Ολυμπιακός: Η ατομική ποιότητα των Μπιέλ - Βαλμπουενά και το κέφι του Χάμες έκαναν τη διαφορά

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η ατομική ποιότητα των Μπιέλ - Βαλμπουενά και το κέφι του Χάμες έκαναν τη διαφορά

bet365

Ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολάρες στο Αγρίνιο, έκανε αυτό που έπρεπε και πήρε βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Για τον φετινό Ολυμπιακό ορισμένα πράγματα που τονίζουμε και γράφουμε δείχνουν και είναι κλισέ. Ένα τέτοιο κλισέ αφορά τον φετινό... μαραθώνιο του πρωταθλήματος και την ανάγκη να παίρνει παιχνίδια και να κάνει το come back μετά από αποτυχημένα αποτελέσματα όπως με τον ΠΑΟΚ και το 1-2 της περασμένης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο ήταν ανώτερος από τον Παναιτωλικό σε ένα ματς που δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για εκείνον εκτός από τη νίκη (και για ψυχολογική και για αγωνιστική και βαθμολογική ανάσα / ώθηση). Το πήρε το ματς διότι λειτούργησε ορθολογικά σε σημαντικό βαθμό αλλά και χάρις στην ατομική ποιότητα ορισμένων παικτών του. Έβαλε, δε, δύο γκολάρες.

Το come back του Μπιέλ, οι Βαλμπουενά - Χάμες και ο Φορτούνης

Ένας παίκτης όπως ο Πεπ Μπιέλ με αγορά 6 εκατ. ευρώ δεν μπορεί να είναι μία τυχαία περίπτωση. Ναι δεν είναι στα... φόρτε του Ισπανού το να παίζει στα άκρα σε σχέση με τη θέση του δεκαριού. Όμως η εικόνα του με τον Παναιτωλικό - χωρίς να είναι σούπερ - υπήρξε ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Το τελείωμά του για το 0-1 είναι τελείωμα φοβερά ποιοτικού παίκτη. Ο Μπιέλ είχε 1 γκολ με 1 τελική, όπως 1 γκολ με 1 τελική είχε ο Βαλμπουενά που απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο κάθε φορά κάνει και από κάτι. Είτε με ασίστ είτε με κερδισμένο πέναλτι είτε με τη φοβερή του κίνηση και το τελείωμά του για το 0-2.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ1

Εξαιρετικά σημαντικό για άλλη μία φορά ήταν το κέφι του Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός χωρίς να έχει πιάσει το 100% ήταν μέσα και στις 2 φάσεις των γκολ και γενικότερα βοήθησε αισθητά σε μία ακόμα αναμέτρηση τόσο δημιουργικά όσο και επιθετικά, παίζοντας κυρίως πίσω από τον Μπακαμπού ή και αλλάζοντας θέσεις με τον Μπιέλ και πηγαίνοντας στα άκρα.

ΧΑΜΕΣ2

Σε αυτό το 0-2 προφανώς κομβικότατος ήταν - σε ακόμα ένα ματς - ο Εμβιλά είτε ως χαφ και είτε ως στόπερ. Και βέβαια η επιστροφή του Φορτούνη συγκαταλέγεται στα καλά νέα. Του έμπειρου μεσοεπιθετικού που είχε να παίξει από τον περασμένο Μάϊο και το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Μπήκε ως αλλαγή, έπαιξε και στα πλάγια, ζήτησε και πήρε μπάλα, κέρδισε φάουλ και γενικά φάνηκε δραστήριος.

Ο Ολυμπιακός αναγκαστικά θα πορευθεί και με χαφ στις θέσεις των στόπερ

Στο ματς με τον Παναιτωλικό τραυματίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ενώ είχε και κάποιες ενοχλήσεις ο Ντόι. Ανεξάρτητα από αυτά τα προβλήματα ο Ολυμπιακός φαίνεται πως στο προσεχές διάστημα θα υποχρεωθεί ξανά να πορευθεί με παίκτες που είναι χαφ ως στόπερ. Είτε αυτός είναι ο Ντόι, είτε ο Εμβιλά είτε άλλος παίκτης.

Η μετατόπιση του Εμβιλά ως στόπερ και η είσοδος του Σαμασέκου ως εξάρι μας οδηγεί και προς αυτήν την κατεύθυνση. Το ζητούμενο είναι εάν με αυτόν τον τρόπο βρει μία πιο καλή αμυντική σταθερά στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και γενικότερα. Μετά από 9 αγωνιστικές ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχθεί γκολ με Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και βέβαια με τον Παναιτωλικό. Δηλαδή έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία του σε 4 από τα 9 του ματς. Έχει σημασία για τον Ολυμπιακό να φτιάξει ξανά σωστά την άμυνά του και αρχίζει να έχει ένα σερί όπου δεν θα δέχεται γκολ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα