Κυριακή με μπαλάρα στην Ευρώπη (polls)

Ιάσονας Θεριός
Κυριακή με μπαλάρα στην Ευρώπη (polls)

bet365

Κυριακή με τρομερά ευρωπαϊκά ντέρμπι στον ορίζοντα για τους ποδοσφαιρόφιλους. Πέντε «δυνατές αναμετρήσεις που υπόσχονται θέαμα. Ποιες ομάδες θα καταφέρουν να νικήσουν;

Βγαλμένη από τα ποδοσφαιρικά... όνειρα η Κυριακή (6/11) που έρχεται. Πέντε ντέρμπι είναι έτοιμα να μαγνητίσουν τα βλέμματα της Ευρώπης και να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις. Ξεχωρίζουν φυσικά τα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και Τσέλσι - Άρσεναλ, όμως Τότεναμ - Λίβερπουλ, Γιουβέντους - Ίντερ και Ρόμα - Λάτσιο έρχονται για να γεμίσουν το τρομερά ενδιαφέρον πρόγραμμα της ημέρας.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (6/11-19:30|Cosmote Sports 1HD)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (6/11-19:30|Cosmote Sports 1HD)

Τσέλσι - Άρσεναλ (6/11-14:00|Novasports Premier League)

Τσέλσι - Άρσεναλ (6/11-14:00|Novasports Premier League)

Τότεναμ - Λίβερπουλ (6/11-18:30|Novasports Premier League)

Τότεναμ - Λίβερπουλ (6/11-18:30|Novasports Premier League)

Γιουβέντους - Ίντερ (6/11-21:45|Cosmote Sport 2HD)

Γιουβέντους - Ίντερ (6/11-21:45|Cosmote Sport 2HD)

Ρόμα - Λάτσιο (6/11-19:00|Cosmote Sport 2HD)

Ρόμα - Λάτσιο (6/11-19:00|Cosmote Sport 2HD)

Πράσινοι εναντίων ερυθρόλευκων. Η μητέρα των μαχών του ελληνικού ποδοσφαίρου επιστρέφει και όπως πάντα, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο, προμηνύεται σκληρή. Μπορεί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να διανύουν αυτή τη στιγμή αντίθετες πορείες, αλλά αυτό δεν αφαιρεί καθόλου το ενδιαφέρον και τη λάμψη της αναμέτρησης.

Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Το τριφύλλι είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, μετρά δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς και στο χορτάρι βγάζει μια πολύ καλή εικόνα, ειδικά στην άμυνα, μιας και έχει δεχθεί μόλις τρια γκολ, το ένα με πέναλτι. Οι παίκτες του τρφυλιού δείχνουν πιο δεμένοι από ποτέ με την αυτοπεποίθηση τους να ξεχειλίζει, αφού προέρχονται από το εντυπωσιακό 5-1 στην έδρα του Βόλου.

Ο Μίτσελ από την άλλη, ακόμα προσπαθεί να συνδέσει όλες τις λαμπερές μονάδες του ρόστερ των ερυθρόλευκων και να φτιάξει ένα πραγματικά ανταγωνιστικό σύνολο. Η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού πάντως, είναι τέτοια που μπορεί να κρίνει οποιαδήποτε αναμέτρηση. Οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή την αντεπίθεση τους και δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερη αφετηρία για αυτή, από την έδρα του μεγάλου τους αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός πάντως, με το τρίποντο θα βάλει φωτιά στη Λεωφόρο, θα «φωνάξει» πιο δυνατά από ποτέ πως ίσως φέτος είναι η χρονιά του και θα αφήσει τους πρωταθλητές στο -13.

Η απόσταση των δέκα βαθμών που χωρίζουν την πρωτοπόρο Άρσεναλ από την έκτη Τσέλσι δεν θα σημαίνει τίποτα στο ντέρμπι του Λονδίνου. Τέτοια παιχνίδια έχουν να κάνουν με πολλά περισσότερα. Με τη δίψα για νίκη, την επικράτηση απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο. Οι Μπλε βρίσκονται σε μια μεταβατική περίοδο, με νέα διοίκηση και νέο προπονητικό team προσπαθούν να χτίσουν το μέλλον τους. Το παρόν όμως είναι εξίσου σημαντικό και η τετράδα είναι ο ελάχιστος στόχος για την χρονιά. Η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ προέρχεται από τη σοκαριστική ήττα- την πρώτη στον πάγκο της - με 4-1 απέναντι στην Μπράιτον και θα θέλει επαναφέρει τα χαμόγελα στα χείλη των φίλων της, κάτι που σίγουρα θα πετύχαινε με ενδεχόμενη νίκη απέναντι στους Κανονιέρηδες.

Η ομάδα του Αρτέτα εντυπωσιάζει, το νεανικό σύνολο του Ισπανού κόουτς παράγει ποδόσφαιρο φρέσκο και ενθουσιαστικό, με τις ποιοτικές μονάδες του του να λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Προς το παρόν, το τρένο της Άρσεναλ κάνει πρωταθλητισμό και θα θελήσει να βρεθεί στις... σωστές ράγες για όσο περισσότερο μπορεί. Μετρά μόλις μια ήττα τη φετινή σεζόν και θα στοχεύσει σε ένα μεγάλο «διπλό» δηλωτικό της εξαιρετικής της κατάστασης. Η Τσέλσι όμως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος και θα επιχειρήσει να της... χαλάσει τα σχέδια.

Τις Τότεναμ και Λίβερπουλ δεν τις ενώνει η ίδια πόλη, αλλά η ίδια ανάγκη για... απαντήσεις. Και οι δύο έχουν τα δικά τους σκαμπανεβάσματα στη σεζόν και θα δουν το μεταξύ τους παιχνίδι ως την καλύτερη ευκαιρία να εμφανίσουν δείγματα σταθερότητας και να πάρουν πολύτιμους βαθμούς. Τα Σπιρούνια προέρχονται από τις πολύ σημαντικές νίκες με ανατροπή απέναντι σε Μπορνμουθ και Μαρσέιγ και έχουν αποδείξει πως ένα από τα δυνατά τους σημεία φέτος είναι η πνευματική δύναμη. Η ομάδα του Κόντε όμως, διψάει για νίκη σε ντέρμπι αφού φέτος δεν έχει καταφέρει να φύγει με τους τρεις βαθμούς από κάποιο μεγάλο παιχνίδι.

Οι Reds τη φετινή σεζόν χαρίζουν στους οπαδούς τους τη μοναδική αίσθηση των... σκωτσέζικων ντους. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταφέρει να νικήσουν τις Μάντσεστερ Σίτι και Νάπολι αλλά και να ηττηθούν από Νότιγχαμ Φόρεστ και Λιντς. Το σύνολο του Κλοπ θέλει μόνο τη νίκη καθώς βρίσκεται μόλις στην 9η θέση με την ομάδα του Κόντε να βρίσκεται 3η. Το κυνήγι της τετράδας της Premier League όμως, είναι πάντα μεγάλο και κάθε τρίποντο μπορεί να αποδειχθεί κομβικό, ειδικά άν έρθει απέναντι σε κάποιον από τους μεγάλους ανταγωνιστές σου.

Μια νίκη σε αυτό το ντέρμπι θα φέρει μια μικρή λύτρωση στις δύο ομάδες. Γιουβέντους και Ίντερ σε καμία περίπτωση δεν διανύουν την καλύτερη περίοδό τους. Οι Μπιανκονέρι ακόμα προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ του αποκλεισμού τους από το Champions League και η παρουσία τους στο πρωτάθλημα η αλήθεια είναι ότι δεν βοηθάει. Η ομάδα του Αλέγκρι βρίσκεται στην 7η θέση της Serie A, δύο βαθμούς πίσω από την αντίπαλό της, και προσπαθεί να βρει τα πατήματά της. Η εικόνα της στο χορτάρι όμως δεν είναι καλή και εμπνέει τουλάχιστον ανησυχία στους δυσαρεστημένους οπαδούς της.

Οι Νερατζούρι μπορεί να συνεχίζουν από την πλευρά τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλά στην Ιταλία δεν τα πάνε πολύ καλύτερα από τη Μεγάλη Κυρία. Η ομάδα του Ιντζάγκι είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας και δεν πείθει πως μπορεί να ακολουθήσει στα στάνταρ που η ίδια έθεσε τα προηγούμενα χρόνια. Δύο τεράστια ονόματα, σχεδόν καταδικασμένα να πρωταγωνιστούν συνεχώς σε εγχώριο επίπεδο, κινούνται προς το παρόν σε ρηχά νερά. Θα φανεί αν φέτος θα τα καταφέρουν. Αυτό που αναμένεται να καταφέρουν πάντως, είναι να χαρίσουν μια δυνατή μάχη.

Μια πόλη, ένα γήπεδο, τέσσερα χρώματα και δύο ομάδες. Τζαλορόσι και Λατσιάλι θα κάνουν τους δρόμους της Ρώμης να αδειάσουν, μιας και η μεταξύ τους αναμέτρηση θα καθηλώσει τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Τις Ρόμα και Λάτσιο χωρίζει μόλις ένας βαθμός στην 4η και 5η θέση της Serie A αντίστοιχα, κάτι που προσδίδει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτή την παραδοσιακή μονομαχία. Η ομάδα του Μουρίνιο έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν και στα τελευταία πέντε ματς μετράει τέσσερις νίκες και μια ήττα, αυτή από την πρωτοπόρο Νάπολι. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι οπαδοί της ήδη έχουν λατρέψει τον Special One. Ο Σάρι, επίσης έχει οδηγήσει την ομάδα του σε ένα καλό ξεκίνημα, στο μεγάλο ματς όμως, θα του λείψουν δύο από τα σημαντικότερα γρανάζια του, ο Ιμόμπιλε και ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Το Ολίμπικο θα γίνει αρένα και μέσα σε αυτή θα καταθέσουν την ψυχή τους οι παίκτες της Ρόμα και της Λάτσιο, γιατί η νίκη και σε αυτό το ντέρμπι σημαίνει πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς.

Loading...