Μια μέρα γεμάτη (μα δίχως) ΑΕΚ στη δική μας πόλη!

Μια μέρα γεμάτη (μα δίχως) ΑΕΚ στη δική μας πόλη!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Μια μέρα γεμάτη (μα δίχως) ΑΕΚ στη δική μας πόλη!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη συγκλονιστική διαφορά που υπάρχει στης Φιλαδέλφειας τα μέρη -και ας μην έχει ματς- για τον Γκατσίνοβιτς, τα πλέξιγκλας και έχει υστερόγραφο!

Ήταν μια υπέροχη μέρα η Κυριακή που μας πέρασε όπως πολλές που προηγήθηκαν στης Φιλαδέλφειας τα μέρη και στο χώρο που βρίσκεται το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Όχι φυσικά επειδή έγινε ο τελικός του χειρότερου Παγκοσμίου Κυπέλλου (όχι αγωνιστικά φυσικά αφού αναμενόμενα θα ήταν το καλύτερο λόγω κατάστασης ποδοσφαιριστών), του πλέον αιματοβαμμένου γενικά αθλητικού event, αλλά γιατί βρεθήκαμε ξανά στην πόλη της ΑΕΚ. Διότι εννοείται πως μπορεί να παρακολούθησα όλο το Μουντιάλ, περισσότερο μπορώ να πω από οποιοδήποτε άλλο, ωστόσο δεν γίνεται να το αποθεώνουμε κιόλας...

Ντροπή και αυτό αισθάνομαι (και) για το χώρο μου όπου έβαλε πλάτη στην FIFA και εστίασε σκόπιμα αποκλειστικά στο αγωνιστικό... Βέβαια και εκεί έγιναν πραγματάκια ωραία με διαιτητικές αποφάσεις σκάνδαλο για συγκεκριμένες ομάδες, αλλά αυτό το περιμέναμε σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο συνιστά μια μεγάλη απάτη από την ημέρα ανακοίνωσης της χώρας που διεξήχθη! Ακόμη και τώρα τα οικονομικά σκάνδαλα απασχολούν την καθημερινότητά μας και δη τη "δική" μας Εύα Καϊλή! Φανταστείτε τώρα πόσο χοντρό παιχνίδι υπάρχει και πόσοι ακόμη έχουν παίξει ανάλογη ...μπάλα με τα δολάρια του Κατάρ!

Μέχρι εδώ γιατί άλλωστε τελείωσε το Μουντιάλ για να ασχολούμαστε κι άλλο με δαύτο! Επιτέλους σε περίπου δύο 24ωρα θα δούμε ξανά την ΑΕΚ και θα ζήσουμε άλλη μια φορά την εμπειρία στο γήπεδό μας. Εκεί που βρέθηκα την Κυριακή με τον γιο μου και το χάρηκα αφάνταστα από το πρώτο λεπτό έως το μεσημέρι που έπρεπε να φύγουμε. Ήταν μια Κυριακή γεμάτη και μάλιστα δίχως να υπάρχει στο πρόγραμμα αγώνας της ΑΕΚ. Κι όμως ήταν όλοι εκεί. Όλοι της κιτρινόμαυρης φυλής, οπαδοί, φίλαθλοι, γονείς, παππούδες, παιδιά, εγγόνια, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, αλλόθρησκοι (όπως λέμε φίλους άλλων ομάδων) που το χάζευαν.

Ήμασταν και πάλι ένα όλοι γύρω από το στολίδι: παίζαμε μπάλα μπαμπάδες με παιδιά τα οποία άγνωστα μεταξύ τους κι όμως ένιωθαν τόσο οικεία μεταξύ τους. Τεσσάρων και πέντε χρόνων που ένιωθαν και αντιλαμβάνονταν πως έχουν κάποια σχέση με τους νέους φίλους που έκαναν και καμάρωναν να φωνάζουν "ΑΕΚ" και "ΑΕΚάρα", όταν οι χαζομπαμάδες τα ρωτούσαν "για πες, τι ομάδα είσαι;" και μετά ...φούσκωναν από περηφάνια και χαρά (ανάμεσά τους και εγώ και με το παραπάνω) για τα κορίτσια τους, ή τα αγόρια τους. Όλα υπέροχα στην πιο όμορφη διχρωμία και έπειτα χάζευες ζευγάρια κάθε ηλικίας, οικογένειες ολόκληρες, να κάνουν απλά τη βόλτα τους γύρω από το γήπεδο.

Τα πλέξιγκλας και η ουσία με Γκατσίνοβιτς!

Γκατσίνοβιτς

Τώρα έρχεται η ώρα να το ζήσουμε και πάλι σε ρυθμούς αγώνα και η ανυπομονησία είναι πάντα η ίδια. Τουλάχιστον για καμία τριετία έτσι θα είναι η κατάσταση... Φυσικά σε αυτό το ματς, με την Λαμία, αλλά και γενικά από εδώ και στο εξής θα είναι το ίδιο κάστρο και κλουβί αλλά με πλέξιγκλας παντού! Είχαμε σημειώσει τότε στις 22 Σεπτεμβρίου ότι η ΑΕΚ εξασφάλισε προσωρινή άδεια και βάση νομοθεσίας "επιβάλλεται να τοποθετηθεί πλέξιγκλας σε όλο το γήπεδο ύψους 2,5 μέτρων όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία! Κάτι που θα γίνει στο επόμενο διάστημα και λογικά στη περίοδο του Μουντιάλ μαζί με άλλες εργασίες"...

Συμβαίνει ήδη και θα είναι έτοιμο στο παιχνίδι με Λαμία. Δυστυχώς... Διότι πρόκειται για λανθασμένη και παλαιών ετών λογική. Η νομοθεσία είναι της δεκαετίας του '80 και αυτό είναι αρκετό για να καταλάβει κανείς πόσο λάθος είναι η όλη φάση και πόσο κακό κάνει σε ένα νέο γήπεδο. Εννοείται πως αυτά δεν υπάρχουν στην Αγγλία για παράδειγμα (και άλλες χώρες) όμως σιγά μη δεν κάναμε και εδώ την αρνητική διαφορά. Ελπίζω να καταλάβουν και να το αλλάξουν αυτό το πράγμα γιατί έγινε ένα στολίδι και έπρεπε να χαλάσει δίχως καμία λογική και αν δεν κάποιος εστιάσει στην ασφάλεια θα πρέπει να είναι υπόλογες οι ΠΑΕ και όχι να χαλάσουμε κάτι ωραίο. Μόνο στην Ελλάδα αυτά...

Την ίδια ώρα έχουμε και αγωνιστικά σημαντικά ζητήματα στην ΑΕΚ για την αναμέτρηση με την Λαμία. Το πλέον κακό μαντάτο ήρθε από την ανάγκη για επέμβαση του Γκατσίνοβιτς. Τεράστια απώλεια για μίνιμουμ ένα μήνα όπως έγινε ακριβώς με τον Τσούμπερ σε χρονικό επίπεδο! Διότι ο διεθνής Ελβετός άσος επέστρεψε σε φουλ ρυθμό προπονήσεων και είναι έτοιμος (ευτυχώς με δεδομένο ότι χάθηκε ο Γκατσι) για το ματς με τον Βόλο! Από Γενάρη σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα αφού εκτός Τσούμπερ, θα υπολογίζεται και ο Πάολο Φερνάντες, και ο Άμραμπατ.

Ωστόσο η ΑΕΚ χάνει τον καλύτερό της, μαζί με τον Πινέδα, στο πρώτο τρίτο της σεζόν. Έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος ταίριαξε απόλυτα στις αγωνιστικές αξιώσεις του Ματίας Αλμέιδα και στο όλο ποδοσφαιρικό σχέδιο που παρουσιάζει ο Δικέφαλος στο χορτάρι. Αυτή είναι και η ουσία του προβλήματος που προέκυψε με τον Γκατσίνοβιτς και όχι αν έκανε κάποιος λάθος, αν το ιατρικό team δεν κάνει, αν έγινε λανθασμένη ενημέρωση από την Ένωση. Δεν είμαστε επιστήμονες και δη γιατροί, προφανώς και δεν εκτιμώ ότι υπάρχει στόχος, ή σκοπός να κοροϊδέψει η ΑΕΚ τον κόσμο της, δεν υπάρχει κανένα όφελος σε αυτό, οπότε μη ψάχνουμε... δράκους και ιστορίες για αγρίους.

Πάντως και το 2017-2018, που το πρωτάθλημα κατακτήθηκε, η ΑΕΚ έχασε για καιρό τότε, τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον...

Κικάνοβιτς

Υγ: Είχα ψάξει την περίπτωση του Κικάνοβιτς το καλοκαίρι και είχα χαρεί που υπάρχει περίπτωση να παίξει για την ΑΕΚ άμεσα, ή για το μέλλον ο 22χρονος άσος που ανέδειξε ο Ματίας Αλμέιδα. Παίκτης για όλες τις θέσεις πίσω από το φορ και κύρια για εκεί που παίζει ο Γκατσίνοβιτς και ο Αραούχο. Με δεδομένο ότι ο Πινέδα δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνει, αν έπρεπε να ποντάρω θα το έκανα στο αντίθετο σενάριο, ιδανικό θα ήταν να δούμε τον Γκατσίνοβιτς να παίρνει το ρόλο του Μεξικανού μέσου και να φτιάχνει ακόμη περισσότερο τη θέση στο αριστερό εξτρέμ. Ωστόσο για το τώρα και το άμεσο, προσωπικά εκτιμώ, ότι ανάγκη υπάρχει για τον στόπερ και άμεσα... Έπειτα για όποια άλλη θέση!

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...