Η επιλογή της ΑΕΚ με τον Αλμέιδα…

Η επιλογή της ΑΕΚ με τον Αλμέιδα…

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Η επιλογή της ΑΕΚ με τον Αλμέιδα…

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντινού, τα οφέλη της «Ενωσης» και την αίσθηση ότι ο Μελισσανίδης κλείνει ένα ένα τα κεφάλαια…

Την άποψη μου για την εδώ και τώρα ανανέωση του συμβολαίου του Ματίας Αλμέιδα, την είχα γράψει εδώ και αρκετό καιρό σε αυτήν εδώ την γωνιά.

Για την ακρίβεια από την τελευταία ημέρα του περασμένου Οκτωβρίου (21/10/2022), όταν είχα γράψει ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να φροντίσει άμεσα να ανανεώσει το συμβόλαιο του Αλμέιδα, γιατί με το βαρύ όνομα που έχει ο Αργεντίνος και την δουλειά που κάνει, θα έστρεφε πάνω του τα βλέμματα και από μεγάλα πρωταθλήματα.

Μέσα στους πρώτους 4-5 μήνες είχαμε καταλάβει τα περισσότερα για τον προπονητή Αλμέιδα και δεν χρειάζεται να περιμένεις να δεις αν ένας προπονητής θα κατακτήσει τον τίτλο για να καταλάβεις την δουλειά του. Ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του, οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο, μας είχαν πείσει από τους πρώτους μήνες, συνεπώς προφανώς και η ΑΕΚ δεν είχε κάτι άλλο για να περιμένει…

Τώρα πλέον μπορεί να κοιμάται ήσυχη και φυσικά μπορεί να κοιμάται ήσυχος και ο Δημήτρης Μελισσανίδης που έχει ταλαιπωρηθεί και ταλαιπωρήσει αρκετά την ΑΕΚ με τις επιλογές του στο θέμα του προπονητή τα προηγούμενα χρόνια. Υπό αυτή την έννοια κάποιοι είπαν ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ έσπευσε να δέσει τον Αλμέιδα, ενδεχομένως και με μεγάλο ρίσκο, αλλά δεν συμφωνώ.

Η ΑΕΚ έβαλε μία μεγάλη ρήτρα 10 εκατ. ευρώ για να ξέρει ότι τουλάχιστον δεν πρόκειται να φύγει ο Ματίας χωρίς η ίδια να έχει κάποιο κέρδος, διότι προφανώς και μία ρήτρα δεν κρατάει κανέναν, αλλά σίγουρα κάνει αυτόν που ενδεχομένως να θελήσει τον Αργεντινό να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές πριν χτυπήσει την πόρτα του.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι η ΑΕΚ έδειξε στον Αλμέιδα ότι τον εμπιστεύεται απόλυτα και δεν κρίνει την δουλειά του, από το αν θα πάρει ένα πρωτάθλημα ή όχι και το ακόμη πιο σημαντικό ότι ο Αλμέιδα ήταν έτοιμος να δεθεί με την ΑΕΚ με ένα συμβόλαιο μέχρι το 2028 χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν είναι πολλοί οι προπονητές που το κάνουν αυτό, να δεθούν δηλαδή με μία ομάδα για μία πενταετία και ενώ δεν έχουν καν κλείσει εξάμηνο στην χώρα.

Ο Αλμέιδα περνάει καλά, πιστεύει στο project και την ομάδα και δεν βλέπει τον λόγο να φύγει. Είναι σπουδαίο να έχεις στον πάγκο έναν προπονητή που έχει φιλοδοξίες, θέλει να διακριθεί και πιστεύει ότι αυτό μπορεί να συμβεί με εσένα και όχι κάπου άλλου.

Ο Αλμέιδα την βλέπει και την βρίσκει την προοπτική στην ΑΕΚ, όπως την βλέπει προφανώς και την βρίσκει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης την προοπτική στον προπονητή. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ που μοιάζει να κλείνει ένα ένα τα κεφάλαια. Από τα πιο σοβαρά, μετά το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο, προφανώς είναι αυτό του προπονητή. Όχι απλώς να έχεις, όχι απλώς να είσαι καλά μαζί του σήμερα, αλλά να πιστεύεις ότι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για πολλά χρόνια. Και ο Μελισσανίδης πιστεύει ότι αυτόν τον κύκλο ο Αλμέιδα και θα τον κάνει και θα είναι μεγάλος και θα είναι επιτυχημένος. Πλέον η ΑΕΚ έχει μπει σε έναν δρόμο που την κάνει να αισιοδοξεί και να πιστεύει ότι τα καλά, τα καλύτερα έρχονται, είναι μπροστά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.