Ο ΠΑΟΚ με τον Άρη και τις δύο πρώτες θέσεις

Ο ΠΑΟΚ με τον Άρη και τις δύο πρώτες θέσεις

Ο ΠΑΟΚ με τον Άρη και τις δύο πρώτες θέσεις

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άρη και βγάζει συμπεράσματα για όλο το πρωτάθλημα και την πιθανή θέση του Δικεφάλου σε αυτό.

Από τη μία η ΟΜΑΔΑ του ΠΑΟΚ και από την άλλη οι καλοί παίκτες του Άρη. Ήταν δυνατό να μην κερδίζει το σύνολο του Λουτσέσκου; Κι όμως ήταν! Για ποδόσφαιρο «μιλάμε» και για στιγμές… Από εκεί και πέρα, πόσους βαθμούς θα έχανε ή θα χάσει ο ΠΑΟΚ σε αγώνες που είναι εμφανώς καλύτερος από τον αντίπαλο; (Την κρατάμε την ερώτηση για μετά).

Ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει πολλούς βαθμούς πάνω από τον Άρη, γιατί σε ένα πρωτάθλημα παίζει ρόλο η πολύ καλύτερα δουλεμένη ομάδα. Χθες όμως, στη μία βραδιά και σε μία στιγμή, θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να ξαναχάσει βαθμούς από το πουθενά, όπως έγινε στο Ηράκλειο, στη Λιβαδειά στο Περιστέρι.

Τα ίδια και τα ίδια και… ξανά μία από τα ίδια: Όπως ακριβώς τα αναλύσαμε πριν λίγες ημέρες όταν εντοπίσαμε ένα ιδιαίτερο φαινόμενο του φετινού ΠΑΟΚ και των πάρα πολλών αγώνων στους οποίους προηγείται μέχρι το 60΄ με 1-0 και αφού χάνει πολλές ευκαιρίες, μετά αρχίζει να… παραπατάει, αφού τα χαμένα γκολ κλονίζουν την αυτοπεποίθηση του συνόλου. Χθες στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι πολύ ανώτερος του αντιπάλου, δικαιούνταν ή έπρεπε να βάλει πάνω από ένα τέρμα και αφού δεν τα έβαλε, στο δεύτερο μέρος έμεινε πίσω από την μπάλα μια και το μυαλό πήγαινε στα περασμένα παθήματα. Καλώς; Κακώς; Πολλές φορές το μυαλό και όσα κάνει ασυναίσθητα δεν μπορείς να το ελέγξεις.

Σε αυτό το ματς του τρίτου με τον έκτο της βαθμολογίας λοιπόν, είχαμε τον ΠΑΟΚ ο οποίος στο πρώτο μέρος έπαιξε το δικό του υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο. Μία ομάδα με καλή ένταση σε κάθε φάση, με σπουδαία προσπάθεια στην ανάκτηση και ποικιλία στη δημιουργία φάσεων. Λίγες με συνδυαστική ανάπτυξη. Μία-δύο από κλεψίματα ψηλά όπως το δοκάρι του Νάρει και άλλες 2-3 από τις στημένες μπάλες. Πόσες να κάνει σε ένα ντέρμπι και σε ένα ημίχρονο; (Κι αυτό το κρατάμε για μετά…). Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω από την μπάλα και όταν πια άρχισε τις αλλαγές, άρχισαν και οι σκέψεις για τα άλλα. Τα γενικά, του πρωταθλήματος. (Κρατήστε και αυτό για αργότερα που θα καταλήξουμε).

Από την άλλη, η ομάδα του Άρη: Δύο δημιουργίες καταστάσεων σε 90 λεπτά που ξεκίνησαν από βολέ του Κουέστα! Αυτά και ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Ομάδα που θέλει να έχει στόχους και ΔΕΝ πάτησε στην περιοχή του αντιπάλου! Ομάδα που δεν κατάφερε να δημιουργήσει τίποτα με κατοχή μπάλας σε ροή αγώνα ! Ομάδα που κέρδιζε στημένο και οι παίκτες αφού κοιτούσαν στον πάγκο, τράκαραν μεταξύ τους και πετούσαν την μπάλα έξω. Ούτε μία προϋπόθεση ευναιρίας στο δεύτερο ημίχρονο της κατοχής. Τίποτα!

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα, έπρεπε και σε αυτό το ματς να βάλει και άλλα γκολ να καθαρίσει το παιχνίδι, από εκεί και πέρα όμως ήταν πειθαρχημένος και με την μπάλα και χωρίς αυτή και κάπως έτσι πήρε ένα πρώτο ματς απαιτήσεων μέσα στον δύσκολο Ιανουάριο.

Και να, αφού κέρδισε ο ΠΑΟΚ άρχισαν οι αναλύσεις για το πόσο απέχει από την δεύτερη θέση ή αν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό; Απορώ πραγματικά… Πώς είναι δυνατόν να τίθεται τέτοιο θέμα γι’ αυτή την ομάδα του ΠΑΟΚ; Επιστρέφουμε στις εκκρεμότητες που αφήσαμε μέσα στο κείμενο και επιχειρηματολογούμε για τους λόγους που εντελώς άσκοπα ανοίγει κουβέντα για το ταβάνι του ΠΑΟΚ και τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Κατά την άποψη μου και με βάση όλα τα ρεαλιστικά δεδομένα ο ΠΑΟΚ δεν θα φθάσει στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση γιατί:

-Θα χάσει και άλλους βαθμούς ενώ είναι… καλύτερος του αντιπάλου και δεν θα μπορεί να «καθαρίσει» ματς, λόγω της ανεπαρκούς ποιότητάς του μπροστά και της ευστοχίας-αστοχίας που δεν δουλεύεται, αλλά αγοράζεται.

-Στα απλά ματς κάνει 12-15 τελικές και βάζει ένα ή δύο γκολ. Στα ντέρμπι ΔΕΝ θα μπορεί να κάνει τόσες πολλές τελικές ή να δημιουργήσει τόσες πολλές μεγάλες φάσεις. Κι αυτό θα το πληρώσει!

- Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τους άλλους γιατί από τον πάγκο και ειδικά εκεί που πονάει μεσοεπιθετικά και επιθετικά, δεν έχει να φέρει παίκτες που μπορούν να τον στηρίξουν και να τον «ξελασπώσουν». Έστω να σταθούν. Ποιος δεν το κατάλαβε μετά και από το χθεσινή κατάσταση έπειτα από το 75΄; Ο ΠΑΟΚ είχε Μπράντον, Μπίσεσβαρ, Μουργκ και Φιλίπε. Τους είδατε; Που να τους δείτε;

Κάπως έτσι, πολύ απλά, χθες στην Τούμπα είδαμε πόσο δουλεμένη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ, ο ΜΟΝΟΣ μεγάλος που μπορεί και παίζει με 20χρονους βασικούς, αλλά ταυτόχρονα, είδαμε και τους λόγους που δεν θα τον αφήσουν να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω.

*Αν και είναι πολύ κουραστική η όποια ενασχόληση με τα παράπονα της ομάδας που δεν σταματάει να γκρινιάζει ποτέ όταν παίζει με τον ΠΑΟΚ, (γιατί έτσι πρέπει) της μόνης ομάδας στον κόσμο που ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι ευνοήθηκε, αναρωτιέμαι: Ο Βρετανός προπονητής του Άρη που μίλησε μόνο για το πέναλτι στη συνέντευξη Τύπου, σχολίασε νωρίτερα τη φάση του 1-0 και ως Βρετανός(!) είδε φάουλ του Κουλιεράκη; Αν αυτό ήταν φάουλ για τον Άγγλο, σε φάση που ο παίκτης του ΠΑΟΚ γίνεται σαν Γ για να βρει μπάλα, για εμάς η συγκεκριμένη λαβή του Μπράμπετς στον Ολιβέιρα στο 39΄ μέσα στην περιοχή, ήταν πόντος στην… ελληνορωμαϊκή. Γιατί η λαβή στο κεφάλι είναι ξεκάθαρη την ώρα που η μπάλα βρίσκεται στον αέρα. Τέλος πάντων, ας σοβαρευτούμε και για το χέρι ας μάθουμε και τους κανονισμούς όταν είμαστε στο χώρο.

a

Από εκεί και πέρα, το ένα μεγάλο λάθος του VAR χθες στον αγώνα, ήταν όταν στο ριπλέι δεν είδε ότι ο Κουέστα στο αλματάκι που έκανε και πάτησε πριν πέσει στο πέναλτι, ΔΕΝ έχει κανένα πόδι στη γραμμή. Και σε αυτή τη φάση δεν χωράει καμία υποκειμενικότητα…

a

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.