Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι το +4 από την ΑΕΚ, αλλά το +7 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι το +4 από την ΑΕΚ, αλλά το +7 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι το +4 από την ΑΕΚ, αλλά το +7 από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό, που δεν έχει πλέον να προβληματίζεται μόνο για τη μείωση της διαφοράς από την ΑΕΚ, αλλά για το γεγονός ότι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός λογίζονται πλέον ως βασικοί διεκδικητές του τίτλου.

Σε ένα ντέρμπι «παίζουν» όλα τα αποτελέσματα. Και προφανώς μέσα σε αυτά είναι και η ήττα. Πόσο μάλλον, όταν αγωνίζεσαι μακριά από το σπίτι σου, στην καυτή έδρα της μεγάλης αντιπάλου σου. Για τον Παναθηναϊκό αυτή η ήττα δεν τον «πόνεσε», όσο θα περίμενε κανείς. Είτε γιατί είχε γίνει πολύς λόγος για ένα χαμένο παιχνίδι... από τη Δεκελείας, είτε γιατί κόντραρε στα ίσια την ΑΕΚ και από μία «χαζή» λεπτομέρεια ήρθε το τελικό 1-0. Γιατί σίγουρα αλλιώς είναι στην ψυχολογία ένα βαρύ 3-0 με την «Ένωση» να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και αλλιώς αυτό το 1-0 με τον τρόπο που ήρθε.

Για το «τριφύλλι» το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει ήδη περάσει στην ιστορία. Άλλωστε, η βαθμολογική διαφορά είναι ξανά στους τέσσερις πόντους από την ΑΕΚ. Όση ήταν και πριν το «δώρο» από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Φανταστείτε, το «δικέφαλο» να είχε φύγει με το διπλό από τους Ζωσιμάδες και ο Παναθηναϊκός να έπαιρνε χθες ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η διαφορά θα ήταν πάλι στους τέσσερις βαθμούς, μόνο που σε αυτή την περίπτωση η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα ήταν εκείνη που θα... πανηγύριζε.

Παναθηναϊκός: Πληρώνει τις ισοπαλίες

Έτσι όπως... τα έκανε ο Παναθηναϊκός μετά τη διακοπή, το +4 από την ΑΕΚ ενδεχομένως να τον αφήνει ικανοποιημένο. Γιατί, όπως είπαμε και νωρίτερα, το πρόβλημα δεν είναι η ήττα του στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά η απώλεια τεσσάρων βαθμών στα παιχνίδια με Ιωνικό και ΟΦΗ. Αυτές τις δύο ισοπαλίες πληρώνουν οι «πράσινοι», αυτές οι δύο ισοπαλίες του χάλασαν το μυαλό, αυτές οι δύο ισοπαλίες έβαλαν ξανά στο κόλπο τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, στις 21 Δεκεμβρίου, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος με τον ΠΑΣ Γιάννινα και λίγη ώρα μετά ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν στη Νεάπολη. Με δική του νίκη επί του Ιωνικού θα άφηνε στο -14 τους «ερυθρόλευκους» από την κορυφή και... αντίο ζωή. Δεν το έκανε και κράτησε ζωντανή την ομάδα του Μίτσελ. «Στο ίδιο έργο θεατές» και μία εβδομάδα μετά. Ο ΠΑΟΚ έμενε στην ισοπαλία με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι, όμως ο Παναθηναϊκός αργότερα δεν κατάφερε να νικήσει τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο και να πάει ξανά στο +12 από το «δικέφαλο του Βορρά».

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Παραμένουν στο κόλπο

Είχε την ευκαιρία να... σκοτώσει τους δύο αντιπάλους του ο Παναθηναϊκός και δεν το έκανε. Πλέον δεν απειλείται μόνο από την ΑΕΚ, αλλά νιώθει την ανάσα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Και μάλιστα, έχει να αγωνιστεί απέναντί τους τρεις φορές ακόμα (μία στην κανονική διάρκεια και δύο στα πλέι-οφ). Οι μεν «ερυθρόλευκοι» το δηλώνουν ξεκάθαρα ότι είναι στο κόλπο, οι δε Θεσσαλονικείς δεν το «φωνάζουν» και επιλέγουν χαμηλούς τόνους.

Αμφότεροι είναι εξίσου επικίνδυνοι, όχι μόνο γιατί έχουν τεράστια δυναμική αυτή την περίοδο, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός έχει ξεμείνει κυρίως από λύσεις. Και αυτή είναι μια κουβέντα που είναι χιλιοειπωμένη. Και όσο δεν αλλάζει κάτι, τόσο οι διεκδικητές θα... ορέγονται αυτό που έδειχνε να «πρασινίζει» τον περασμένο Νοέμβριο. Το πρωτάθλημα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημοσθένης Γεωργακόπουλος
Δημοσθένης Γεωργακόπουλος