Ο ΠΑΟΚ του 2025, στο Καραϊσκάκη το 2022!

Ο ΠΑΟΚ του 2025, στο Καραϊσκάκη το 2022!

Ο ΠΑΟΚ του 2025, στο Καραϊσκάκη το 2022!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αποψινό αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ παρατηρώντας και σχολιάζοντας τους παίκτες του Δικεφάλου που θα παραταχθούν στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός των 14 βαθμών υποδέχεται τον ΠΑΟΚ των 12 σε ένα ματς της όγδοης αγωνιστικής όπου Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν ήδη ξεφύγει αρκετά στη βαθμολογία! Τι άλλο θέλετε για την κρισιμότητα της αναμέτρησης; Ας το αφήσουμε όμως αυτό το γεγονός στην άκρη και ας πάμε στο κύριο θέμα μας…

Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανανεώσει το ρόστερ του το οποίο κατά 30% αποτελείται από νεαρούς παίκτες κάτω των 23 ετών! Απόψε στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ήρθε η ώρα που οι ασπρόμαυροι θα δοκιμαστούν ποντάροντας σε μεγάλο βαθμό στους νέους τους παίκτες… Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι απόψε θα γίνει το όνειρο του κάθε ΠΑΟΚτσή… πραγματικότητα. Μία ομάδα με πιτσιρικάδες πολλοί εκ των οποίων είναι από την ακαδημία του Δικεφάλου, με πολλή ενέργεια, μεγάλη ένταση και διάθεση για μάχη, με πολλά τρεξίματα θα μπει να παίξει σε ένα τέτοιο ντέρμπι! Έτσι δεν είναι; Ή μήπως όχι; Αυτό θέλει ο κάθε οπαδός ή επιθυμεί να κερδίζει ανεξάρτητα από το αν παίζουν Έλληνες-ξένοι, μικροί-μεγάλοι, άσπροι-μαύροι, ψηλοί ή κοντοί; Φυσικά το δεύτερο, άσχετα το τι ακούγεται κατά καιρούς…

Επιστρέφουμε στο σήμερα και στην αποστολή του ΠΑΟΚ. Σε αυτή συμμετέχουν 21 παίκτες. Από αυτούς οι 10 είναι κάτω των 22-23 ετών. Και δεν είναι μόνο θέμα… αποστολής. Όλα δείχνουν ότι και η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ θα αποτελείται κατά 50% από πολύ νεαρούς ποδοσφαιριστές! Από αρκετούς 22χρονους και έναν 18χρονο! Ένας πολύ νεανικός ΠΑΟΚ σε ένα δύσκολο και κρίσιμο ματς μια και ο χαμένος της αναμέτρησης θα μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα, ειδικά αν είναι η ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν που χτίζεται και για τα επόμενα χρόνια, η ομάδα της οποίας πολλοί παίκτες μπορεί και να παίξουν σε πολλά-πολλά άλλα ντέρμπι των επόμενων αγωνιστικών περιόδων, ένας ΠΑΟΚ που μπορεί να εμφανιστεί με αρκετούς από τους σημερινούς και σε ένα ντέρμπι στο Καραϊσκάκη κατά το… 2025, θα παραταχθεί και απόψε κόντρα στον Ολυμπιακό των πολλών βεντετών και των πανάκριβων παικτών. Τι σημαίνει αυτό; Ποιος ξέρει; Θα δούμε το βράδυ στο γήπεδο…

-Ένα άλλο στοιχείο για τον ΠΑΟΚ και το αποψινό ντέρμπι. Αν μου πείτε τον φορ της ομάδας, για την ακρίβεια αν μου πείτε πώς θα αγωνιστεί και τι απόδοση θα πιάσει, ίσως να είμαι και σε θέση να σας περιγράψω και τι ΠΑΟΚ θα δούμε… Θα είναι ο Ολιβέιρα; Ποιος Ολιβέιρα; Εκείνος ο πολύ θετικός του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ή ο Ολιβέιρα της Λιβαδειάς, εκεί όπου μπήκε ως αλλαγή και δεν τόλμησε να ακουμπήσει την μπάλα, έχοντας φόβο να μπει έστω σε μία μονομαχία και διεκδίκηση της μπάλας; Ο ΠΑΟΚ ως σύνολο και ως λειτουργία δεν είναι κακός. Είναι αρκετά οργανωμένος, δεν εκτίθεται πίσω, έχει κατοχή και δημιουργεί αρκετές φάσεις. Αν απόψε παίξει με φορ, αν τέλος πάντων αυτός που θα αγωνιστεί δικαιολογήσει την παρουσία του σε φάση επίθεσης αλλά και άμυνας, τότε όλα γίνονται. Αν ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά έναν… κώνο που φοβάται και την σκιά του, τότε… χαιρετίσματα.

*Στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ κέρδισε και πάλι με μεγάλη διαφορά τον Άρη. Είναι ξεκάθαρο ότι γι αυτή την αθλητική ομάδα του Λυκογιάννη η παρουσία και η συμμετοχή του κόσμου στην ατμόσφαιρα του γηπέδου και στο ρυθμό του ματς, παίζει μεγάλο ρόλο. Θα ήταν πολύ καλά να έπαιζε κάθε εβδομάδα ΠΑΟΚ-Άρης, αλλά αυτό δεν γίνεται… Μέχρι τώρα οι εμφανίσεις του Δικεφάλου και στα τρία επίσημα ματς που έδωσε ήταν καλές. Με τον Άρη ήρθε και η μεγάλη νίκη. Όλα αυτά ίσως οδηγήσουν αρκετό κόσμο και στο επόμενο ματς (Τετάρτη με τη Σάσαρι).

Από εκεί και πέρα όμως κάποια πράγματα δεν έχουν λογική. Στο γήπεδο δεν ήμουν, αλλά εφόσον ακούστηκε σύνθημα για νεκρούς με οποιοδήποτε περιεχόμενο, είναι απαράδεκτο. Καμία συζήτηση επ’ αυτού και δεν μπορώ να καταλάβω πώς συνεχίζονται τέτοιες καταστάσεις. Είναι δυνατόν;

*Στον αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟΚ και μετά το 60΄ ο διαιτητής Σιδηρόπουλος τα έδωσε όλα στους γηπεδούχους. Δεν πήρε… πλάγιο ο ΠΑΟΚ που ισοφαρίστηκε στο 200΄. Χθες στο ΑΕΚ-Ατρόμητος και μετά το 60΄ ο Σιδηρόπουλος «έβλεπε» μόνο ΑΕΚ! Όλα μα όλα τα «μικρά» αλλά και το τελευταίο κράτημα, πήγαν στους γηπεδούχους. Ήττα για τον ΠΑΟΚ και νίκη για την ΑΕΚ σε αυτό το επίπεδο και σε γεγονός, αλλά και σε σχέση με τον Σιδηρόπουλο που εκτίθεται με αυτόν τον τρόπο και μετά δεν πρέπει να αναρωτιέται πώς χάλασε η φήμη του και γίνεται θέμα από τους ορισμούς του ακόμη. Γιατί γίνονται όλα αυτά… κάποια άλλη στιγμή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.