Ο Άρης δεν σκοράρει και αδικεί την προσπάθειά του

Ο Άρης δεν σκοράρει και αδικεί την προσπάθειά του

Ο Άρης δεν σκοράρει και αδικεί την προσπάθειά του

bet365

Στη συγκεντρωτική στατιστική του Πρωταθλήματος ο Άρης είναι στην πρώτη θέση στην κατηγορία των χαμένων ευκαιριών αλλά και των ασίστ που… δεν έγιναν γκολ.

Εκείνο το δεκαήμερο των εννιά τερμάτων και της αποθέωσης του επιθετικού ποδοσφαίρου απέναντι σε Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα, δύο μήνες μετά, μοιάζει με… μήνα του μέλιτος σ’ έναν προβληματικό γάμο. Ήταν τα παιχνίδια που καλλιέργησαν την αίσθηση ότι οι «κίτρινοι» δεν είχαν πρόβλημα στην εκτέλεση ή μάλλον, αν υπήρχε αυτό είχε ξεπεραστεί. Δύο μήνες αργότερα, το βασικό αντικείμενο συζήτησης είναι η δυσκολία στο γκολ η οποία δεν κοστίζει απλά αλλά αδικεί την προσπάθεια του συνόλου. Σαν τα 13,26 χιλιόμετρα που έτρεξε ο Βλάντιμιρ Νταρίντα στον χθεσινό (18/1) αγώνα με τον Ολυμπιακό για το Novibet Κύπελλο Ελλάδας.

Η γλώσσα των αριθμών είναι αμείλικτη και στην περίπτωση του Άρη ήδη τον έχει κατατάξει σε μια άχαρη θέση. Στην κορυφή της λίστας των ομάδων με τις περισσότερες χαμένες ευκαιρίες (19) αλλά και τις ασίστ (15) που δεν έγιναν γκολ. Δηλαδή τις φάσεις που θα έπρεπε να είχαν τελειώσει με την μπάλα στα δίχτυα. Αυτή η άσχημη στατιστική υπεροχή συνδυάζεται με μια άλλη, την 11η θέση στα εύστοχα γεμίσματα. Μέσα από τους αριθμούς, αναδύεται κυρίως ένα συμπέρασμα. Ο Άρης δεν μετουσιώνει το παιχνίδι του γιατί δεν ανταποκρίνεται στη βασική ευθύνη μιας ομάδας. Το γκολ.

Μήπως είχε δίκιο ο Πάρντιου για Καμαρά;

Επιστρέφοντας στον περασμένο Νοεμβρη και παρά την υψηλή αποτελεσματικότητα που είχαν εμφανίσει οι «κίτρινοι» ο Άλαν Πάρντιου επέμεινε για την απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού βάζοντας στην εξίσωση και τη δημιουργία συνθηκών εσωτερικού ανταγωνισμού. Κι έτσι επέστρεψε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Ο Καμαρά

Ο Βρετανός τεχνικός άκουσε πολλά μετά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό για τη μη χρησιμοποίηση του 28χρονου επιθετικού. Η αλήθεια είναι ότι το αρχικό πλάνο του 61χρονου προέβλεπε να χρησιμοποιήσει τον Καμαρά στον αγώνα του Κυπέλλου. Στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα στο Πρωτάθλημα φανέρωσε τους ενδοιασμούς του στεκόμενος στο επίπεδο ετοιμότητας του Μαυριτανού. Τελικώς τον έριξε στο παιχνίδι, μάλλον όμως το μετάνιωσε βλέποντάς τον να αποχωρεί τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και με τον φόβο θλάσης στον οπίσθιο μηριαίο. Αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, θα έμενε πιστός στα λόγια της περασμένης Κυριακής.

Ο τελικός με τον Βόλο και οι περιορισμένες επιλογές

Πλέον στο προσκήνιο βρίσκεται ο εντός έδρας αγώνας (21/1, 20:00) με τον Βόλο ο οποίος έχει χαρακτήρα τελικού, όχι μόνο, από βαθμολογικής άποψης. Οι «κίτρινοι» ψάχνουν ένα στήριγμα για να ακουμπήσουν ενόψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί και ο Πάρντιου θα αναζητήσει τους πιο φρέσκους ποδοσφαιριστές γνωρίζοντας ότι οι επιλογές του δεν είναι πολλές. Ήδη προανήγγειλε τη χρησιμοποίηση του Μάνου Γκαρθία στο βασικό σχήμα, πιθανόν, αντί του Ματέο Γκαρσία ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια δεν πατάει καλά στο χορτάρι. Εκτός απροόπτου δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Καμαρά, Νταμπό κι έτσι θα αφαιρεθούν δύο επιλογές οι οποίες θα μπορούσαν να ήταν βασικές. Πέραν αυτού, υπάρχουν παίκτες που έπαιξαν περί των 180 αγωνιστικών λεπτών σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Προφανώς θα αναγκαστεί να επενδύσει σε παίκτες που… έδειξαν κάτι στο Καραϊσκάκη. Όπως για παράδειγμα ο Ράφαελ Καμάτσο για του οποίου τη διάθεση κανείς δεν εξέφρασε αμφιβολία αλλά είναι απαραίτητο να γίνει πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα