Ολυμπιακός: Οι επιθετικές αρετές του αριστερού μπακ Σουάζο (vids)

Ολυμπιακός: Οι επιθετικές αρετές του αριστερού μπακ Σουάζο (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι επιθετικές αρετές του αριστερού μπακ Σουάζο (vids)

bet365

Ο 25χρονος Χιλιανός διεθνής μπακ και βασικός στόχος του Ολυμπιακού έχει καλά επιθετικά στοιχεία, όπως αποτυπώνεται και από την πλατφόρμα του Wyscout.

Στα 25 του χρόνια ο Γκαμπριέλ Σουάζο - που αποτελεί βασικό στόχο του Ολυμπιακού για τη θέση του αριστερού μπακ και δείχνει να είναι πιο κοντά στο να κλείσει σε σχέση με τον Λάτο - είχε κάνει το 2021-2022 35 ματς με 3 γκολ και 5 ασίστ. Με τη φανέλα της Κόλο Κόλο έχει φτάσει μία... ανάσα από τις 200 συμμετοχές, έχοντας 192 ματς με τη φανέλα της.

Σε σχέση με τη στατιστική αποτύπωση των ικανοτήτων του Σουάζο βλέποντας την κορυφαία πλατφόρμα του Wyscout εστιάζουμε στα πεπραγμένα του 2022. Εκεί όπου αναδεικνύεται το επιθετικό του ταλέντο.

Μέσα στο 2022 είχε 3 γκολ και 4 ασίστ έχοντας στους μέσους όρους του 2.51 στον δείκτη των xGoals, 59.4% στις πετυχημένες ντρίμπλες, 56.4% στις μακρινές του μεταβιβάσεις και 79.7% στην ακρίβεια στις πάσες του συνολικά. Οι αριθμοί αυτοί αφορούν και τους αγώνες της Κόλο Κόλο αλλά και την Εθνική της Χιλής.

Αμυντικά δεν έπιασε πολύ υψηλά επίπεδα αγωνιστικής επάρκειας ωστόσο είχε 52.5% στις κερδισμένες μονομαχίες του και 44.7% στις εναέριες μονομαχίες του. Στο τελευταίο καταγεγραμμένο παιχνίδι του - το Νουμπλένσε - Κόλο Κόλο 1-1 - έπαιξε και ως εξτρέμ ενώ με την Ο' Χίγκινς είχε παίξει και ως χαφ.

Με τη Νουμπλένσε είχε μείνει στον αγωνιστικό χώρο 97 λεπτά. Είχε 39/50 πάσες, είχε 2 πετυχημένες μακρινές μεταβιβάσεις από τις 6 που δοκίμασε και είχε 5/9 ντρίμπλες αλλά κέρδισε μόνο τις 9 από τις 24 μονομαχίες που έδωσε σε αμυντικό επίπεδο.

Οι αριθμοί του Σουάζο μέσα στο 2022

  • 4176 λεπτά παρουσίας με 3 γκολ και 4 ασίστ
  • 64.9% ποσοστό στο σύνολο ενεργειών του
  • 79.7% στην ακρίβεια των μεταβιβάσεών του
  • 56.4% στις μακρινές μπαλιές του
  • 59.4% στις ντρίμπλες του
  • 52.5% στις κερδισμένες μονομαχίες του
  • 44.7% στις εναέριες μονομαχίες
@Photo credits: Η φωτογραφία είναι από το επίσημο Instagram του παίκτη

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα