Παναθηναϊκός: Ο τραυματισμός του Αϊτόρ τον μετέτρεψε σε... Λερναία Ύδρα

Παναθηναϊκός: Ο τραυματισμός του Αϊτόρ τον μετέτρεψε σε... Λερναία Ύδρα

Σωτήρης Μυκονίου
Παναθηναϊκός: Ο τραυματισμός του Αϊτόρ τον μετέτρεψε σε... Λερναία Ύδρα

bet365

Ο τραυματισμός του Αϊτόρ και το step up των Βέρμπιτς και Παλάσιος για να καλύψουν το κενό του.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ισπανού εξτρέμ στέρησε από τον Παναθηναϊκό τον καλύτερο παίκτη του φετινού πρωταθλήματος για το μεγαλύτερο, αν όχι όλο, μέρος της σεζόν.

Ο Αϊτόρ ήταν ένας παίκτης που είχε συμμετοχή στα 10 από τα 15 γκολ της ομάδας του. Αν, δε, συνυπολογίσουμε τόσο το τέρμα στο παιχνίδι με τον Άρη που είχε αγωνιστεί ελάχιστα (υπέστη τη ρήξη), όσο και το δεύτερο γκολ του αγώνα με την Λαμία, όταν είχε ήδη αποχωρήσει ως τραυματίας, η επίδοσή του αυτή γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή με 10/13, δηλαδή στο 76,9% των τερμάτων του «τριφυλλιού».

Η επίδρασή του στο παιχνίδι της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν συγκλονιστική στις πρώτες εννιά αγωνιστικές, αφού ουσιαστικά συνεισέφερε στο να σκοράρει η ομάδα 1,1 γκολ ανά παιχνίδι. Μπήκε στα... πιτς όντας πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, όπως και παραμένει, με οκτώ γκολ και πρώτος σε xGoals με 5,58 (συνυπολογίζονται και τα πέναλτι), έχοντας πλέον κι ένα παιχνίδι λιγότερο.

Την ίδια ώρα που ο Αϊτόρ βρισκόταν στην πιο hot περίοδο της καριέρας του, ο Παλάσιος είχε πραγματοποιήσει πιο ήπιο ξεκίνημα σε σχέση με το φινάλε της περσινής σεζόν ενώ ο Βέρμπιτς δεν μπορούσε να βρει τα πατήματά του εξαιτίας της παρουσίας του Ισπανού και του Αργεντινού, που ουσιαστικά τον «κρατούσαν» εκτός ενδεκάδας με τις εμφανίσεις τους.

Ο Βέρμπιτς και ο Παλάσιος πήραν τη... σκυτάλη κι έδωσαν τις λύσεις

Palacios_verbic_sporar-cerin

Όμως, όταν συνέβη ο πρώτος τραυματισμός του Αϊτόρ στην Λαμία και επακολούθησε ο σοβαρός με τον Άρη, ο Παναθηναϊκός μετατράπηκε σε «Λερναία Ύδρα», αφού κόπηκε... το ένα κεφάλι, όμως δύο άλλα πήραν την θέση του.

Ο Βέρμπιτς πήρε φανέλα βασικού στο παιχνίδι με τον Άρη, γιατί ο Ισπανός δεν ήταν έτοιμος να ξεκινήσει κι έκανε την καλύτερη εμφάνισή του στα πράσινα δίνοντας και την ασίστ για το νικητήριο γκολ του Σπόραρ με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Ο Σλοβένος εξτρέμ είχε τις περισσότερες ενέργειες από κάθε άλλο παιχνίδι μέχρι τότε (61), πήρε πέντε φάουλ (τέταρτος στον συγκεκριμένο τομέα στο πρωτάθλημα με 3,95 ανά παιχνίδι), ενώ είχε και τέσσερις επαφές με την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή του Άρη.

Στο επόμενο ματς με τον Βόλο ήταν η σειρά του Παλάσιος να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και να καθαρίσει ουσιαστικά το παιχνίδι πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα γκολ του εκκωφαντικού 5-1 με το οποίο επικράτησε ο Παναθηναϊκός του Βόλου στο «Πανθεσσαλικό». Και μάλιστα δύο γκολ που σύμφωνα με το Wyscout (την κορυφαία πλατφόρμα ανάλυσης ποδοσφαίρου) άξιζαν μόλις 0,55 γκολ.

Ο Αργεντινός εξτρέμ είχε ακόμη το τρομερό ποσοστό επιτυχίας 63% στις μονομαχίες που έδωσε (12/19) έχοντας μάλιστα το απόλυτο στην άμυνα με 4/4 και 7/13 στην επίθεση (ήτοι 54%) κερδίζοντας δηλαδή παραπάνω από τις μισές που έδωσε (!!).

Παράλληλα, έδωσε δύο shot assist στον Σπόραρ, δηλαδή δύο πάσες που καταλήγουν σε τελική προσπάθεια του παίκτη που τις λαμβάνει, είχε δύο επαφές στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου, έφερε τρεις φορές την μπάλα με κούρσα στην περιοχή του Βόλου ενώ κέρδισε και πέντε φάουλ.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός ευτύχησε στα δύο πρώτα ματς που δεν είχε διαθέσιμο τον απόλυτο φετινό πρωταγωνιστή του Αϊτόρ να δει τους άλλους δύο εξτρέμ του να κάνουν το step up και να δείχνουν πως έχουν ότι χρειάζεται για να καμουφλάρουν την απουσία του Ισπανού, η οποία είναι πολύ δύσκολο να αναπληρωθεί για τη φετινή ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα