Ολυμπιακός: Ο Μαρσέλο δεν γυρίζει το... χαρτί αλλά «έφερε» τον Χάμες!

Ολυμπιακός: Ο Μαρσέλο δεν γυρίζει το... χαρτί αλλά «έφερε» τον Χάμες!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Μαρσέλο δεν γυρίζει το... χαρτί αλλά «έφερε» τον Χάμες!

bet365

Ο Μαρσέλο με μόλις 5 συμμετοχές στον Ολυμπιακό είναι στον... αέρα ενόψει Γενάρη και ο Δημήτρης Τομαράς καταγράφει στο blog του τις σκέψεις του για εκείνον και όχι μόνο.

Να ξεκινήσουμε θυμίζοντας πως η τρέχουσα εβδομάδα είναι μία εβδομάδα ξεκούρασης για τους παίκτες του Ολυμπιακού με εξαίρεση τους διεθνείς στην Ελλάδα που έχουν 2 φιλικά και φυσικά τους μουντιαλικούς παίκτες (Ίνμπομ Χουάνγκ, Ουί Τζο Χουάνγκ, Παπέ Σισέ και Κούντε). Μία εβδομάδα όπου οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα κάνουν τις ετοιμασίες τους για τη μίνι προετοιμασία στην Ισπανία και φυσικά για το τελικό ξεκαθάρισμα του ρόστερ.

Πάμε τώρα στα του Μαρσέλο κυρίως. Από το Gazzetta έχετε διαβάσει και... αφουγκραστεί γενικά το κλίμα για τον Βραζιλιάνο ακραίο αμυντικό. Ο ίδιος θέλησε να τοποθετηθεί πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το status του στην ομάδα ενώ έμενε εκτός των βασικών πλάνων του Μίτσελ. Δεν θεωρώ πως αυτό του το Insta Story τον βοήθησε ή βελτίωσε κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση. Ήταν δε και το timing ενός ντέρμπι που μάλλον δεν ήταν καλό.

Ο Μαρσέλο - με κάθε σεβασμό στο τεράστιο όνομά του και την καριέρα του - όπως τον βλέπαμε φέτος στο γήπεδο δεν ήταν ένας παίκτης στο 100% για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και ούτε χρησιμοποιήθηκε και ιδιαίτερα στην κλασική του θέση. Περισσότερο ήταν σαν να προσπάθησε ο Μίτσελ να τον βάλει στο αγωνιστικό... κλίμα της ομάδας με τον Βραζιλιάνο να έχει 5 συμμετοχές. Το προσπάθησε αλλά χωρίς αντίκρισμα. Η εικόνα του Μαρσέλο στο γήπεδο δεν δίνει... πάτημα στο να συνεχίσει για την τρέχουσα χρονιά.

Σε αυτή τη φάση με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ να μένει back to back εκτός αποστολών δεν βλέπω το πώς μπορεί να γυρίσει εύκολα το... χαρτί. Ναι έχει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο όμως ο Μαρσέλο δεν είναι ένας παίκτης που... καίγεται για τα χρήματα, έχοντας δικές του εταιρείες και δικά του προϊόντα. Και ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να συνεχίσει με τον Ρέαμπτσιουκ να παίζει σερί.

Το λογικό σε αυτή την κατάσταση θα είναι να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα και ο Ολυμπιακός να επενδύσει σε ένα άλλο νέο πρόσωπο. Στην ίδια εξίσωση αλλά με περισσότερα προβλήματα τραυματισμών / ετοιμότητας από τον Μαρσέλο είναι ο Βρσάλικο. Και ο Κροάτης είναι επίσης υπ' ατμόν.

Τον τελικό απολογισμό για τον Μαρσέλο το σωστό θα είναι να τον κάνουμε μόλις φύγει. Εάν πάμε με τα μέχρι τώρα δεδομένα η παρουσία του στον Ολυμπιακό ούτε καλή είναι και ούτε και πετυχημένη φυσικά. Εκτός από ένα πολύ δυνατό brand name παγκοσμίως προφανώς και άλλα θα περίμενε κανείς στο γήπεδο και σε μία χρονιά με απαιτήσεις στην ομάδα.

ΧΑΜΕΣ2

Δεν είναι λάθος το να φέρνει κανείς μεγάλα ονόματα, άλλωστε ο Μαρσέλο έφερε τον Χάμες

Όταν πρωτοέκλεισε ο Μαρσέλο υπήρξε ένα πρωτοφανές ντελίριο ενθουσιασμού. Δεν νομίζω να υπήρξε σχεδόν κανένας οπαδός του Ολυμπιακού που να είχε αντιρρήσεις. Ακόμα και εκείνοι που μπορεί τώρα να είναι υπέρ της πρόωρης αποχώρησής του. Όμως ποτέ δεν είναι λάθος το να φέρνει κανείς ένα μεγάλο όνομα.

Ο Μαρσέλο ήταν ο λόγος που έγινε μία πρωτοφανής για δεδομένα ξένου παίκτη παρουσίαση στο Καραϊσκάκη. Τέτοια τρομερή παρουσίαση τόσο μεγάλου ονόματος δεν έχει γίνει ξανά στο φαληρικό γήπεδο. Ο Μαρσέλο ήταν ο λόγος που ο κόσμος πήγε να αγοράσει τόσες φανέλες. Ο λόγος που έφτιαξε για τα καλά το... κέφι του κόσμου. Και βέβαια ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθε ο Χάμες Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό. Μην το αμελούμε αυτό. Ο Κολομβιανός που είναι απλά τρομερός παίκτης, κάτι το οποίο ξέραμε αλλά το βλέπουμε και στην πράξη.

Σε καμία ομάδα στον κόσμο δεν κάνει κάποιος... συμβόλαιο με την επιτυχία. Σε μία μεταγραφή ειδικά όταν πρόκειται για τέτοια... βόμβα όπως του Μαρσέλο πάντα υπάρχει πρώτα ο ενθουσιασμός και μετά έπονται όλα τα άλλα.

Ο Βραζιλιάνος άλλοτε αρχηγός της Ρεάλ ήταν απλά μία μεταγραφή που δεν βγήκε. Που δεν έδωσε στον Ολυμπιακό αυτά που περίμενε και που επένδυσε πάνω του και με έναν κόσμο της ομάδας που όποτε αγωνίστηκε ο Μαρσέλο τον αποθέωσε και τον χειροκρότησε κάθε φορά.

Η προσθήκη λοιπόν αυτή δεν... βγήκε. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί όσο απογοητευτικό μπορεί να είναι αυτό για τον κόσμο. Σε αυτή τη φάση πάντως και για τους 2 παίκτες (δηλαδή τους Βρσάλικο και Μαρσέλο) και τον Ολυμπιακό το πιο ωφέλιμο θα ήταν να αποχωρήσουν και να βρουν όλοι τον δρόμο τους. Και οι 2 παίκτες να βρουν κάτι άλλο και ο Ολυμπιακός να καλύψει τα 2 αυτά άκρα της άμυνας με άλλον τρόπο.

Και κάτι τελευταίο. Πάντα σε κάθε μεταγραφή που γίνεται σε μία ελληνική ομάδα όσο μικρό ή μεγάλο όνομα και να είναι, κοιτάζει κανείς να αναδείξει τα θετικά στοιχεία ενός παίκτη και το τι μπορεί να δώσει. Πάντα είναι λάθος να προεξοφλεί κανείς το τι θα κάνει ή το τι δεν θα κάνει ένας παίκτης. Ο Μαρσέλο ήταν γνωστό λοιπόν πως έκανε ατομικές προπονήσεις και ήθελε τον χρόνο του. Γενικώς όλα τα... κατόπιν εορτής είναι και λανθασμένα και άτοπα. Έναν ποδοσφαιριστή τον κρίνεις στο γήπεδο και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.