Ολυμπιακός: Γιατί ο παλιός είναι αλλιώς...

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Γιατί ο παλιός είναι αλλιώς...

bet365

Το φιλικό με τη Χάντερσφιλντ ανέδειξε τη δεδομένη ποιότητα του Φορτούνη και έδωσε μία αγωνιστική ελπίδα και προοπτική για τον Κασάμι και έως ένα σημείο για τον Μαρσέλο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έδωσε το πρώτο του φιλικό παιχνίδι επί ισπανικού εδάφους. Αντίπαλός του η αγγλική Χάντερσφιλντ που μεσοεπιθετικά δεν έδειξε κάτι το φοβερό και τρομερό με κάποιες μικρές εξαιρέσεις στο ματς.

Βέβαια αυτό που αφορά και εμάς και τον περισσότερο κόσμο έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό και όχι τη Χάντερσφιλντ. Ο Ολυμπιακός που ήταν αρκετά συγκροτημένος, πειστικός και ιδιαίτερα καλός σε σημαντικό διάστημα και έχοντας καλές φάσεις και κλασικές ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα.

Από πλευράς προσώπων έχοντας δει αυτό το ματς σίγουρα θα σταθώ στον Φορτούνη ως MVP του Ολυμπιακού και του αγώνα γενικότερα. Ναι δεν ανακάλυψα την... Αμερική κάνοντας αυτήν την επισήμανση για τον διεθνή Έλληνα με το εξαιρετικό γκολ που έβαλε και γενικά τις κινήσεις του και την εικόνα του παίζοντας είτε στα άκρα και είτε πίσω από τον φορ.

Έχει όμως και αυτή η διαπίστωση τη σημασία του. Ο Φορτούνης είναι ένας παίκτης που έχει δύο χιαστούς στην καριέρα του. Ένα σε κάθε πόδι. Άρα το να κάνει τέτοια εμφάνιση σε αυτή τη χρονική συγκυρία και να δείχνει πως έχει επιστρέψει για τα καλά είναι σημαντικό.

ΚΑΣΑΜΙ2

Σε δεύτερο επίπεδο υπήρχε η σταθερότητα του Κασάμι. Ο Ελβετός είχε σίγουρα πιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο από τους Σαμασέκου και Αγκιμπού Καμαρά στον άξονα και παρότι δέχθηκε πίεση. Γενικά στην πρώτη του εμφάνιση στο come back του στον Ολυμπιακό έδειξε καλά πράγματα και αμυντικά αλλά και δημιουργικά. Είναι αυτό που λέμε ο παλιός είναι αλλιώς (και για τον Φορτούνη και για τον Κασάμι)...

Το ποδοσφαιρικό κέφι του Μαρσέλο φάνηκε

Τρίτο πρόσωπο είναι ο Μαρσέλο. Ναι μπορεί να υπάρχουν ένα... σωρό παίκτες που να θέλει κανείς να διαβάσει σχετικά όμως ο Βραζιλιάνος είναι μία αγωνιστική συνθήκη από μόνος του. Είχε αυτό το ποδοσφαιρικό κέφι. Είχε αυτήν την καλή διάθεση και γενικά πήγε αρκετά καλά στο δημιουργικό και το επιθετικό σκέλος με συμμετοχή σε φάσεις.

Τακτικά και αμυντικά δυσκολεύτηκε σε ορισμένες επιστροφές του, όμως γενικά το πρόσημό του ήταν αρκετά καλό και δεν μπορείς να το αγνοήσεις. Ειδικά δε τα όσα έδειξε στο σκέλος της κυκλοφορίας της μπάλας και στο πως επιχειρούσε να φτιάξει φάσεις ή να απειλήσει ακόμα και ο ίδιος. Εάν δεν είχε τραυματιστεί από χτύπημα που δέχθηκε λογικά δεν θα έβγαινε κιόλας.

Τώρα εάν θέλουμε να δούμε άλλους παίκτες. Ο Μπακαμπού έχασε ευκαιρίες που για την κλάση του καλό είναι να μην χάνει. Ο Αραμπί μπήκε και με πιο μικρό αριθμό ευκαιριών βρήκε δίχτυα σουτάροντας με το αριστερό. Γενικά ο Μπακαμπού ενώ έχει τις κινήσεις και είναι μέσα σε φάσεις υπάρχουν στιγμές που είτε δεν θα πάρει μία καλή τελική απόφαση είτε θα έχει ένα κακό τελείωμα.

Ο Μίτσελ από μέρους του σε αυτό το φιλικό χρησιμοποίησε 21 παίκτες. Από αυτούς τους 21 υπό αγωνιστική κρίση κυρίως είναι οι Κρίστινσον, Τζολάκης, Καλογερόπουλος, Λάιντνερ, Νταμπό, Αγκιμπού Καμαρά και Μπόουλερ. Και φυσικά ο Ισπανός τεχνικός θα θέλει και δει και άλλο τον Μαρσέλο στη συνέχεια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.