Τι μάθαμε για 14 παίκτες του Ολυμπιακού!

Τι μάθαμε για 14 παίκτες του Ολυμπιακού!

Τι μάθαμε για 14 παίκτες του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βγάζει συμπεράσματα μέσα από το blog του στο Gazzetta για 14 παίκτες του Ολυμπιακού με αφορμή το τελευταίο τους παιχνίδι.

Αντί προλόγου: Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πώς δεν έχει παίξει ποτέ βασικός στο πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο ο Τζοβάρας, ο σκόρερ του πρώτου γκολ της ομάδας του. Προχθές είδαμε έναν αριστερό εξτρέμ να απειλεί συνεχώς με το καλό του πόδι, να μπουκάρει, να σεντράρει επικίνδυνα, να είναι μία διαρκής ενόχληση για την άμυνα του Ολυμπιακού. Και δεν είναι πιτσιρικάς, 23 ετών, με καλό κορμί.

Τι, άλλα, μάθαμε από το παιχνίδι του Ολυμπιακού για το Κύπελλο στο Περιστέρι; Ότι…

Ο Τζολάκης δεν έχει ακόμη καλές σχέσεις με την παράμετρο τύχη! Ο γκολκίπερ πρέπει να έχει και άστρο. Αυτός, σε εφτά παιχνίδια που έχει παίξει, δεν έχει ευθύνη σε κανένα, αλλά έχει δεχθεί 11 γκολ. Μικρός είναι ακόμη, θα το βρει το κοκαλάκι της νυχτερίδας.

Ο Ανδρούτσος εξακολουθεί να μην έχει την βελτίωση που θα έπρεπε να είχε στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του.

Ο Ρέτσος είναι ο πιο σβέλτος και γενικά ο καλύτερος αθλητικά αμυντικός του Ολυμπιακού. Χρειάζεται, όμως, καλύτερες αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι.

a

Ο Μαρσέλο μπορεί να κάνει το πιο δύσκολο γκολ, την πιο έξυπνη πάσα και την πιο επικίνδυνη σέντρα, ωστόσο δεν μπορεί να σπριντάρει, καθυστερεί την ανάπτυξη επιμένοντας σε εξεζητημένες ενέργειες, θέλει κάλυψη από άλλο παίκτη στις προωθήσεις του και ο χρόνος που μπορεί να κάνει τα καλά του είναι συγκεκριμένος.

Ο Σισέ είναι ο μοναδικός στόπερ του Ολυμπιακού που μπορεί να σκοράρει σε στατικές φάσεις. Ίσως αυτό το γκολ τον βοηθήσει να ανέβει ψυχολογικά. Μου φαίνεται ότι από την αποχή έχει βαρύνει, κρίνοντας κι από την αργοπορημένη του αντίδραση στο 0-1.

a

Ο Μπουχαλάκης δεν κάνει για στόπερ-εκτός των άλλων δεν ήθελε και πολύ να αποβληθεί σε μία φάση. Συνεχίζει να έχει το χάρισμα να περνάει εκπληκτικές πάσες από πίσω για τους κυνηγούς, αλλά και το χούι να δίνει την μπάλα σε αντίπαλο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού.

Ο Γκάρι ψάχνει αλλά δεν βρίσκει τον εαυτό του. Εξτρέμ των στιγμών-σε 66 λεπτά είχε μόνο μία καλή ενέργεια, αλλά αυτή έφερε την ισοφάριση. Τουλάχιστον δεν έχει τραυματισμούς εσχάτως.

Ο Σαμασέκου δεν έχει τις καλύτερες επαφές με την μπάλα, όμως σε φάσεις του παιχνιδιού μπορεί να βοηθήσει με την ενέργεια που βγάζει, νομίζω κυρίως ως αλλαγή.

Ο Κασάμι είναι ο μοναδικός χαφ του Ολυμπιακού που έρχεται από πίσω σαν τρέιλερ για το γκολ. Κι έχει την πάσα για να φτιάξει φάση. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν δεν παίζει με τη μία κι όταν αμύνεται με πιο γρήγορους αντιπάλους.

a

Ο Ελ Αράμπι για τα 45 λεπτά που αντέχει είναι…σχεδόν κανονικός σέντερ φορ Ολυμπιακού, δηλαδή ο εαυτός του. Ας είχε μηδέν τελικές, ήταν στο α΄ ημίχρονο ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, ένας ολοκληρωμένος επιθετικός που υποδέχονταν μπάλες, έσπαγε, συνεργάζονταν και ήταν πίσω από τις περισσότερες ευκαιρίες. Όταν αρχίζει και τα φτύνει, θέλει αλλαγή αμέσως, για να μην εκτίθεται κιόλας.

Ο Μασούρας έχει πια μεγάλο αντίπαλο, το άγχος του. Έχει χάσει την επαφή του με τα δίχτυα και κυνηγώντας απελπισμένα το γκολ φτάνει να έχει πέντε τελικές, με τις τέσσερις να τον νικάει ο Γιαννιώτης και στην άλλη να αστοχεί χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία. Ακόμη και να μην μπορεί να σκοράρει σε τετ α τετ από θέση οφσάιντ. Κάπως έτσι έρχονται και η μία μετά την άλλη οι κακές επιλογές, όπως το να μην δώσει την μπάλα στον Γκάρι σε μία εξόφθαλμη στιγμή στο ξεκίνημα του ματς.

a

Ο Βρουσάι χρειάζεται λίγο χρόνο για να πατήσει καλύτερα μετά την θλάση του και το 25λεπτο στο Περιστέρι τον βοήθησε. Ο Μίτσελ τον πιστεύει.

Ο Ουί Τζο μάλλον έπαιξε για τελευταία φορά στον Ολυμπιακό κι η ανάμνηση του θα είναι όπως το μοναδικό σουτ που επιχείρησε-μεγάλη απογοήτευση.

Ο Βαλμπουενά γύρισε στην δράση μετά από 2,5 μήνες κι αυτό από μόνο του είναι καλό νέο.

Παρεμπιπτόντως, μία απάντηση στο γιατί ο Μίτσελ επιμένει να παίζει με τρία 10άρια ίσως είναι ακριβώς η κατάσταση στην οποία βρίσκονται ο Μασούρας κι ο Γκάρι, με τον Μπόουλερ να έχει γυρίσει πίσω στην Τσάμπιονσιπ και τον Ντε Λα Φουέντε να είναι φάντασμα κι ακόμη να μην έχει βρει μία ομάδα να πάει στο β΄μισό της σεζόν.

Κατά τα άλλα, είναι πραγματικά ασχολίαστο ότι ένα κόρνερ του Ολυμπιακού πήγαν να το εκτελέσουν με κομπίνα ο Μαρσέλο κι ο Ανδρούτσος, δηλαδή και οι δύο πλάγιοι μπακ. Πραγματικά δεν το έχω ξαναδεί και δεν το λες σοβαρό αυτό το πράγμα από πλευράς οργάνωσης παιχνιδιού.

a

Κι αυτό που θα ήθελα να πω είναι μία καλή κουβέντα τόσο στο διαιτητή του αγώνα, τον Τζοβάρα, που πέρασε απαρατήρητος, όπως πρέπει να περνάει ο διαιτητής, όσο και στους επόπτες του αγώνα, τον Νικολακάκη και τον Κόλλια, ειδικά τον πρώτο, που είχαν δύσκολες φάσεις κι αποφάσισαν πάντα ορθά, χωρίς να χρειαστεί η βοήθεια του VAR (υπήρχε στο συγκεκριμένο ματς Κυπέλλου).

Όχι μόνο να τα «χώνουμε» στους διαιτητές.

Άσχετο: Η ομάδα από την Αυστρία που θέλει να πάρει δανεικό τον Λάιντνερ έως το τέλος της σεζόν είναι η Αούστρια Βιέννης, μεγάλος σύλλογος, που αντιμετωπίζει όμως και μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Βρίσκεται μόλις στην 7η θέση της βαθμολογίας επί 10 ομάδων. τώρα για τη μεταγραφή του αριστερού μπακ, έχουμε...θρίλερ, με άγνωστη έκβαση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.