Ολυμπιακός: Από τη μέση και μπροστά αφήνει υποσχέσεις, από το κέντρο και πίσω θέλει ακόμα δουλειά 

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Από τη μέση και μπροστά αφήνει υποσχέσεις, από το κέντρο και πίσω θέλει ακόμα δουλειά 

bet365

Για δεύτερο διαδοχικό φιλικό αγώνα ο Ολυμπιακός από τη μέση και μπροστά έβγαλε προοπτική με τις 2 πρώτες ασίστ του Μαρσέλο με την άμυνά του όμως να βγάζει θέματα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Για τον Ολυμπιακό μετράει το γεγονός ότι δεν χάνει στα φιλικά του. Μετρά κυρίως για τη ψυχολογία του. Επικράτησε της Χάντερσφιλντ στο πρώτο τεστ επί ισπανικού εδάφους και ήρθε ισόπαλος με τη Σταντάρ Λιέγης του Ζίνκερναγκελ με 3-3 στη 2η φιλική αναμέτρησή του.

Το ματς με τη Σταντάρ Λιέγης δεν μας έβγαλε την ίδια πειστική εικόνα του Ολυμπιακού με τη Χάντερσφιλντ με έναν αντίπαλο βέβαια - την ομάδα του άλλοτε Ερυθρόλευκου Ζίνκερναγκελ - να είναι πιο ανταγωνιστικός από τους Άγγλους. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο καλός στο α' μέρος ενώ στο 2ο ημίχρονο είχε αρκετά θέματα στην άμυνά του.

«Είμαι υποχρεωμένος να τα βλέπω όλα και τα θετικά και τα αρνητικά. Σε ένα παιχνίδι όπως το σημερινό δεν θα έπρεπε να δεχτούμε τρία γκολ και για αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα.

Είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν πως από τα λάθη μαθαίνεις, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε και να βλέπουμε τα λάθη που κάνουμε και να τα διορθώσουμε, φυσικά κρατάμε και τα θετικά που κάναμε σε αυτό το παιχνίδι. Με βοηθάει η προετοιμασία γιατί βλέπουμε πράγματα τα οποία δουλεύουμε στις προπονήσεις, όπως μας βοηθούν και οι αγώνες γιατί βγάζουμε στο γήπεδο ό,τι δουλεύουμε.

Επίσης έχουμε δουλέψει και διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού τους οποίους δείξαμε και σε αυτό το φιλικό και θα τους εφαρμόσουμε μέσα στη σεζόν», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κόουτς Μίτσελ οπότε στάθηκε στα της άμυνας.

Το ένα γκολ ο Ολυμπιακός το έχει δεχθεί με τους αμυντικούς του (και τους χαφ του) μάλλον να κλείνουν το οπτικό πεδίο του Πασχαλάκη έτσι όπως πήγαν πάνω στον σκόρερ (έπεσαν πάνω του 2 με 3 παίκτες παρόλα αυτά σούταρε). Το 2ο και το 3ο γκολ βγήκαν από τα 2 άκρα. Το ένα από τα αριστερά και το άλλο από το δεξί άκρο της άμυνας με τον Χάμες να είναι εκείνος που πήγε να καλύψει τον Ανδρούτσο. Ο δε Κρίστινσον φάνηκε και από το γκολ που δέχεται κάτω από τα πόδια του ότι δεν είναι στο απαιτούμενο επίπεδο αυτή τη στιγμή.

ΑΡΑΜΠΙ2

Το limit up του Μαρσέλο και η εικόνα της επίθεσης με τα 2 γκολ του Αραμπί

Ο Μαρσέλο ήταν το πρόσωπο του αγώνα υπό την έννοια πως μέσα σε λίγα λεπτά έβγαλε τις πρώτες του ασίστ. Ο Βραζιλιάνος ακραίος μπακ έβγαλε γκολ και για τον Μπακαμπού αλλά και για τον Αραμπί. Ο Βραζιλιάνος σταρ έβγαλε διάθεση από τη μεριά του και έδειξε και πάλι πως οι δημιουργικές και επιθετικές του κινήσεις κάνουν τη διαφορά. Για να παίζει πάντως αριστερός μπακ θέλει βοήθειες στο αμυντικό σκέλος και τις επιστροφές.

Ο δε Αραμπί έβαλε το τρίτο του τέρμα σε δύο φιλικά προετοιμασίας. Και βέβαια σκόραρε δις με τη Σταντάρ Λιέγης. Ο Μίτσελ στην επανάληψη δοκίμασε το 4-4-2 που από τη στιγμή που δεν θα παίρνει όσα θέλει από τους εξτρέμ του ή θα θεωρεί ότι δεν παίρνει όσα επιθυμεί μάλλον θα είναι πιο ιδανικό για εκείνον.

Ο Ισπανός είχε ήδη δοκιμάσει στο α' μέρος τον Μπιέλ σε έναν ρόλο πιο προωθημένου. Ίσως και αυτό να είναι μία ιδέα. Δηλαδή ο Ισπανός να λειτουργεί ως φορ και παράλληλα είτε να βγαίνει στα άκρα είτε να συγκλίνει προς τα μέσα, όπως συνηθίζει να κάνει. Ο Ολυμπιακός γενικά από το κέντρο και μπροστά έκανε αρκετά πράγματα σωστά και έβαλε και ωραία τέρματα.

Τα γκολ του Ολυμπιακού στα φιλικά

Με Χάντερσφιλντ

  • Κίνηση και σουτ Φορτούνη για το 1-0 με Χάντερσφιλντ
  • Γκολ Αραμπί με δυνατό σουτ για το 2-0 μετά από ασίστ Βρουσάι

Με Σταντάρ Λιέγης

  • Πολύ ωραία κίνηση και ντρίμπλα Βρουσάι και γύρισμα στον Αραμπί εκείνος από κοντά έκανε το 1-1
  • Ο Μαρσέλο είχε την πρώτη του ασίστ στον Μπακαμπού που έκανε με σουτ το 2-2
  • Ο Μαρσέλο είχε σέντρα για να κάνει με κεφαλιά ο Αραμπί το 3-2

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα