Φάκελος αριστερός μπακ στον Ολυμπιακό: Μαρσέλο, Όλεγκ, Λάιντνερ, μεταγραφή…

Φάκελος αριστερός μπακ στον Ολυμπιακό: Μαρσέλο, Όλεγκ, Λάιντνερ, μεταγραφή…

Φάκελος αριστερός μπακ στον Ολυμπιακό: Μαρσέλο, Όλεγκ, Λάιντνερ, μεταγραφή…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta να ανοίξει το φάκελο του αριστερού μπακ στον Ολυμπιακό.

Σταθήκαμε όλοι, για το φιλικό του Ολυμπιακού με την Σταντάρ Λιέγης εννοώ, στις δύο ασίστ του Μαρσέλο, που έφεραν τα γκολ του Μπακαμπού και του Ελ Αράμπι.

Λογικό είναι, από τη μία, από την άλλη όμως δεν είναι το σωστό. Διότι, έστω σε αυτά τα 30 λεπτά που έπαιξε ο Βραζιλιάνος είχε μία πραγματικά αρκετά γεμάτη παρουσία, για πρώτη φορά από τότε που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα». Είχε τουλάχιστον τρεις-τέσσερις επεμβάσεις, έκλεψε μία φορά μπάλα κι εκτός από τις πάσες στα δύο γκολ είχε κι άλλες καλές μπαλιές, αναδεικνύοντας και την υψηλή τεχνική του, όπως σε μία εξαιρετική πάσα με τακουνάκι. Κι είχε και μία ακόμη πάσα για γκολ, που ακυρώθηκε από τη θέση οφσάιντ του Ελ Αράμπι.

Δεν λέω ότι ήταν μία τέλεια εμφάνιση του Μαρσέλο, και ασφαλώς 30 λεπτά δεν είναι ο σωστός χρόνος να κρίνεις ένα παίκτη. Λέω ότι για πρώτη φορά είδαμε τον Μαρσέλο να φτάνει σε ένα διαφορετικό επίπεδο απόδοσης από τα προηγούμενα παιχνίδια του. Και τώρα μπορεί κάποιος να εντοπίσει αδυναμίες, ιδίως ανασταλτικά (τον πέρασαν εύκολα σε μία στιγμή, ενώ στην εξέλιξη της επίθεσης των Βέλγων για το 3-3 στο 90’ έμοιαζε να μην έχει δυνάμεις για καλή επιστροφή), ακόμη και σε κάποιες επιπόλαιες πάσες, πιθανόν από υπερβολική σιγουριά, ωστόσο είδαμε μία άλλη προσπάθεια εκ μέρους του. Π.χ. σε μία κακή πάσα του, έσπευσε να διορθώσει κι έκοψε.

oleg

Τα ερωτηματικά παραμένουν γύρω από τον διάσημο άσο αναφορικά με το πόσα μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό, αλλά εάν συνεχίσει έτσι και σταδιακά ανεβάζει τις επιδόσεις του σε τρεξίματα και αντοχές και μαρκαρίσματα, τότε πραγματικά θα βοηθήσει την ομάδα. Και πάλι όμως, για να είναι καλυμμένη η ομάδα στη θέση του αριστερού μπακ, θα πρέπει να δούμε στα καλά του τον Ρέαμπτσιουκ, ώστε να πει κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα έχει αφενός μεν έναν πολύ αθλητικό παίκτη που μπορεί να παίξει όλη την πλευρά και να είναι ικανοποιητικός αμυντικά, αφετέρου δε ένα λιγότερο αθλητικό παίκτη, που έχει την ποιότητα να κάνει τη διαφορά.

Αυτή την στιγμή, σιγουριά δεν μπορούμε να έχουμε και δεν είναι τυχαίο ότι στον Ολυμπιακό εξακολουθούν να ψάχνονται για έναν αριστερό μπακ, απλά δεν είμαι βέβαιος αν κοιτάνε για την περίπτωση να δοθεί ο Ρέαμπτσιουκ η, να δοθεί ο Λάιντνερ η, να δοθούν κι οι δύο, ώστε να δημιουργηθεί χώρος στο ρόστερ. Για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα να δω τον Λάιντνερ στο φιλικό με τη Νότιγχαμ, αν και καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι ρίσκο για την εικόνα της ομάδας, με βάση την περίπου…αόρατη παρουσία του στα 30 λεπτά που έπαιξε με την όχι και ιδιαίτερα δυνατή Χάντερσφιλντ στο πρώτο φιλικό στην Ισπανία. Από την άλλη, πώς να κρίνεις ένα παίκτη μέσα σε 30 λεπτά; Πόσο δίκαιο είναι;

olyy

Τέλος πάντων, αυτό που είναι ξεκάθαρο έχει να κάνει με το ότι στον Ολυμπιακό αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία σκέψη να λυθεί το συμβόλαιο του Μαρσέλο. Έχει αλλάξει η κατάσταση σε σχέση με το πώς ήταν πριν ένα μήνα. Δίνει δε την αίσθηση ο Βραζιλιάνος ότι μπορεί να βοηθάει σε ένα παιχνίδι που θα στραβώσει, κι ο ίδιος θα μπει αλλαγή σε φάση που ο Ολυμπιακός θα είναι στην επίθεση και θα ψάχνει το γκολ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μία σέντρα, μία πάσα η, ένα σουτ ενός παίκτη κλάσης, μπορεί να κάνει τη διαφορά, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τον Βαλμπουενά.

Άσχετο: για να καταλάβουμε που έχουν φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτοί που το κυβερνάνε, πουσιαστικά -παρασκηνιακά, εδώ και κάποια χρόνια. Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας As της Μαδρίτης, η FIFPRO (Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) έδωσε οδηγία στα μέλη της να μην υπογράφουν συμβόλαια σε ομάδες της Αλγερίας, της Κίνας, της Λιβύης, της Ρουμανίας, την Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας, με την υποσημείωση για την Ελλάδα ότι η σύσταση αφορά τις ομάδες της Β΄Εθνικής, της λεγόμενης Super League 2).

Η FIFPRO εξηγεί ότι η προειδοποίηση της για τις ελληνικές ομάδες της Β΄κατηγορίας έχει να κάνει γιατί, «εξαφανίζονται χωρίς να πληρώσουν τα χρέη τους»! και υπενθυμίζει ότι μεταξύ 2020 και 2022, η Ελλάδα ήταν η χώρα στην οποία περισσότεροι παίκτες από κάθε άλλη προσπάθησαν να πάρουν μέρος των χρημάτων που δεν τους πληρώθηκαν από το λεγόμενο Ταμείο Προστασίας Ποδοσφαιριστών της ΦΙΦΑ. Κοινό πρόβλημα με Αλγερία, Κίνα και Σαουδική Αραβία.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.