα διεκδικήσει κόντρα στον Ολυμπιακό την πρόκρισή της στον τελικό του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Κιτρινόμαυροι εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα τον Γενάρη και πλέον καλούνται να... απογειωθούν τον Φεβρουάριο προκειμένου να προσπεράσουν και να τα δώσουν όλα έπειτα στις δύο εγχώριες διοργανώσεις.

Σε αυτό το σημείο σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι διαθέσιμες επιλογές και σίγουρα ο Ματίας Αλμέιδα θα βλέπει με ικανοποίηση το ιατρικό δελτίο να έχει περιοριστεί σε σχέση με τις απουσίες που υπήρχαν με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων μετά το Μουντιάλ. Η ΑΕΚ άλλωστε είχε την ατυχία να δει τους Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Τσούμπερ, Άμραμπατ και Μοχαμάντι να περνάνε την πόρτα του χειρουργείου από τον Νοέμβριο και έπειτα. Ωστόσο τη δεδομένη χρονική στιγμή τα προβλήματα περιορίζονται στους Φερνάντες και Μοχαμάντι, με τον πρώτο να επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα από την ελαφριά θλάση που αποκόμισε μεσοβδόμαδα και τον δεύτερο να αναμένεται κατά τη διάρκεια του Φλεβάρη να επιστρέψει και αυτός στα πλάνα του Αλμέιδα.

Οι επιδραστικοί Γκατσίνοβιτς και Ελίασον είναι ξανά διαθέσιμοι

Γκατσίνοβιτς και Ελίασον

Κάθε επιστροφή από τους παίκτες που έλειπαν είναι σημαντική. Γιατί μπορεί ο Αλμέιδα με τη συνοχή του συνόλου να διατηρούσε τη σταθερότητα στο παιχνίδι, ωστόσο υπήρχαν απουσίες σημαντικές και ειδικά αυτές των Γκατσίνοβιτς και Ελίασον. Δύο από τους πλέον επιδραστικούς παίκτες του πρώτου γύρου με τον 27χρονο Σέρβο χαφ να έχει τρομερή συνεισφορά με τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ μέχρι να υποβληθεί σε επέμβαση, όπως φυσικά και ο 26χρονος Σουηδός εξτρέμ, ο οποίος δημιουργικά εκτόξευσε την ΑΕΚ με το που μπήκε στην αγωνιστική εξίσωση με πέντε ασίστ πριν τραυματιστεί σοβαρά στην Τρίπολη.

Συνεπώς οι επιστροφές τους δυναμώνουν σε μεγάλο βαθμό την ΑΕΚ μεσοεπιθετικά καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελούσαν τις δύο βασικότατες επιλογές για τα άκρα της μεσαίας γραμμής. Ήδη ο Γκατσίνοβιτς έχει πάρει χρόνο συμμετοχής τόσο με τον Ιωνικό όσο και με τον Πανσερραϊκό παίρνοντας ρυθμό για να επιστρέψει για τα καλά στα πλάνα του «Πελάδο», ενώ και ο Ελίασον που προπονείται εδώ και μέρες κανονικά ετοιμάζεται για να επιστρέψει στις αποστολές ώστε σιγά σιγά να υπολογίζεται και αυτός από τη μεριά του.

Το βάθος του ρόστερ είναι το μεγάλο ατού της ΑΕΚ

Αλμέιδα με Πινέδα και Αραούχο

Οι επιστροφές για την ΑΕΚ σε αυτό το σημείο της σεζόν αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το βάθος του φετινού κιτρινόμαυρου ρόστερ. Κάτι που έχει παίξει άλλωστε σημαντικό ρόλο μέχρι τώρα με τις διαθέσιμες επιλογές που έχει στον πάγκο ο Αλμέιδα για να διαχειρίζεται τα παιχνίδια. Και με τη δυνατότητα που του δίνει αυτό το βάθος να προχωρά και στο απαραίτητο rotation, όπως το είδαμε να συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες με τα συνεχόμενα ματς σε πρωτάθλημα και Novibet Κύπελλο Ελλάδας.

Ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ο Αλμέιδα θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλο, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Πάολο Φερνάντες όταν γυρίσει και αυτός καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ για την κορυφή τους Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία και Φαν Βέερτ. Δέκα συνολικά δυνατές επιλογές με λίγα λόγια για πέντε θέσεις.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα