Ολυμπιακός: Με τον Χάμες βάζει γερά θεμέλια για το 2023-24 αλλά θέλει να κρατήσει κι άλλους

Ολυμπιακός: Με τον Χάμες βάζει γερά θεμέλια για το 2023-24 αλλά θέλει να κρατήσει κι άλλους

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Με τον Χάμες βάζει γερά θεμέλια για το 2023-24 αλλά θέλει να κρατήσει κι άλλους

bet365

Με αφορμή τις ευχάριστες εξελίξεις για τον Χάμες Ροντρίγκες ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του για τα πρόσωπα που θέλει και του χρόνου ο Ολυμπιακός.

Ο Χάμες Ροντρίγκες είναι ένας από τους παίκτες που ήθελε να κρατήσει και την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός. Κάτι που όπως όλα δείχνουν το καταφέρνει με την ενεργοποίηση του deal για τον 2ο χρόνο (ο Χάμες είχε συμβόλαιο 1+1 με απολαβές που μαζί με τα μπόνους θα φτάσουν στα 3 εκατ. ευρώ ετησίως).

Έναν παίκτη που έχει πραγματικά στόφα ποδοσφαιρικού σταρ και τρομερή ποιότητα. Ο Κολομβιανός διεθνής μεσοεπιθετικός είναι ένας ποδοσφαιριστής με εντελώς αντίθετη πορεία από άλλα βαριά χαρτιά και μεγάλα ονόματα του ρόστερ, όπως τους Μαρσέλο και Βρσάλικο. Που έδειξε με κάθε τρόπο το ότι και... ιδρώνει και τιμάει τη φανέλα που φορά.

Έχει βγάλει πάθος, προσπάθεια και αγωνιστική αφοσίωση και το να μείνει και του χρόνου στον Ολυμπιακό δημιουργεί μία άλλη προοπτική. Δεν είναι μόνο το πόσο έχει βοηθήσει δημιουργικά αλλά και σε γκολ. Είναι γενικά η αύρα που βγάζει στο γήπεδο και πόσο βοηθά τον άξονα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση κυρίως ήθελε να κρατήσει τον Χάμες Ροντρίγκες και τον Εμβιλά. Τον Γάλλο χαφ του οποίου τελειώνει το συμβόλαιό του και ο πειραϊκός σύλλογος έχει ως ένα από τα βασικά ζητούμενά του την παραμονή του έστω και για έναν χρόνο ακόμα. Αυτές τις 2 ποδοσφαιρικές μονάδες του ο Ολυμπιακός τις εκτιμά ιδιαίτερα και θέλει να αποτελέσουν τα θεμέλια της ομάδας και για το 2023 και για το 2024 φυσικά. Εάν θέλουμε να βρούμε και τρίτο μέλος σε αυτό το γκρουπ; Αυτός θα είναι δεδομένα ο Πασχαλάκης.

ΕΜΒΙΛΑ ΧΑΜΕΣ1

Τα δύο ερωτηματικά και ο Γενάρης που επηρεάζει

Σε σχέση με το υπάρχον ρόστερ υπάρχουν και τουλάχιστον 2 ερωτηματικά σχετικά με παίκτες των οποίων τα συμβόλαια εκπνέουν. Θα κρατήσει και τη νέα / την επόμενη δηλαδή χρονιά ο Ολυμπιακός τον Βατσλίκ και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο;

Εάν έπρεπε να δοθεί απάντηση σε αυτή τη φάση θα πήγαινε περισσότερο προς το όχι παρά προς το ναι αλλά θα πρέπει να περιμένουμε. Ο Βατσλίκ είναι σε μία περίοδο αποκατάστασης μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αλλά οι προηγούμενες εμφανίσεις του δεν δίνουν το μεγάλο... πάτημα για να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ναι έδωσε την πρόκριση σε δύο ευρωπαϊκά ματς μέσω των πέναλτί του αλλά ότι ακολούθησε σε αγωνιστικό επίπεδο για εκείνον δεν είχε αυτή τη... συνέχεια από την περσινή καλή του χρονιά. Βλέποντας δε τον Πασχαλάκη κάτω από τα γκολπόστ (τις εμφανίσεις του με.τον Ολυμπιακό) καταλαβαίνει κανείς και ότι η ενδεχόμενη σύγκριση δεν βοηθάει τον υψηλόσωμο Τσέχο.

Ο δε Σωκράτης είναι πιθανό να επηρεαστεί από το θέμα της ενίσχυσης του κέντρου της άμυνας τον Γενάρη. Ο ίδιος ο Παπασταθόπουλος - όπως υπαγορεύει η λογική - εφόσον θα νιώθει καλά θα ήθελε πολύ πιθανώς να είναι και του χρόνου στον Ολυμπιακό όμως δεν εξαρτάται μόνο από εκείνον το τι μπορεί να συμβεί / γίνει. Δεν είναι μόνο το τι κεντρικός αμυντικός θα έρθει, είναι και το τι εικόνα θα έχει η άμυνα του Ολυμπιακού στη συνέχεια. Πάντως σε αυτή τη φάση ο Σωκράτης είναι τραυματίας και πρέπει να υπενθυμίσουμε πως μέχρι πριν να προκύψει το πρόβλημά του αποτελούσε το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο μαζί με τον 19χρονο Ανδρέα Ντόι. Ο Ολυμπιακός πλην της υπόθεσης του Μαντσίνι στην προσεχή μεταγραφική περίοδο θα κλείσει έναν στόπερ, δύο ακραίους μπακ (έναν για κάθε πλευρά) και ίσως έναν εξτρέμ ακόμα που να παίζει και φορ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.