Παναθηναϊκός: Η στιγμή που ο Αϊτόρ... ενσαρκώνει την νοοτροπία του Γιοβάνοβιτς (pics)

Παναθηναϊκός: Η στιγμή που ο Αϊτόρ... ενσαρκώνει την νοοτροπία του Γιοβάνοβιτς (pics)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Η στιγμή που ο Αϊτόρ... ενσαρκώνει την νοοτροπία του Γιοβάνοβιτς (pics)

bet365

Μία φάση, μία συμπεριφορά, μία αμυντική ενέργεια του Αϊτόρ που αποτελεί το παράδειγμα της νοοτροπίας που έχει δώσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον δικό του Παναθηναϊκό αλλά που αποδεικνύει παράλληλα ότι ο Ισπανός εξτρέμ δεν είμαι μόνο γκολ και ασίστ.

Γκολ; Ναι. Κατά ρυπάς. Ασίστ; Φυσικά. Είναι μόνο αυτά ο Αϊτόρ που οδηγεί τον Παναθηναϊκό από την μία νίκη στην άλλη; Κατηγορηματικά όχι. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είναι ένας εξτρέμ που συμμετέχει σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού, δεν «κλέβει» αμυντικά και όπως και ο Σεμπάστιαν Παλάσιος βοηθούν τα μέγιστα στο ανασταλτικό κομμάτι. Η τακτική του παιδεία βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο και υπάρχει μια φάση στο ντέρμπι της Τούμπας, στην οποία ενσαρκώνει στον απόλυτο βαθμό την νοοτροπία με την οποία έχει μπολιάσει τον δικό του Παναθηναϊκό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Όλες οι ομάδες του Σέρβου τεχνικού στην ακμή τους, παρουσίαζαν μία ενδεκάδα που ήταν έτοιμη να... πεθάνει μέσα στο γήπεδο, αποτελούνταν από έντεκα «μαχητές» ανεξάρτητα από την θέση, την ατομική ποιότητα, το βιογραφικό. Για να είσαι ποδοσφαιριστής σε σύνολο του Γιοβάνοβιτς θα πρέπει η ομάδα να είναι πάνω από όλα, θα πρέπει ο ένας να θυσιάζεται για τον άλλον. Δεν υπάρχουν ημίμετρα και στον φετινό Παναθηναϊκό παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο ορατή κι αυτή η «μετατροπή» στο «τριφύλλι». Ο Αϊτόρ, λοιπόν, πέρα από τα... γνωστά, είναι και ένας «εργάτης» στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 13' του ντέρμπι της Τούμπας, ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει ένα κόρνερ από αριστερά. Ο Μπερνάρντ αναλαμβάνει την εκτέλεση, με τον Αϊτόρ να είναι έξω από την περιοχή για το «ριμπάουντ». Ο ΠΑΟΚ απομακρύνει ιδανικά, βγαίνει στην κόντρα και πιάνει σε ανισορροπία την άμυνα των «πρασίνων». Ποια είναι η αντίδραση του Αϊτόρ;

fff

Σπριντάρει, επιστρέφει άμεσα στην άμυνα και γίνεται στόπερ. Στο 1vs1 με τον Ντάντας έχει την οξυδέρκεια να μην πέσει άμεσα πάνω στον Πορτογάλο μέσο για να μην ανοίξει χώρο στον Ολιβέιρα που κινείται κάθετα ή στον Λύρατζη που μπαίνει από δεξιά. Δίνει χρόνο στους συμπαίκτες του να επιστρέψουν και Με την στάση του σώματος του... αναγκάζει τον παίκτη του «δικεφάλου» να εκτελέσει, απλώνει το πόδι του και κόβει την πορεία της μπάλας προς το τέρμα.

ffff

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα