Ολυμπιακός: Κάτι παραπάνω από ένα διπλό με τον ΟΦΗ με πρωταγωνιστή τον Γκάρι Ροντρίγκες

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Κάτι παραπάνω από ένα διπλό με τον ΟΦΗ με πρωταγωνιστή τον Γκάρι Ροντρίγκες

bet365

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα τρομερά σημαντικό διπλό στο Γεντί Κουλέ σε ένα ματς που σε κάποια φάση ήταν σχεδόν όλα εναντίον του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ είδε ότι μπορεί να του πάει στραβά να του πηγαίνει.

Το μεγάλο ρίσκο που πήρε ο κόουτς Μίτσελ με τον 19χρονο αμυντικό χαφ, Ντόι, ως στόπερ δεν βγήκε υπό την έννοια του λάθους του στη φάση του 1-0 του ΟΦΗ. Προφανώς και δεν μπορεί να πέσει η βασική ευθύνη σε ένα παιδί που παίζει το πρώτο του ever ματς με την α' ομάδα του Ολυμπιακού και σε άλλη θέση από τη φυσική του.

Η ευθύνη πηγαίνει στο προπονητικό επιτελείο γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει ο κίνδυνος από το πουθενά να... καεί ένα ταλαντούχο παιδί. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν εκείνος που πήγε δίπλα του να τον στηρίξει και φυσικά αυτό το παιδί χρειάζεται τώρα περισσότερη στήριξη από ποτέ αλλά και ειδική διαχείριση.

Πριν καν κλείσει το α' μέρος ο Άβιλα τραυματίστηκε και έτσι επιστρατεύθηκε ως δεξιός μπακ ο Βρουσάι. Στο δε β' μέρος ο Μίτσελ έβγαλε τον Ντόι για να βάλει εξάρι τον Ίνμπομ Χουάνγκ και στόπερ τον Εμβιλά. Άρα ο Ολυμπιακός έπαιζε με άμυνα ανάγκης και δύο στους τέσσερις παίκτες να αγωνίζονται σε άλλη θέση από τη φυσική τους (Εμβιλά και Βρουσάι).

Το χαμένο πέναλτι του Χάμες Ροντρίγκες έδειξε πως το ματς είχε αρχίσει να... ζορίσει για τα καλά. Τι το... ξεκλείδωσε το ματς; Κυρίως η ενέργεια και η ποδοσφαιρική ζωντάνια του Γκάρι Ροντρίγκες με το πολύ καλό του τελείωμα για το 1-1 στην εξαιρετική πάσα του Χάμες. Ο Γκάρι σε αυτή τη χρονική συγκυρία με τα υπέρ και τα κατά του δείχνει ένα κλικ πιο πάνω και πιο καλός από τους άλλους εξτρέμ του συλλόγου.

ΜΑΡΣΕΛΟ

Και φυσικά τον... ξεκλείδωσαν τον αγώνα αλλαγές όπως των Βαλμπουενά αλλά και Μαρσέλο (ναι και ο Βραζιλιάνος είχε 3-4 καίριες κινήσεις, όπως το διώξιμό του με ψαλιδάκι από το οποίο μετά προήλθε το κερδισμένο φάουλ του Βαλμπουενά). Του Βαλμπουενά που έκανε το φάουλ για να σκοράρει για το 1-2 ο Μπακαμπού. Και βέβαια ακόμα και του Χάμες Ροντρίγκες, παρότι έχασε το πέναλτι. Κράτησε μπάλα, έδωσε ασίστ και βοήθησε αρκετά. Για τον δε Μαρσέλο - που χρησιμοποιείται σε έναν ιδιαίτερο ρόλο, άλλοτε σαν χαφ και άλλοτε μπροστά από τον Ρέαμπτσιουκ - φαίνεται η προσπάθεια να μπει για τα καλά με την ομάδα και να εγκλιμαστεί αλλά θέλει χρόνο ακόμα. Ο Χάμες δείχνει πιο έτοιμος σε αυτή τη φάση.

Με τρία γκολ σε δύο ματς ο Μπακαμπού παραμένει ο τοπ επιθετικός του και η αξία του διπλού

Με τον Ατρόμητο ο Μπακαμπού είχε 7 τελικές με 2 γκολ. Απέναντι στον ΟΦΗ που είχε πάντως μεγάλες χαμένες φάσεις τη βελτίωσε αυτήν του την επίδοση. Είχε 1 γκολ σε μόλις 3 τελικές! Ο έμπειρος φορ παραμένει αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος επιθετικός του Ολυμπιακού και μία επιλογή που πιστώνεται στον Μίτσελ (στο ότι τον καθιερώνει ως βασικό και τον στηρίζει), όπως βέβαια χρεώνονται και οι όποιες λανθασμένες επιλογές στον Ισπανό τεχνικό.

ΜΠΑΚΑΜΠΟΥ1

Αυτό το 1-2 για τον Ολυμπιακό πάντως έχει πολύ μεγάλη αξία. Μεγαλύτερη από την επικράτηση από τον Ατρόμητο. Είναι σαν κάτι παραπάνω από ένα διπλό αυτήν τη χρονική περίοδο. Ένα αποτέλεσμα που ήθελε πάση θυσία για να πάρει μία αγωνιστική και ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια καθώς την Πέμπτη έχει Καραμπάγκ εκτός και μετά τη Δευτέρα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Άρα άλλα περιθώρια δεν υπήρχαν.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.