Χάμες Ροντρίγκες: Το πάθος, οι 7/9 μονομαχίες και το 70λεπτο «όαση» κόντρα στον ΠΑΟΚ (vid)

Χάμες Ροντρίγκες: Το πάθος, οι 7/9 μονομαχίες και το 70λεπτο «όαση» κόντρα στον ΠΑΟΚ (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός υπέστη την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (1-2), αλλά αν υπάρχει κάποιος που προσπάθησε να την αποτρέψει, ήταν ο Χάμες Ροντρίγκες. Το Gazzetta με τη βοήθεια του WyScout αναλύει το 70λεπτο-«όαση» του σκόρερ και ψυχωμένου Κολομβιανού σταρ.

«Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε». Αυτό ήταν το μήνυμα-σύνθημα που έδωσε ο Χάμες Ροντρίγκες μετά το τέλος του Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, το οποίο βρήκε τους Ερυθρόλευκους ηττημένους (1-2) και στο -10 από την κορυφή. Μπορεί για κάποιον άλλον να επρόκειτο απλά για μια κλισέ ανάρτηση μετά από αρνητικό αποτέλεσμα. Ο Κολομβιανός σταρ, όμως, υποσχέθηκε κάτι που έκανε και με το παραπάνω απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά.

Στο παρθενικό του ματς με τους Ερυθρόλευκους στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Χάμες ήταν εκείνος που ξεχώρισε από το «ναυάγιο» που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Εκείνος που με το πάθος και την εξόφθαλμη ποιότητά του έβαλε τη μηχανή των Πειραιτών ξανά σε λειτουργία και που πάλεψε με κάθε ικμάδα δύναμης να ανατρέψει την κατάσταση.

Η παρουσία του κράτησε 71 λεπτά, πριν αντικατασταθεί από τον Μίτσελ εμφανώς κουρασμένος. Ήταν, όμως, ο μοναδικός ο οποίος κέρδισε την αποθέωση από το κοινό του Ολυμπιακού. Τη στιγμή της αλλαγής, μετά από κάθε επιτυχημένη του ενέργεια, ακόμη και τις στιγμές που έβγαζε «τσαμπουκά», ασφαλώς και μετά το εντυπωσιακό γκολ όπου «πέταξε» και πήρε μία από τις (πολλές) κερδισμένες μονομαχίες του. Δείγμα της «όασης» που αποτέλεσε η δική του απόδοση ανάμεσα στο υπόλοιπο σύνολο και η οποία αποτυπώνεται ακόμα πιο καθαρά με τη βοήθεια του WyScout.

Χάμες Ροντρίγκες: Οι 7/9 μονομαχίες και η ένταση στο παιχνίδι του

Το γρήγορο 0-1 υπέβαλε από νωρίς τους γηπεδούχους σε καθεστώς πίεσης και άγχους. Η αντίδραση του 31χρονου Κολομβιανού, όμως, ήταν αυτή που έπρεπε. Ο Χάμες είχε την απαραίτητη ένταση στο παιχνίδι του, έβγαλε από μέσα του το πάθος και τη «δίψα» τόσο με τις πρωτοβουλίες του παίρνοντας την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή για να φτιάξει παιχνίδι, όσο και με τις απόπειρές του να «τρυπήσει» κάθετα την άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά. Κυρίως, όμως, με την ανθεκτικότητα και τη συνέπεια στις μονομαχίες που έδωσε (7/9), με το 100% στον εναέριο χώρο (2/2).

Σε 71 λεπτά αγώνα, το κοντέρ του Χάμες έγραψε:

  • 68% στις πάσες (30/44)
  • 2/2 ντρίμπλες
  • 7/9 μονομαχίες (2/2 στον αέρα)
  • 2/4 μακρινές μπαλιές
  • 4/5 πάσες στην περιοχή
  • 2/3 επανακτήσεις
  • 5 κερδισμένα φάουλ

Μία από τις κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και στη φάση του γκολ, στην αρχή της οποίας συμμετέχει στην κυκλοφορία και αμέσως κόβει προς τη μεγάλη περιοχή για να συνεισφέρει σαν δεύτερος επιθετικός, κερδίζοντας κατά κράτος τον ανυποψίαστο Τσαούση.

Χάμες-Γκολ

Οι ντρίμπλες στο παιχνίδι από τη σέντρα και τα «ρήγματα» του β' μέρους

Η οδηγία να παίρνει την μπάλα στο ύψος της σέντρας ήταν ξεκάθαρη. Η όρεξή του κάτι παραπάνω από εμφανής, σημειώνοντας δύο επιτυχημένες ντρίμπλες σε τέτοιες καταστάσεις στο πρώτο μέρος και παίρνοντας ισάριθμα φάουλ, με τη δεύτερη ντρίμπλα του να έρχεται απέναντι σε δύο αντιπάλους και σε δύο χρόνους.

Χάμες - Ντρίμπλα
Ο Χάμες έχει μπροστά του Ολιβέιρα, Ντάντας και τον Νάρεϊ έτοιμο να καλύψει, αλλά αλλάζει κατεύθυνση


Χάμες - Η ντρίμπλα
Καταφέρνει να ξεμαρκαριστεί, ντριμπλάρει ανάμεσά τους και παίρνει το φάουλ

Στο β' μέρος, δραστηριοποιήθηκε πιο κοντά στη μεγάλη περιοχή, διατηρώντας τα ίδια επίπεδα έντασης και ενέργειας. Αυτό είχε ως συνέπεια να επανακτήσει δύο φορές την μπάλα και σε μία περίπτωση εξ αυτών να δημιουργήσει με τη μία τελική: στη φάση του 58ου λεπτού, όταν κέρδισε την μπάλα στο επιθετικό τρίτο κι έβγαλε την κάθετη στον Γκάρι Ροντρίγκες.

Χάμες - Επανάκτηση
Ο Χάμες κλέβει και βλέπει την κάθετη κίνηση των Μπακαμπού-Γκάρι, «τρυπώντας» την άμυνα με την κάθετη πάσα
Χάμες - Η πάσα
Η κάθετη πάσα του Χάμες με δύο παίκτες να φτάνουν στο σημείο για να τον πιέσουν

Η απουσία του Χάμες στο τελευταίο 20λεπτο μαζί με τις καθυστερήσεις έδωσε την «μπαγκέτα» στον Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και τον Ματιέ Βαλμπουενά που πέρασε στη θέση του στο 71', οι δυο τους έφτιαξαν προϋποθέσεις για γκολ αλλά στις αντίστοιχες τελικές, ο Μπακαμπού και ο Βρουσάι δεν μπόρεσαν να πράξουν όπως ο Κολομβιανός: να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με τον Κονγκολέζο στράικερ να αστοχεί επίσης με κεφαλιά από ευνοϊκή θέση.

Το heatmap του Χάμες Ροντρίγκες:

Heatmap - Χάμες

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα