Ελ Αραμπί: Έφτασε και ετοιμάζεται να περάσει τον Ζιοβάνι (vid)

Ελ Αραμπί: Έφτασε και ετοιμάζεται να περάσει τον Ζιοβάνι (vid)

Ελ Αραμπί: Έφτασε και ετοιμάζεται να περάσει τον Ζιοβάνι (vid)

bet365

Ο Τζιοβάνι έχει συγκάτοικο στην 3η θέση των κορυφαίων ξένων σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με 61 τέρματα έφτασε τον Βραζιλιάνο μάγο και ετοιμάζεται να τον ξεπεράσει!

Το ημερολόγιο δείχνει 8 Ιουλίου 1999 και η... βόμβα Ζιοβάνι σκάει και κάνει κρότο σε όλη την Ευρώπη! Μια εβδομάδα μετά ο «Μάγος Ζιο» έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού κι ενώ έχει βγάλει την φανέλα της Μπαρτσελόνα!

Το αεροδρόμιο στο Ελληνικό κατακλύζεται από εκατοντάδες φίλους του Ολυμπιακού που υποδέχονται τον Βραζιλιάνο με μια σημαία της χώρας του να κυματίζει. Λίγο αργότερα, ο Σωκράτης Κόκκαλης παρουσιάζει τη σπουδαία μετεγγραφική του επιτυχία όντας πανευτυχής.

Μία κίνηση που του κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ... 5.000.000.000 δραχμές (κάτι λιγότερο από 15.000.000 ευρώ σημερινά χρήματα).

Και φυσικά ο Βραζιλιάνος, θρύλος του Θρύλου, έβγαλε τα λεφτά του μέχρι τελευταίο σεντ.

Ο Ολυμπιακός έγινε το Λιμάνι του. Εδεσε στον Πειραιά και από το 1999 μέχρι το 2005, σε 208 συμμετοχές είχε 97 γκολ και 32 ασίστ. Απ' αυτά τα περισσότερα ήταν... μαγικά. Δεν γινόταν αλλιώς. Ενας μάγος όπως αυτός, (σχεδόν) μόνο τέτοια τέρματα έβαζε. Αυτά που χρειάζεται η φαντασία κι η τεχνική να βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία.

Απ' αυτά τα γκολ, τα 61 ήταν για το πρωτάθλημα. Και 18 χρόνια μετά βρέθηκε ένας να τον φτάσει: Ο Ελ Αραμπί! Ο Μαροκινός στράικερ, ο οποίος στα 35 του συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα, απέναντι στον ΝΠΣ Βόλο διαμόρφωσε το τελικό 0-4 στο 75'.

Ο Ελ Αραμπί είναι στον Ολυμπιακό από το 2019 και έχει αγωνιστεί σε 177 ματς (88 γκολ / 22 ασίστ), εκ των οποίων οι 117 είναι για το πρωτάθλημα. Εκεί έχει στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 61 φορές - έπιασε τον Τζιοβάνι και αναμένεται να τον ξεπεράσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στη λίστα των κορυφαίων ξένων σκόρερ στην ιστορία των πρωταθλητών.

Μόνος στην κορυφή ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με 127 γκολ και όπως φαίνεται θα μείνει εκεί για πολλά χρόνια ακόμη, ενώ στη 2η θέση είναι ο Ίβιτς με 64.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα