Πολυεργαλεία (ποδοσφαιριστές) στα χέρια άψογου "μηχανικού" (Αλμέιδα)!

Πολυεργαλεία (ποδοσφαιριστές) στα χέρια άψογου "μηχανικού" (Αλμέιδα)!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Πολυεργαλεία (ποδοσφαιριστές) στα χέρια άψογου "μηχανικού" (Αλμέιδα)!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τις πολλές επιλογές σε επίπεδο προσώπων που δύναται να φέρουν αλλαγές με απλές μετατοπίσεις και για τη γεμάτη φαρέτρα της ΑΕΚ, ενώ έχει υστερόγραφο.

Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα αρέσει και μάλιστα πολύ. Όχι μόνο στον οπαδό – φίλαθλο του Δικέφαλου, αλλά και στους αντίπαλους, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι είναι όμορφο αυτό που βλέπουν στο χορτάρι από τους «κιτρινόμαυρους», διότι είναι ότι πιο κοντά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, με πολλά τρεξίματα και αντοχές, φουλ ένταση, παιχνίδι μιας επαφής (βαριά δυο), με αυτοματισμούς, συνεχή κίνηση στο χώρο με, ή χωρίς την μπάλα. Γενικά είναι αυτό που επιχειρεί να παίζει η Ένωση, από το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και έπειτα, που δεν έχουμε δει καιρό τώρα στην Ελλάδα, το συναντάμε εκτός συνόρων σε μεγάλα πρωταθλήματα.

Πιο συγκεκριμένα όμως είναι όλα αυτά μαζί και το γεγονός ότι ο Αλμέιδα έχει δημιουργήσει ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο που δίνει πολύ απαιτητικούς και συγκεκριμένους ρόλους στον κάθε παίκτη ξεχωρίστα που οφείλει να υπηρετεί σε μεγάλο βαθμό διαφορετικά δεν θα βγει το... έργο! Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς κάνει υπέροχα πράγματα στο χορτάρι, αλλά του δίνεται η δυνατότητα από τον τρόπο που ανταποκρίνεται ο Αραούχο όταν η φάση δεν βγει από τον Σέρβο άσο και ο Αργεντινός θα κλείσει άμεσα το χώρο του, όπως και αντίθετα ο Πινέδα για τον εκάστοτε δεξιό μεσοεπιθετικό. Μη το... κουράσω όμως με κάθε λεπτομέρεια στους ρόλους διότι δεν είναι αυτό το θέμα μας!

Για τον Αλμέιδα βέβαια και τους συνεργάτες του είναι το Α και το Ω αυτό που σημειώνεται παραπάνω. Διότι αν δεν ανταποκριθούν στην απαίτηση του ρόλου τους όλοι, δεν θα δούμε αυτό για το οποίο ξεχωρίζει η ΑΕΚ, υπάρχει συγκεκριμένο παράδειγμα με ονοματεπώνυμο για επιβεβαίωση: Νόρντιν Άμραμπατ! Είναι το παράταιρο στο όλο αγωνιστικό σχέδιο που παρουσιάζει η Ένωση στο χορτάρι. Γιατί; Επειδή δεν δύναται να προσαρμοστεί, να καλουπωθεί, δεν θα παίξει με τη μία, θέλει και επιδιώκει να κρατήσει παραπάνω από ότι απαιτείται το τόπι και καθυστερεί αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα: να παίξει γρήγορο και άμεσο ποδόσφαιρο...

Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο Ολλανδομαροκινός υπολογίζεται όταν είναι όλοι υγιείς για βαριά 30 λεπτά αγώνα. Αυτό ακριβώς του ξεκαθάρισε ο Αργεντινός τεχνικός, γιατί οι καθαρές κουβέντες έχουν κάνει τη διαφορά στα αποδυτήρια στα Σπάτα και άλλαξαν όλο το κλίμα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, επειδή συγκεκριμένα του εξήγησε πως αυτό που εκείνος κάνει στο χορτάρι δεν γίνεται να έχει σχέση και να παντρευτεί με αυτό που 'χει σχεδιάσει και θέλει να παίζει η ομάδα στο χορτάρι ο ίδιος ο Αλμέιδα! Το αποδέχτηκε και προχωράμε μια χαρά έτσι... Όμως αποδείχτηκε αυτό που είχε στο μυαλό του ο κόουτς για τον Άμραμπατ στους αγώνες που ξεκίνησε βασικός και δη στο Φάληρο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Πολλές επιλογές και γεμάτη φαρέτρα στο δεύτερο μισό...

Πανηγυρική ΑΕΚ

Πολλοί προβληματίζονται αν τα προβλήματα επιμείνουν στην ΑΕΚ, αλλά και για το αν θα πρέπει για το γκολ να βρεθεί λύση με τον Λιβάι Γκαρσία εκτός από το να δουλεύει περισσότερο στο τελείωμα των φάσεων (όπου γίνεται στ' αλήθεια καθημερινά δουλειά στο κομμάτι αυτό), ή να μπει ξανά στην κορυφή της επίθεσης ο Αραούχο. Για να τελειώνουμε με αυτό: ο Αλμέιδα δεν βλέπει για άλλη θέση (άντε και λίγο όταν απαιτείται στα δεξιά) τον Λιβάι και επιπρόσθετα εκτιμά ότι δεν μπορεί να δώσει άλλος αυτά που δίνει ο «Τσίνο» στη θέση που αγωνίζεται και υπηρετεί απόλυτα το αγωνιστικό σχέδιο του προπονητή. Ωστόσο η κουβέντα έχει γίνει και ο κόουτς γνωρίζει όπως έχει επισημάνει σε συνεργάτες και όχι μόνο ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί και άλλους γενικά σε πολλές θέσεις.

Είναι πραγματικότητα πως ποδοσφαιριστές όπως ο Αραούχο, ο Πινέδα, ο Γκατσίνοβιτς, ο Λιβάι Γκαρσία, ο Τσούμπερ, ο Ελίασον και ο Πάολο Φερνάντες που έρχεται, μπορούν να αγωνιστούν σε περισσότερες από μία, δυο θέσεις! Πολυεργαλεία που στα χέρια ενός άψογου μηχανικού όπως είναι ο Αλμέιδα γίνονται όπλα, για την ακρίβεια, υπερ-όπλα! Η ΑΕΚ δύναται να αντιμετωπίσει εκ των έσω προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και να αφορούν στην ενδεκάδα της. Γεγονός που αποδείχτηκε σε ματς υψηλών απαιτήσεων όπως ήταν αυτό στο Φάληρο όπου η Ένωση χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό δίχως σημαντικούς παίκτες στη διάθεση του προπονητή της.

Για να θυμηθούν όλοι, ο Αλμέιδα δεν μπορούσε να υπολογίσει στον Ελίασον, είχε εκτός αποστολής τον Σιμάνσκι, αλλά και τον Τσούμπερ που θα τον βοηθούσε να δουλέψει εύκολα στη διάρκειά του τον αγώνα και να συντηρήσει την ένταση και τους ίδιους ρόλους για 90 λεπτά και όχι μόνο 70 όπως έγινε στο Φάληρο. Κι όμως η συνοχή δεν άλλαξε, η εικόνα της ήταν εντυπωσιακή και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ισοπεδωτική και το ίδιο μπορεί να είναι αν υποχρεωθεί να αλλάξει παίκτες θέσεις, να φέρει π.χ. τον Γκατσίνοβιτς στον άξονα, να βάλει αριστερά τον Τσούμπερ που θα 'ναι έτοιμος από την έναρξη του δεύτερου μισού, ή να φέρει δεξιά τον Σέρβο άσο έως ότου έρθει ο Γενάρης για να χρησιμοποιηθεί εκεί ο Πάολο Φερνάντες.

Έχει τη δυνατότητα να ποντάρει στο υπόλοιπο της σεζόν, με τα έως τώρα δεδομένα (και ειδικά από τον Φλεβάρη και μετά που θα γυρίσει και ο Ελίασον, σε ένα ρόστερ γεμάτο που θα του κάνει τον πάγκο πανίσχυρο αφού εκεί μπορεί να βρίσκονται για να τον βοηθήσουν σε ματς που στραβώνει: Τσούμπερ, Πάολο Φερνάνες, ή Ελίασον, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ, Σιμάνσκι, ή Γιόνσον (ανάλογα ποιος θα ξεκινάει), Γαλανόπουλος και φυσικά ακραία μπακ, όπως ο Σιντιμπέ αν δεν βγαίνει ο Ρότα, ή ο Χατζισαφί όταν κουράζεται ο Μοχαμαντί. Όλα αυτά με μόλις μία προσθήκη για τον Γενάρη με ότι αυτό συνεπάγεται...

Κόσμος ΑΕΚ

Υγ: Νίκη και εύκολη στο μπάσκετ, σημαντική, χωρίς παρουσία του κόσμου, διότι το σημειώνω ξανά θαρρώ το θέμα του κλειστού στα Λιόσια δεν πρόκειται όσα και να αλλάξουν ακόμη και στο θέμα πρόσβασης να φέρουν τον ΑΕΚτζη κοντά στην ομάδα. Απ' έξω από το χώρο πολλά τραγούδια λέμε βέβαια αφού δεν ξέρω πού αλλού θα μπορούσε να παίξει η ομάδα, αλλά νομίζω ότι εκεί δεν θα ζήσει ποτέ με έδρα και ας είναι δική της! Με εξαιρέσεις μερικά ματς δεν θα ξεπερνάει στο 80% των αγώνων τον κόσμο που είχε χθες, ειδικά με τέτοιους αντιπάλους... Μακάρι να διαψευστώ αλλά δεν το βλεπω! Μπράβο για τη νίκη και για τη τιμή για τον Γέλοβατς που μακάρι να μην είχε γίνει τίποτα από αυτά και το παιδί να ήταν ανάμεσά μας και οι δικοί του να τον είχαν αγκαλιά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...