Ολυμπιακός: Χωράνε στην ίδια 11άδα Χάμες, Φορτούνης και Μπιέλ ή όχι;

Ολυμπιακός: Χωράνε στην ίδια 11άδα Χάμες, Φορτούνης και Μπιέλ ή όχι;

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Χωράνε στην ίδια 11άδα Χάμες, Φορτούνης και Μπιέλ ή όχι;

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς επιχειρεί να απαντήσει στο blog του στο Gazzetta σε ένα ερώτημα που ήδη τίθεται και συζητιέται μεταξύ των φιλάθλων ενόψει της συνέχειας.

Είναι ένα συμπεράσμα το οποίο έχουμε παρουσιάσει ξανά σε σχέση με τον φετινό Ολυμπιακό. Οι κορυφαίοι και πιο ποιοτικοί παίκτες του παραμένουν οι χαφ του.

Στα εξάρια; Ο Εμβιλά. Οκτάρι; Ο Ίνμπομ Χουάνγκ, μουντιαλικός παίκτης που μάλιστα πέρασε με τη Νότια Κορέα από τη φάση των ομίλων. Και θέλετε και πιο μπροστά;

Δεκάρια; Χάμες, Φορτούνης και Μπιέλ. Παίκτες ικανοί να δώσουν το κάτι παραπάνω και να αλλάξουν τα δεδομένα ενός αγώνα. Ακόμα και ο 38χρονος Ματιέ Βαλμπουενά εάν δεν είχε χτυπήσει θα παρέμενε κομβικός για τον Ολυμπιακό.

Χωρίς λοιπόν πολλά πολλά η δύναμη του Ολυμπιακού ακόμα και φέτος που τα αποτελέσματα δεν είναι και τα πλέον ιδανικά είναι στον άξονα. Οι καλύτεροί του παίκτες είναι εκεί και στην καλή τους μέρα μπορούν να... καθαρίσουν μόνοι τους μία αναμέτρηση.

ΜΠΙΕΛ1

Αυτό το δυνατό αγωνιστικό ερώτημα για τους τρεις

Ένα καλό ή δυνατό ερώτημα εάν θέλετε έχει να κάνει με το εξής: μπορούν Μπιέλ, Φορτούνης και Χάμες να συνυπάρξουν στο ίδιο αρχικό σχήμα; Τρία δεκάρια μαζί δηλαδή; Πως; Μα παίζοντας ένας εκ των τριών ως δεκάρι και οι άλλοι δύο στα... φτερά.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΝΕΟ

Εδώ υπάρχουν οι εξής υποσημειώσεις. Πρώτον η ποιότητα των τριών παικτών εννοείται ότι είναι εμφανέστατη. Όπως και η επιρροή τους στο δημιουργικό κομμάτι και στο σκέλος των στατικών φάσεων. Όπως και το γεγονός πως και οι τρεις κάνουν κάτι παρεμφερές. Ακόμα και να παίζουν στα άκρα συγκλίνουν προς τα μέσα και λειτουργούν ως χαφ είτε εναλάσσονται στα δύο... φτερά.

Για να δοθεί μία σωστή απάντηση θα πρέπει να δούμε και τους τρεις ταυτόχρονα στο γήπεδο και συγκεκριμένα σε βασική ενδεκάδα φυσικά. Όμως υπάρχει και ένα ακόμα αγωνιστικό κομμάτι.

Αυτό του έξτρα πρέσινγκ και της άμυνας. Και οι τρεις αυτοί παίκτες που έχουν αυτήν την ποιότητα θα χρειάζονται ντουμπλάρισμα. Θα χρειάζονται έξτρα βοήθειες στο αμυντικό κομμάτι παρότι σε αρκετές περιπτώσεις βγάζουν πείσμα και μεγάλη προσπάθεια και αμυντικά.

Σε έναν δηλαδή αγώνα με πιο απαιτητικό αντίπαλο ενδεχομένως να μην χωράνε και οι τρεις. Είναι όμως μία καλή αγωνιστική ιδέα και φυσικά εάν δεν έχουμε εικόνα από ένα τέτοιο σχήμα στο γήπεδο ποτέ δεν θα είμαστε και 100% σίγουροι.

Από πλευράς προτιμήσεων πάντως ο Χάμες είναι το βασικό δεκάρι του Μίτσελ. Ή τουλάχιστον αυτό είχαμε ως δεδομένο μέχρι τώρα. Άρα για να βγει τέτοιο πλάνο θα πρέπει Μπιέλ και Φορτούνης να πάνε στα άκρα και ως εξτρέμ.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.