Ήρθε ένας μάγος (Ζίο) κι έφερε...

Ήρθε ένας μάγος (Ζίο) κι έφερε...

bet365

Διανύουμε εποχές μνημονίου οπότε οι μεταγραφές αεροδρομίου είναι άγνωστες για τις ελληνικές ομάδες! Το G-Weekend με την μηχανή του χρόνου πάει... 18 «καλοκαίρια» πίσω όταν ο Ζιοβάνι ήρθε στα μέρη μας για να βάλει την σφραγίδα του!

Το ημερολόγιο δείχνει 8 Ιουλίου 1999 και η... βόμβα Ζιοβάνι σκάει και κάνει κρότο σε όλη την Ευρώπη! Μια εβδομάδα μετά ο «Μάγος Ζιο» έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού κι ενώ έχει βγάλει την φανέλα της Μπαρτσελόνα!

Το αεροδρόμιο στο Ελληνικό κατακλύζεται από εκατοντάδες φίλους του Ολυμπιακού που υποδέχονται τον Βραζιλιάνο με μια σημαία της χώρας του να κυματίζει. Λίγο αργότερα, ο Σωκράτης Κόκκαλης παρουσιάζει τη σπουδαία μετεγγραφική του επιτυχία όντας πανευτυχής.

Μία κίνηση που του κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ... 5.000.000.000 δραχμές (κάτι λιγότερο από 15.000.000 ευρώ σημερινά χρήματα).

Αν κι ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς ήταν πιο... όνομα,ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που ξεχώριζε στις προπονήσεις.

Στις 25/7 σε ένα φιλικό με την Μακάμπι Χάιφα, ο Βραζιλιάνος άνοιξε λογαριασμό - έστω και σε ανεπίσημο ματς.

Βίσλα Κρακοβίας, Νάουσα, Αντβερπ και Ρόμα τα πρώτα φιλικά που δίνονται στο ΟΑΚΑ και εκεί ο «μάγος» αρχίζει να «χτίζει» το μύθο του στο Λιμάνι.

Εκεί που ήταν στα... πάνω του έρχεται ένα μαρκάρισμα από τον Σέμο να φέρει τα δάκρυα. Τόσο στον ίδιο όσο και στον κόσμο. Ο Ολυμπιακός νικά 4-3 τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά, ο Ζιοβάνι σκοράρει. Μέχρι τότε είχε σημειώσει σε 15 συμμετοχές 10 γκολ. Ετσι βγαίνει στο 70' υποβασταζόμενος έχοντας υποστεί ρήξη χιαστών. Ο Σέμος πηγαίνει στο νοσοκομείο για να ζητήσει συγγνώμη. Ο Ζίο του κάνει δώρο την Αγία Γραφή. Τα επόμενα ματς τα βλέπει από την εξέδρα.

Επιστρέφει στις 28/5 σ΄ένα ματς με την Παναχαϊκή αφήνοντας πίσω του τον εφιάλτη.

Ακολουθούν τίτλοι, γκολ στο Champions League και πολλές - πολλές στιγμές που δεν θα ξεχάσει κανείς φίλος του Ολυμπιακού.

Τι έλειπε; Γκολ επί του Παναθηναϊκού. Αυτό ήρθε στο 3-0 της Ριζούπουλης.

«Το πρώτο γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό στο 3-0 της Ριζούπολης είναι το καλύτερο της καριέρας μου», δήλωσε αργότερα ο «Ζίο».

Σφραγίδα έβαλε και στο νέο «Καραϊσκάκης». Σκοράρει στο 5-1 επί του ΠΑΟΚ, σε ένα ματς όπου με Ριβάλντο και Καστίγια έβγαζαν... φλόγες.

Παίζει για τελευταία φορά στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, κόντρα στη Νιούκαστλ στις 16/3 του 2005. Λίγους μήνες αργότερα θα έρθει κι η τελευταία του φιέστα με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Απολογισμός; Έπαιξε στο ελληνικό πρωτάθλημα σε 129 ματς σκοράροντας 60 γκολ και μοιράζοντας 15 ασίστ, ενώ στο Champions League αγωνίστηκε 32 φορές πετυχαίνοντας 8 γκολ.

Ζιοβάνι στο Gazzetta Weekend Journal: «Εχω πολλή αγάπη για όλους τους οπαδούς του Ολυμπιακού»

Το Gazzetta Weekend Journal ζήτησε από τον Ζιοβάνι να στείλει το μήνυμά του στον κόσμο του Ολυμπιακού και με την πολύτιμη βοήθεια του Λουτσιάνο υλοποιήθηκε η επιθυμία μας.

«Όταν έμαθε ο Ζίο ότι του κάνετε αφιέρωμα χάρηκε πολύ. Δεν ήταν δυνατόν να αρνηθεί να να στείλει έστω ένα μήνυμα», μας λέει ο Λουτσιάνο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Πέρασαν εκπληκτικές στιγμές σ' αυτόν το σύλλογο, θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Κυρίως οι οπαδοί, οι οποίοι πάντα μου δείχνουν σεβασμό. Τους έχω στην καρδιά μου. Ακόμη και τώρα, που στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μού στέλνουν μηνύματα αγάπης, με κάνουν χαρούμενο. Εχω πολλή αγάπη για όλους τους οπαδούς του Ολυμπιακού», τόνισε στο μήνυμά του στο Gazzetta Weekend Journal!

Λουτσιάνο στο Gazzetta Weekend Journal: «Ο Ζιοβάνι χάρηκε το 1-4 στη Λεωφόρο όσο κι ο κόσμος»

«H σχέση μου με τον Ζίο ξεκίνησε τη σεζόν 1992-1993 όταν παίξαμε αντίπαλοι στη Β' κατηγορία της Βραζιλίας, η ομάδα του μας νίκησε και ανέβηκε.

Αργότερα, το 1994, βρεθήκαμε στη Σάντος, ξεκίνησαμε να κάνουμε παρέα και χωριστήκαμε όταν εκείνος πήγε στην Μπαρτσελόνα. Κρατήσαμε όμως επαφές.

Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό χάρηκα πολύ. Ήταν ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής, μα πάνω απ' όλα άνθρωπος. Μιλάμε για έναν κύριο που πάντα ήθελε το καλό όλων των άλλων.

Η συμπεριφορά του ήταν πάντα άψογη, αν και κάποιοι πολλές φορές κοίταξαν αυτό να το εκμεταλλευτούν.

Μετά όταν έφυγα εγώ από τον Ολυμπιακό, στεναχωρήθηκε πολύ, ήμουν ο μόνος Βραζιλιάνος που ήταν στην ομάδα και ένιωσε ότι έχασε τη στήριξή του. Του είχα σταθεί και στη δύσκολη στιγμή της καριέρας του. Μιλάω για τον τραυματισμό του από τον Σέμο, ήμουν κοντά του και αυτό το εκτίμησε. Ήμασταν παντού μαζί, σε ταξίδια, κάναμε μαζί διακοπές, οι οικογένειές μας έκαναν παρέα. Έχω μόνο καλά πράγματα να πω γι αυτόν τον άνθρωπο».

Υπάχει κάποια στγμή που να σου έχει μείνει στο μυαλό;

«Έχουμε πάρα πολλές ιστορίες τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Ο Ζίο είναι πολύ ευχάριστος άνθρωπος, έχω να θυμάμαι πάρα πολλές όμορφες στιγμές».

Ποιο ματς είναι αυτό που ξεχωρίζεις;

«Στη Λεωφόρο. Στο 1-4, όπου κι ο ίδιος κατάλαβε το μέγεθος της νίκης σε ένα τόσο σπουδαίο ντέρμπι. Το χάρηκε όσο κι ο κόσμος του Ολυμπιακού».

Όταν έφυγε ήταν όντως δύσκολη στιγμή.

«Ήταν δική του απόφαση γιατί ήθελε να υιοθετήσει ένα παιδάκι στη Βραζιλία και έπρεπε να είναι πίσω στην χώρα. Σίγουρα ο Ζιοβάνι έδωσε πολλά στην ομάδα γι αυτό κι ο κόσμος μέχρι σήμερα του δείχνει την αγάπη του».

«Ο Θεός με έφερε εδώ. Εκείνο το καλοκαίρι όλοι οι οιωνοί μου έλεγαν να έρθω στην Ελλάδα. Είχαν απόλυτο δίκιο», είχε πει ο ίδιος. Ήταν γραφτό να έρθει, να μαγέψει και να μείνει για πάντα... εδώ. Στο Λιμάνι. Στο Λιμάνι του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα