Τσέφεριν: «Βλέπω Παναθηναϊκό, χαίρομαι που τρεις Σλοβένοι παίζουν στον πρωτοπόρο»

Newsroom
Τσέφεριν: «Βλέπω Παναθηναϊκό, χαίρομαι που τρεις Σλοβένοι παίζουν στον πρωτοπόρο»

bet365

Σε συνέντευξή του στη Nova και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εκτόξευσε βέλη για τη European Super League, αποθέωσε την Ελλάδα του 2004 και εξέφρασε τη χαρά του για τους τρεις Σλοβένους του Παναθηναϊκό.

Το... ανόητο πλάνο της European Super League, το θαύμα του 2004 και οι Σπόραρ, Βέρμπιτς, Τσέριν ήταν τα κυριότερα σημεία στα οποία στάθηκε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στη συνέντευξή του στη Nova και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

Ο ισχυρός άνδρας της UEFA μίλησε:

Για τους τρεις Σλοβένους του Παναθηναϊκού: «Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζουν Σλοβένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για να είμαι ειλικρινής, βλέπω αγώνες του Παναθναίκού ώστε να παρακολουθώ τους τρεις συμπατριώτες μου. Χαίρομαι που αγωνίζονται στον πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος. Επίσης, ο Κούρτιτς είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής»

Για το θαύμα της Ελλάδας το 2004: «Ήταν μια τεράστια έκπληξη η κατάκτηση, παίξατε σπουδαίο κατενάτσιο. Ο Ζαγοράκης ήταν ένας τεράστιος παίκτης, ο ηγέτης της Ελλάδας. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως κερδίσατε την Πορτογαλία εκτός, παίξατε φανταστικά. Η Πορτογαλία κέρδισε το Euro το 2016 όπως η Ελλάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, η Πορτογαλία έμαθε από την Ελλάδα. Όπως και στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβικής Ένωσης, έτσι και στην Ελλάδα όταν κερδίζεις όλοι σε επαινούν, αν χάσεις δεν ασχολούνται. Η Ελλάδα έχει μια φθίνουσα πορεία από το 2014, όμως για εμάς παραμένει μια πολύ σημαντική χώρα»

Για το... ανόητο πλάνο της European Super League: «Το σημαντικότερο είναι οτι πάει καλά το ποδοσφαιρο. Με έχει κουράσει αυτή η πρόταση, αν υπάρχει πρόταση. Η μια πλευρά επενδύει στα λόμπι, η αλλή στο ποδοσφαιρο. Το ποδόσφαιρο δεν τους ήθελε, το ποδόσφαιρο είμαστε εμείς. Αυτοί προτείνουν μια ανοησια. Το σύστημα λειτουργεί. Πρέπει ολοι να κερδίσουν στο γηπεδο. Μικροι μεγαλοι μεσαίοι. Το 99% του ποδοσφαίρου αυτό καταλαβαίνει, αυτή είναι η γοητεία του ποδοσφαίρου».

Για το Nations League: «Πιστεύαμε από την αρχή στο Nations League,όμως εκπλαγηκαμε από την επιτυχία του. Είναι μια διαφορετική διοργανωση μέσω της οποίας δίνεται ακόμα μια ευκαιρία πρόκρισης, είναι πολύ καλύτερη από τα φιλικά. Οι μεγάλοι παίζουν με τους μεγάλους»

Για τη σύγκριση Euro και Μουντιάλ: «Το Euro είναι πιο δυνατό όσον αφορά την ποιότητα σε σχέση με το Μουντιάλ. Αν σκεφτούμε ομάδες που μπορούν να το κατακτήσουν στη Γερμανία το 2024 θα δούμε ότι είναι τουλαχιστον δέκα και πάντα υπαρχει και το ενδεχόμενο της εκπληξης όπως έγινε με την Ελλαδα το 2004»

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα