Ο Βραζιλιάνος ρεπόρτερ Λεονάρντο Ζοσέ στο Gazzetta για τον Ροντινέι: «Ενωτικό στοιχείο και ένας καλός επιθετικογενής μπακ» (vids)

Ο Βραζιλιάνος ρεπόρτερ Λεονάρντο Ζοσέ στο Gazzetta για τον Ροντινέι: «Ενωτικό στοιχείο και ένας καλός επιθετικογενής μπακ» (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Βραζιλιάνος ρεπόρτερ Λεονάρντο Ζοσέ στο Gazzetta για τον Ροντινέι: «Ενωτικό στοιχείο και ένας καλός επιθετικογενής μπακ» (vids)

bet365

Ο ρεπόρτερ Λεονάρντο Ζοσέ μίλησε στο Gazzetta για τα ατού αλλά και τα μείον του Ροντινέι, του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού.

Ο 30χρονος Ροντινέι έκανε το μεγάλο βήμα για την Ευρώπη, όπου ήταν και το όνειρό του για να κλείσει στον Ολυμπιακό. Το Gazzetta μίλησε με τον ρεπόρτερ και σχολιαστή Λεονάρντο Ζοσέ του Esporte, που ασχολείται φυσικά με τη Φλαμένγκο.

Αρχικά επισήμανε για τον Ροντινέι ότι «στην ποδοσφαική του καριέρα δεν ήταν ένας σταθερός παίκτης. Υπήρχαν περίοδοι που πήγαινε πολύ καλά αλλά και στιγμές που δεν πήγαινε ιδιαίτερα καλά. Στα 6 του χρόνια στη Φλαμένγκο είχε στιγμές αγάπης με τον φίλαθλο κόσμο αλλά και δύσκολες στιγμές. Τον τελευταίο καιρό έζησε μία μεγάλη στιγμή ποδοσφαιρικά διότι ήταν ο βασικός δεξιός μπακ για το Κύπελλο αλλά και για τον τίτλο του Λιμπερταδόρες».

Ποιά είναι όμως τα κύρια χαρακτηριστικά του; «Είναι παίκτης που θα βγάλει μπαλιές, θα έχει προωθητικό παιχνίδι και θα... ζορίσει την αντίπαλη άμυνα. Όλα αυτά τα κάνει καλά. Αμυντικά όμως έχει τα προβλήματά του.

Δεν είναι το ίδιο καλός με το δημιουργικό και επιθετικό σκέλος και ειδικά στο κομμάτι των επιστροφών ή όταν δέχεται μπαλιές στην πλάτη του. Είναι καλός δημιουργικά και επιθετικά αλλά δεν είναι τόσο καλός αμυντικά», διευκρίνισε.

Όσο για την Εθνική Βραζιλίας σχολίασε πως «η Βραζιλία γενικά έχει έλλειψη παικτών σε αυτήν τη θέση. Ο Ροντινέι ήταν στη shortlist του Τίτε αλλά δεν πήγε στο Παγκόσμιο. Ο Ροντινέι ξεχώρισε και ξεχώριζε ως προς αυτή τη θέση, στην οποία για τη Βραζιλία δεν υπήρχαν μεγάλα ονόματα».

Τι εκτιμά όμως για την καριέρα του στην Ελλάδα; «Δεν μπορώ να κάνω τέτοιες προβλέψεις. Εξαρτάται από τι θα θέλει να παίξει ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Εφόσον ο κόουτς του Ολυμπιακού θέλει επιθετικογενές μπακ ο Ροντινέι θα προσφέρει. Θα πάει καλά. Θα αποδώσει καλά. Εάν ο κόουτς θέλει πιο αμυντική προσέγγιση τότε ο Ροντινέι θα έχει δυσκολίες», σημειώνει ακόμα.

«Ενωτικό στοιχείο που μπορεί να δημιουργήσει καλή ατμόσφαιρα σε μία ομάδα»

Για τον χαρακτήρα του Ροντινέι ο Λεονάρντο είχε να πει μόνο καλά λόγια: «Είναι ένας πολύ χαρούμενος, αισιόδοξος και ευχάριστος άνθρωπος. Ένα ενωτικό στοιχείο σε μία ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει καλή ατμόσφαιρα.

Του αρέσουν τα αστεία και να υπάρχει καλό κλίμα. Να έχει καλό κλίμα η ομάδα του. Είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας που εάν κάνεις παρέα μαζί του θα γελάσεις πολύ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα