ΠΑΟΚ: Ο Λευτέρης Λύρατζης δείχνει έτοιμος από καιρό (vids)

ΠΑΟΚ: Ο Λευτέρης Λύρατζης δείχνει έτοιμος από καιρό (vids)

ΠΑΟΚ: Ο Λευτέρης Λύρατζης δείχνει έτοιμος από καιρό (vids)

bet365

Ο Λευτέρης Λύρατζης αρχηγός σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του ΠΑΟΚ, από την Κ14 μέχρι και την Κ19 , συμπλήρωσε μια ολόκληρη δεκαετία στην Τούμπα και πλέον έφτασε να είναι ισότιμο μέλος της ανανεωμένης έκδοσης του «Δικεφάλου».

Ο Λευτέρης Λύρατζης μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο δεν ήταν καν βασικός στον ΠΑΟΚ. Ακόμα κι αν ο Ραζβάν Λουτσέσκου πίστευε -και το έλεγε ανοικτά- στις δυνατότητες του, ο δρόμος για την ενδεκάδα έμοιαζε να είναι γεμάτος εμπόδια.

Ο Καβαλιώτης ποδοσφαιριστής, που φέτος διανύει την 11η σεζόν στην Τούμπα, έβλεπε τα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, να περνούν το ένα μετά το άλλο και το μόνο που είχε αλλάξει ήταν το νέο συμβόλαιο, που μετά από εισήγηση του Ρουμάνου προπονητή, είχε υπογράψει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Με υπομονή και σκύβοντας το κεφάλι, παραμένοντας ψύχραιμος και ταπεινός», λένε οι κοντινοί του άνθρωποι γνωρίζοντας ότι ο «Λύρα» έκανε τα πάντα για να προσαρμόσει το ταλέντο και τις δεξιότητές του, προκειμένου να ανταποκριθεί στα θέλω του προπονητή του. «Αν και είχε κουραστεί να περιμένει, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Τέτοια υπομονή σε άνθρωπο, δύσκολα να συναντήσεις», συμπληρώνουν όσοι τον γνώριζαν από κοντά.

Το είπε, άλλωστε, on camera κι ο ίδιος το διάστημα που άρχισε να «γράφει» στο προσωπικό κοντέρ τη μία συμμετοχή πίσω από την άλλη: «Η υπομονή είναι αρετή».

Ανέκαθεν στον ΠΑΟΚ το αναμενόμενο ζήτημα, παρέμεναν και παραμένουν οι μεγάλοι. Οι μικροί είναι δικοί του, δίχως μεγάλο τίμημα. Οι μεγάλοι «είναι λεφτά». Πολλά. Οι μικροί, σ’ οποιονδήποτε αθλητικό οργανισμό, έχουν ανάγκη μεγάλους να στηρίξουν και να τραβήξουν τους μικρούς. Κι αυτό έγινε στην περίπτωση του Λευτέρη Λύρατζη και των άλλων παιδιών από τις ακαδημίες, του Τσαούση, του Κουλιεράκη, που μπήκαν βασικοί και «άλωσαν» το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αφιερώνοντας το «διπλό» επί του πρωταθλητή Ολυμπιακού στον εμβληματικό Σταύρο Σαράφη.

Ο Καίσαρας» ήταν κομμάτι της καθημερινότητας των πιτσιρικάδων του «Δικεφάλου», ο Λύρατζης και τα υπόλοιπα παιδιά μεγάλωσαν με την πατρική φιγούρα του αείμνηστου άσου να κυριαρχεί παντού, γι’ αυτό και στο ντέρμπι της περασμένης Δευτέρας είχαν ένα έξτρα κίνητρο για να το κερδίσουν. Με το ζόρι κράτησε τα δάκρυα του όταν μιλούσε για τον Σταύρο Σαράφη στα αποδυτήρια.

Η κορυφαία βραδιά του, μέχρι την επόμενη

Ο Λευτέρης Λύρατζης

Στο Φαληρικό Στάδιο ο 22χρονος δεξιός μπακ έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την ανάδειξη του πολυτιμότερου «ασπρόμαυρου» ποδοσφαιριστή στο νικηφόρο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Πολλοί είναι εκείνοι που υπέθεταν ότι ο σκόρερ του νικητήριου γκολ, Κάλεντ Νάρεϊ, θα έκανε… περίπατο στις προτιμήσεις των φίλων του «Δικέφαλου». Κι όμως, ο Γερμανός ακραίος επιθετικός, όχι απλά δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για το βραβείο, αλλά είδε τον Λευτέρη Λύρατζη να τον προσπερνάει με 32,37% στην πρώτη θέση!

Αυτό δείχνει και το πόσο ξεχωριστός είναι για τον ΠΑΟΚ ο Έλληνας αμυντικός, που έφτασε να τον αντιμετωπίζουν, πλέον, ισότιμα με τις παλιές καραβάνες της ομάδας.

Ο Καβαλιώτης αμυντικός, που την περασμένη χρονιά έφτασε μέχρι την εθνική ομάδα, παρότι ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο για πάνω από δύο μήνες, κατόρθωσε με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό να έχει γίνει «πρώτο βιολί» στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, αφήνοντας τον Ζόαν Σάστρε να «ζεσταίνει» τον πάγκο και τον Λούκας Τέιλορ να φεύγει άρον-άρον δανεικός στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Δεύτερο συμβόλαιο στα σκαριά

Ο Λευτέρης Λύρατζης

Τη χρονιά του νταμπλ έκανε συνολικά τέσσερις συμμετοχές. Πήγε δανεικός στο Βόλο, επέστρεψε κι έκανε δεκατρείς συμμετοχές, το κυριότερο περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία από τον Ραζβάν Λουτσέσκου που τελικά ήρθε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Λευτέρης Λύρατζης έχει συμπληρώσει ήδη 52 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ και ετοιμάζεται να εξαργυρώσει τις καλές εμφανίσεις μ’ ένα νέο συμβόλαιο, το δεύτερο μέσα σε ένα χρόνο, το οποίο είναι στα… σκαριά και με πολύ καλύτερες ετήσιες απολαβές. Από τις 110.000 ευρώ χωρίς τα μπόνους, που εισπράττει τώρα, λέγεται ότι θα τις διπλασιάσει και η επέκταση του θα είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2026.

Το SMS που τον έφερε στην Τούμπα

Ο Λευτέρης Λύρατζης

Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής από τη Λυδία της Καβάλας, συγχωριανός με τον Θόδωρο Ζαγοράκη, οφείλει στον πρώην άσο και πρόεδρο του ΠΑΟΚ την παρουσία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπου μεταγράφηκε το καλοκαίρι του 2012 κι αφήνοντας στο… περίμενε την Άρσεναλ, που τον είχε εντοπίζει να παίζει στο διπλανό χωριό και στον Κεραυνό Κρηνίδων.

Η φήμη του είχε φτάσει μέχρι τη Θεσσαλονίκη και το όνομά του ήταν ψηλά στη λίστα των ταλέντων που αναζητούσε η Άρσεναλ. Με επικεφαλής τον Λάκη Παπαϊωάννου οι «κανονιέρηδες» είχαν δημιουργήσει το δικό τους δίκτυο κι ανάμεσα στους παίκτες που είχαν ξεχωρίσει ήταν κι ο 12χρονος Λύρατζης.

Εκείνη την εποχή οι συζητήσεις με τους Λονδρέζους και τον παλαίμαχο παίκτη του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ είχαν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Το μόνο που απέμενε ήταν να μπει η υπογραφή από τον μπαμπά για να φύγει ο μικρός από την Ελλάδα. Λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον… Ζαγοράκη.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένα παιδί από το χωριό του (τον είχε δει σε ένα από τα τουρνουά που διοργάνωναν προς τιμήν του στην ιδιαίτερη πατρίδα του) δε θα κατέληγε στον ΠΑΟΚ απ’ τον οποίο είχε λίγους μήνες που είχε αποχωρήσει. Έστειλε ένα μήνυμα στον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο: «Μη χαθεί ο μικρός», έγραφε στο SMS και κάπως έτσι φρόντισε, να ανοίξει η πόρτα της Τούμπας για τον Λύρατζη.

Στον ΠΑΟΚ έχουν παίξει μπάλα και τα τρία αγόρια της οικογένειας Λύρατζη, εκτός από τον Λευτέρη, που όχι απλά έπαιξε αλλά ήταν αρχηγός σε όλες τις ηλικιακές ομάδες που συμμετείχε, από την Κ14 μέχρι και την Κ19, ο δεύτερος γιος, ο Κώστας, έπαιζε στην Κ17, μέχρι που αποφάσισε να βάλει ως προτεραιότητα το σχολείο και την είσοδο στο πανεπιστήμιο. Υπάρχει και ο «βενιαμίν», Ευθύμης, που είναι αριστεροπόδαρος και αγωνίζεται στην απέναντι πλευρά από το μεγάλο του αδερφό, με την Κ15 του «Δικεφάλου».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi, PAOK FC

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα