Ο Ροντινέι έγινε viral στο Μουντιάλ για την Βραζιλία ενώ είναι διακοπές στο Μαϊάμι!

Ο Ροντινέι έγινε viral στο Μουντιάλ για την Βραζιλία ενώ είναι διακοπές στο Μαϊάμι!

Ο Ροντινέι έγινε viral στο Μουντιάλ για την Βραζιλία ενώ είναι διακοπές στο Μαϊάμι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για το «λείπει μόνο ο Ροντινέι» από την Εθνική Βραζιλίας στο Μουντιάλ.

Μπορεί να κάνει διακοπές στο Μαϊάμι με την οικογένεια του ο Ροντινέι, με τους μάνατζερ του να ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, αλλά από χθες έχει γίνει…viral για τους Βραζιλιάνους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ!

Η αφορμή δόθηκε από μία φωτογραφία που δημοσίευσε το διάσημο στην Βραζιλία «433». Αυτήν εδώ:

Βλέπετε πάνω δεξιά ένα μικρό κάτι σαν πλακάτ που γράφει, σε ελεύθερη μετάφραση, «λείπει μόνο ο Ροντινέι». Η αναφορά έχει να κάνει με τον αποκλεισμό του άσου της Φλαμένγκο από την τελική λίστα του Μουντιάλ, κι ενώ είχε συμπεριληφθεί στην προεπιλογή των 55 παικτών.

Τι ήταν να σηκωθεί αυτή η ανάρτηση! Τα σχόλια άρχισαν να πέφτουν βροχή στα social media της Βραζιλίας. Κάποια λίγα ήταν ειρωνικά, αλλά τα συντριπτικά περισσότερα έλεγαν ακριβώς το ίδιο πράγμα: ότι από αυτή την Εθνική Βραζιλίας λείπει μόνο ο Ροντινέι. Μιλάμε όχι για εκατοντάδες, αλλά για χιλιάδες (!) σχόλια που κατέκλυσαν το twitter και το fb και το Instagram από Βραζιλιάνους ποδοσφαιρόφιλους, που συμφωνούσαν με το περιεχόμενο του πλακάτ. Ο όγκος των αναρτήσεων με το «λείπει μόνο ο Ροντινέι» φράκαραν ειδικά το twitter!

Προς τι όμως όλος αυτός ο χαμός; Η Βραζιλία έχει πάει στο Μουντιάλ μόνο με ένα δεξιό μπακ, τον Ντανίλο, που δεν είναι και κλασικός ακραίος αμυντικός-παίζει και στόπερ. Τέλος πάντων, ο Ντανίλο, πολύ καλός κι έμπειρος παίκτης, είναι ο βασικός στο πλάνο της Βραζιλίας, αλλά στο πρώτο κιόλας παιχνίδι με τη Σερβία τραυματίστηκε! Η δε εναλλακτική επιλογή που μπήκε στην αποστολή είναι ο Ντάνι Άλβες, που όμως συμπεριλήφθηκε στην λίστα της Βραζιλίας περισσότερο τιμής ένεκεν-οδεύει ολοταχώς για τα 40 χρόνια!

a

Τώρα λοιπόν που τραυματίστηκε ο Ντανίλο, στο δεύτερο παιχνίδι της Βραζιλίας, κόντρα στην Ελβετία, δεν έπαιξε φυσικά ο Ντάνι Άλβες σε τόσο προχωρημένη ηλικία, αλλά ο στόπερ Μιλιτάο. Κάπως έτσι κάποιοι οπαδοί της Βραζιλίας σήκωσαν αυτό το πλακάτ, με την φράση «λείπει μόνο ο Ροντινέι» και με την φωτογραφία του παίκτη να φιλάει την κούπα του Κόπα Λιμπερταδόρες. Κι έγινε όλος αυτός ο χαμός όλη την ημέρα χθες στα βραζιλιάνικα social media.

Ο Ροντινέι, πάντως, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην κοινή γνώμη της Βραζιλίας και για ένα άλλο θέμα, που είχε να κάνει με το παιχνίδι της Ουρουγουάης με την Πορτογαλία και την ήττα 0-2 των Λατίνων. Βλέπετε, βασικός δεξιός μπακ της Ουρουγουάης ήταν ο Βαρέλα, που παίζει κι αυτός στην Φλαμένγκο, όπως ο Ροντινέι. Και με αυτή την αφορμή, υπήρξαν πάρα πολλές αναρτήσεις του στιλ, «η Φλαμένγκο έχει σε ολόκληρο το Μουντιάλ ένα παίκτη, τον Γκιγιέρμο Βαρέλα, που στη θέση του δεξιού μπακ είναι αναπληρωματικός του Ματεουζίνιο, ο οποίος με τη σειρά του είναι αναπληρωματικός του Ροντινέι»!

Με τον Ροντινέι μάλλον ισχύει αυτό που λέμε, κοιμάται και η τύχη του δουλεύει. Ο ίδιος κάνει διακοπές κι όλοι αυτές τις ημέρες ασχολούνται μαζί του!

Άσχετο: κι αφού σήμερα το έχουμε πάει στο χαλαρό, να γράψουμε και κάτι για τον Χάμες, που μετά το φιλικό της Κολομβίας με την Παραγουάη έκανε χρήση της εξτρά άδειας που πήραν οι διεθνείς του Ολυμπιακού από τον Μίτσελ και παρέμεινε στις ΗΠΑ για να περάσει για λίγες ημέρες μαζί με την κόρη του την Σαλομέ, της οποίας μητέρα είναι η Ντανιέλα Οσπίνα, πρώην σύζυγος του Χάμες-χώρισαν το 2017 μετά από εφτά χρόνια γάμου. Ο Τύπος στην Κολομβία δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία που ανέβασε στο Ίνσταγκραμ ο άσος του Ολυμπιακού, σχολιάζοντας ότι μπαμπάς και κόρη μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό! Για δείτε...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.