Ο υπερπολύτιμος και στο «νέο ρόλο» του στον Ολυμπιακό Αράμπι και η ελπίδα Φορτούνης!

Ο υπερπολύτιμος και στο «νέο ρόλο» του στον Ολυμπιακό Αράμπι και η ελπίδα Φορτούνης!

Ο υπερπολύτιμος και στο «νέο ρόλο» του στον Ολυμπιακό Αράμπι και η ελπίδα Φορτούνης!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta κάποια πράγματα σε σχέση με τον Ελ Αράμπι, αλλά και την έλλειψη από τον φετινό Ολυμπιακό παικτών σε ειδικούς ρόλους.

Υπάρχει λοιπόν κριτική και στον Ελ Αράμπι φέτος στον Ολυμπιακό για τα λίγα γκολ που έχει πετύχει ο μακράν κορυφαίος κανονιέρης της ομάδας την προηγούμενη τριετία.

Η αλήθεια είναι ότι τα τέσσερα γκολ (εκ των οποίων το ένα με πέναλτι) του Μαροκινού σέντερ φορ σε ένα σύνολο 21 αγώνων του, εκ των οποίων βασικός στους εννιά, είναι λίγα για έναν επιθετικό όπως αυτός, ακόμη και με την παραδοχή ότι φέτος ο Ολυμπιακός γενικότερα έχει θέματα στον τομέα του σκοραρίσματος.

Από την άλλη, ας λάβουμε υπόψιν μας και μία άλλη παράμετρο: δεν είναι παράλογο ο Αράμπι στα 35 προς 36 χρόνια του να μπαίνει στα παιχνίδια περισσότερο ως αλλαγή και λιγότερο να ξεκινάει στην αρχική ενδεκάδα. Και μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι είναι ο παίκτης, όταν μιλάμε για χαφ και επιθετικούς, που τη φετινή σεζόν έχει βοηθήσει περισσότερο από κάθε άλλον ερχόμενος από τον πάγκο.

Να θυμίσουμε ότι ο Αράμπι…

  • Ισοφάρισε την Σλόβαν (1-1) στο Καραϊσκάκη με γκολ-κεφαλιά από κόρνερ στο 87’, μπαίνοντας αλλαγή στο 68’
  • Έδωσε ασίστ στον Ραντζέλοβιτς για το δεύτερο γκολ στο 2-0 επί του ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη, μπαίνοντας αλλαγή στο 57’
  • Σκόραρε με πέναλτι το τρίτο γκολ στο 3-1 επί του Ιωνικού στο Καραϊσκάκη, μπαίνοντας αλλαγή στο 60’
  • Ισοφάρισε τον Βόλο (1-1) στο Καραϊσκάκη με προσωπική ενέργεια, μπαίνοντας αλλαγή στο ημίχρονο
  • Έδωσε ασίστ στον Μπιέλ για το γκολ του Μπιέλ στο 1-1 με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο, μπαίνοντας αλλαγή στο 75

a

Ο απολογισμός λέει τρία γκολ και δύο ασίστ στα 12 παιχνίδια στα οποία έχει μπει αλλαγή. Με το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο να είναι ότι παίζοντας βασικός στα εννιά ματς έχει πάρα πολύ φτωχό απολογισμό, μόνο ένα γκολ (στην Φράιμπουργκ) και μηδέν ασίστ, κάτι που επίσης μπορεί να σημαίνει πολλά, ως προς το ότι ο Αράμπι είναι ίσως πλέον πιο χρήσιμος όταν έρχεται από τον πάγκο.

Αυτό δε το 3+2 σε γκολ κι ασίστ του Αράμπι είναι το καλύτερο νούμερο που υπάρχει φέτος σε παίκτη του Ολυμπιακού ως αλλαγή. Για την ακρίβεια βοήθειες στην ομάδα ερχόμενοι από τον πάγκο έχουν δώσει μόνο δύο (!) παίκτες, ο Αράμπι κι ο Βαλμπουενά, με τον Γάλλο να έχει ένα γκολ και τρεις ασίστ στα 13 παιχνίδια στα οποία έχει μπει αλλαγή. Πίσω από αυτούς τους δύο έμπειρους άσους, δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα παίκτη που να έχει μπει αλλαγή και να έχει έστω συμμετοχή σε δύο γκολ του…

Υπάρχουν απλά (πάντα μπαίνοντας αλλαγή) με ένα γκολ καθένας, ο Γκάρι κι ο Αγκιμπού, και με μία ασίστ ο καθένας, ο Χάμες, ο Άβιλα κι ο Ραντζέλοβιτς. Μικρές βοήθειες, που φανερώνουν έλλειψη παικτών στο φετινό Ολυμπιακό σε «ειδικούς» ρόλους, παικτών που θα μπουν αλλαγή και θα κάνουν τη διαφορά, με εξαίρεση τους δύο γερόλυκους-και με την ελπίδα ότι ο Φορτούνης θα δώσει στο β΄μισό της σεζόν αυτά που μπορεί ακόμη και σε αυτό το κομμάτι, καθώς θυμόμαστε ότι την τελευταία του «κανονική» σεζόν, πριν τον τελευταίο του σοβαρό τραυματισμό, είχε συμμετοχή ως αλλαγή σε περίπου 10 γκολ της ομάδας, είτε βάζοντας, είτε φτιάχνοντας.

Παρεμπιπτόντως, ο Φορτούνης ακόμη και στα λίγα (13) λεπτά που έπαιξε με την ΑΕΚ, έβγαλε πράγματα. Πήρε μπάλες, είχε ενέργειες, συνεργασίες και η εικόνα του ήταν ως συνέχεια εκείνης στα προηγούμενα ματς στα οποία τον είχε βάλει έστω για λίγο Μίτσελ, όπως π.χ. με το Λεβαδειακό κ.α. Μοιάζει ότι πλησιάζει ο Έλληνας άσος σε ένα καλό επίπεδο και η εκτίμηση μου είναι ότι ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη ειδικά τώρα που λείπει ο Βαλμπουενά, ο οποίος έμπαινε και έδινε λύσεις.

a

Πού θέλω να καταλήξω: ο Αράμπι ενδεχομένως να μην βοηθήσει φέτος τον Ολυμπιακό τόσο πολύ όσο άλλες σεζόν, αλλά μπορεί ερχόμενος από τον πάγκο να δώσει υπερπολύτιμες λύσεις, τις οποίες ουδείς άλλος φαίνεται να μπορεί να δώσει στο θέμα του γκολ. Αυτό που παλιά έλεγαν χρυσή αλλαγή, είναι πάντοτε πολύ σημαντικό στοιχείο στο ποδόσφαιρο. Να έχεις έναν παίκτη να σου μπει αλλαγή και να σου αλλάξει το παιχνίδι με ένα γκολ (η, με μία ασίστ).

Ο δε Αράμπι το έχει αυτό. Και φέτος το έχουμε δει, αλλά ακόμη και πέρυσι, όταν είχε σκοράρει σε πέντε ματς ερχόμενος από τον πάγκο, αν και τότε ήταν πιο πολλές φορές βασικός (30) παρά αλλαγή (21), σε σχέση με φέτος. Ο Μαροκινός είναι πολύ δύσκολο, για αρκετούς και διαφορετικούς λόγους, να είναι φέτος ο φορ που ήταν την πρώτη του διετία στον Ολυμπιακό. Μπορεί, όμως, να γίνει κυνηγός-κλειδί. Μην τον υποτιμάμε τον Άραβα ακόμη και σε αυτόν τον νέο ρόλο που έχει και ίσως συνεχίσει να έχει.

Κι επειδή μπορεί κάποιος να πει-ρωτήσει, «με συμβόλαιο δύο εκ. Ευρώ τον χρόνο, θα τον έχεις για χρυσή αλλαγή;», η απάντηση είναι ότι το γκολ χρυσοπληρώνεται είτε από παίκτη που παίζει βασικό, είτε από παίκτη που μπαίνει αλλαγή. Αν και δεν έχω και ιδιαίτερες αμφιβολίες ότι ο Αράμπι ασφαλώς θα βοηθήσει παίζοντας και βασικός.

Άσχετο: Δεν προκύπτει από κάπου αναθέρμανση ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για το Νορβηγό αριστερό μπακ Μπιόρκαν, που είχε πάρει μεταγραφή στη Χέρτα ως ελεύθερος τον περασμένο Ιανουάριο και δόθηκε δανεικός το καλοκαίρι στη Φέγενορντ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.