Το σερί της ΑΕΚ, ο κόσμος στην Λιβαδειά και το ανέκδοτο!

Το σερί της ΑΕΚ, ο κόσμος στην Λιβαδειά και το ανέκδοτο!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Το σερί της ΑΕΚ, ο κόσμος στην Λιβαδειά και το ανέκδοτο!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την επικίνδυνη έξοδο της ομάδας του Αλμέιδα στην Λιβαδειά, η οποία έχει και προβλήματα που οφείλει να ξεπεράσει, ενώ έχει υστερόγραφο...

Απομένει κάτι λιγότερο από μήνας για να πάμε στη διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ του Κατάρ. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μπροστά μας μόλις μια – δυο αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις ομάδες και για το πρωτάθλημα, καμία σχέση, έως και την 13η Νοεμβρίου η ΑΕΚ -για παράδειγμα- έχει να δώσει πέντε αγώνες. Μάλιστα όχι εύκολους με πρώτο και καλύτερο την αυριανή έξοδο στην Λιβαδειά για να αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό. Το αντίθετο από εύκολους αγώνες έχει η Ένωση και αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο πρόγραμμα που 'χουν οι «κιτρινόμαυροι» για να το εμπεδώσουν.

Στη σειρά αυτών των πέντε αναμετρήσεων υπάρχουν δυο ντέρμπι, αυτό που έρχεται με τον ΠΑΟΚ το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου (πιο συγκεκριμένα στις 30 του μήνα στης Φιλαδέλφειας τα μέρη), αλλά και εκείνο που ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στις 13 του Νοέμβρη, στο Φάληρο! Τα άλλα τρία ματς δεν είναι ντέρμπι αλλά δεν τα λες και εύκολα, ειδικά όταν το ένα από αυτά είναι η έξοδος στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον Αστέρα, ενώ το άλλο που απομένει είναι πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αντίπαλο τον ΟΦΗ.

Όμως δεν υπάρχει η πολυτέλεια η ΑΕΚ να βλέπει πιο μακριά από το ματς στην Λιβαδειά απέναντι στον Λεβαδειακό! Οφείλει να επικρατήσει, να διατηρήσει το -6 από την κορυφή (ή να μαζέψει τη διαφορά αφού δεν έχει γίνει ακόμη η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη) και να αφήσει ξανά πίσω της τον Βόλο που την ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής και δεν λέει να χάσει έδαφος σε δύσκολες έδρες. Όπως στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο... Ένα ματς το οποίο δεν θα είναι εύκολο και θα το κάνει ακόμη δύσκολο αν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει (όπως αναμένεται) του Άρη αφού θα μεταφέρει πίεση.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ πάει στην Λιβαδειά έχοντας αρκετά ζητήματα ενδεκάδας με πιο σημαντικό αυτό που προέκυψε με το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι υπόλοιποι της ενδεκάδας, της βασικής, θα είναι διαθέσιμοι, όμως αν ο Χατζισαφί δεν προπονηθεί σήμερα και εξακολουθήσει να μην είναι στο 100%, ο Αργεντινός τεχνικός θα πρέπει να ξεκινήσει τον Ραντόνια, στην απέναντι πλευρά της άμυνας από τη φυσική θέση του παιδιού. Βέβαια ανταποκρίθηκε σαν αλλαγή στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ και είναι φαβορί για να πάρει φανέλα βασικού στην αναμέτρηση της Λιβαδειάς. Με ευκολία αριστερό μπακ παίζει ο Σιντιμπέ αλλά του λείπει ρυθμός και παιχνίδια για να ξεκινούσε (και) στο ματς με τον Λεβαδειακό μετά εκείνο του Κυπέλλου!

Με τον κόσμο της για το διπλό...

a

Η αλήθεια είναι ότι με τον Ματίας Αλμέιδα στη τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ όλοι όσοι έχουν βρεθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην ενδεκάδα της ομάδας έχουν ανταποκριθεί καλύτερα από το αναμενόμενο. Έχει τη δυνατότητα να παίρνει το 100% και να τους βλέπει να τα καταφέρνουν και στο κομμάτι της τακτικής και των βασικών αρχών ποδοσφαίρου που διέπουν την ομάδα του Αλμέιδα. Διότι δεν είναι εύκολο, καθόλου, να το υπηρετήσεις όπως και όσο πρέπει το πλάνο του αφεντικού της τεχνικής ηγεσίας της Ένωσης. Θέλει συγκέντρωση, σωστή δουλειά στο διάστημα που δεν παίζεις και ικανότητα αντίληψης.

Όπως και να 'χει δικαιολογίες δεν θα υπάρχουν για την ΑΕΚ αν δεν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της με αντίπαλο τον Λεβαδειακό. Στόχος είναι η 6η σερί νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα αυτή να έρθει παρουσιάζοντας συνέχεια στην εικόνα που είχε η ΑΕΚ μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όπου βγάζει σημαντικές αρετές στο χορτάρι και αναγνωρίζουν φίλοι και αντίπαλοι... Δεν θα είναι εύκολη αναμέτρηση αυτή που έρχεται. Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα ο ΠΑΟΚ άφησε δυο βαθμούς (άξιζε τη νίκη βέβαια) και λίγο έλειχε να το χάσει το ματς στα τελευταία λεπτά.

Καλό είναι το μαντάτο ότι στην Λιβαδειά και στο συγκεκριμένο ματς η ΑΕΚ δεν θα είναι μόνη της. Θα 'χει τουλάχιστον 1000 με 1500 φίλους στο πλευρό της για να τη στηρίξουν και να της δώσουν την ώθηση να πάρει μία ακόμη νίκη πριν τον τέταρτο αγώνα στο νέο της γήπεδο όπου μετράει μόνο νίκες με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Εδώ να εκφράσω την απορία μου για τον λόγο όπου διαβάσαμε στα ΜΜΕ μόνο για την απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών της ΑΕΚ στην Λιβαδειά τη στιγμή που το ίδιο έλεγαν ίσχυε και για αυτούς του Ολυμπιακού για το Αγρίνιο όπου πήγαν, έκαναν και τις στιγμές έντασης όπως και στην Κρήτη και γύρισαν χωρίς κανείς να αγχώνεται...

Άλλωστε με τύπους που δεν γράφουν τίποτα για διακοπή αγώνα λόγω καπνογόνων προκειμένου να γλιτώσει τη τελευταία προειδοποιητική όπως είχε γίνει με την ΑΕΚ αυτά θα 'χουμε. Η Ένωση κινδύνεψε να χαθεί εντελώς η συγκέντρωση και ο στόχος στο ματς με τον Ατρόμητο επειδή μια εβδομάδα ολόκληρη ασχολούνταν όλοι με το να μην προκύψει για οποιονδήποτε λόγο διακοπή στο ματς με την ομάδα Περιστερίου και τιμωρηθούμε ενόψει ΠΑΟΚ. Μιλάμε για μια χώρα που δεν ασχολείται κανείς με όσα συμβαίνουν και δημιουργεί μια διοργανώτρια αρχή που απαξιώνει το προϊόν σε απόλυτο βαθμό!

a

Υγ: Εντάξει αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει σκοπός και στόχος απαξίωσης του προϊόντος (στο οποίο προεδρεύει ο άνθρωπος που το απαξιώνει, φοβερά πράγματα) και όλοι οφείλουν να ακολουθούν την εντολή του αφεντικού και την πολιτική του club στο οποίο αγωνίζονται. Βέβαια στην πραγματικότητα πρόκειται για ΤΟ ανέκδοτο, να ακούμε για διαιτησίες στα ματς με Ολυμπιακό (όπως με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο) αλλά και των αντιπάλων του... Με τόσα ΜΜΕ στη δυναμική τους θα περίμενα να μη μπαίνουν στην εξίσωση (και το 2022 είναι τραγικό και που το λέμε αλλά έτσι είναι), οι ποδοσφαιριστές και ακόμη περισσότερο αν είσαι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος με την πορεία στην Ευρώπη (έως την Αγγλία όπου...) και να μη τη σέβεσαι. Βέβαια είναι πρόβλημα που ο ίδιος πρέπει να διαχειριστείς, αν θέλει να τελειώσει και να του μείνει αυτή η εικόνα (από Εθνική και Ολυμπιακό) πάω πάσο! Αλλά τουλάχιστον πρέπει να ζητάς να πηγαίνουν όλοι στο μοτίβο σου γιατί έτσι γλιτώνεις το να σε συγκρίνουν με τον Βαλμπουενά και να σε... γλεντάνε οι φίλοι της ίδιας της ομάδας σου. Σωστά τα έγραψε -για όποιον και αν κατάλαβε- ο Άκης Ζήκος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...