Μάγκνουσον στο Gazzetta: «Ορκίστηκα στα παιδιά μου, είχε το σθένος ο διαιτητής να διορθώσει το λάθος του»

Μάγκνουσον στο Gazzetta: «Ορκίστηκα στα παιδιά μου, είχε το σθένος ο διαιτητής να διορθώσει το λάθος του»

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Μάγκνουσον στο Gazzetta: «Ορκίστηκα στα παιδιά μου, είχε το σθένος ο διαιτητής να διορθώσει το λάθος του»

bet365

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον μίλησε στο Gazzzetta για το μεγάλο «διπλό» του Παναθηναϊκού στη Τούμπα, την συνεργασία του με τον Μπαρτ Σένκεφελντ και την φάση με τον Κωνσταντέλια για την οποία ήταν σίγουρος εξαρχής και δικαιώθηκε από το VAR.

Επέστρεψε μετά από καιρό στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού κι έβαλε κι εκείνος το λιθαράκι του στο μεγάλο «διπλό» των «πρασίνων» μέσα στην Τούμπα. Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον μίλησε στο Gazzetta έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας και αναφέρθηκε στα όσα άλλαξε το «τριφύλλι» στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρει την νίκη. Παράλληλα αποκάλυψε όσα είπε στον διαιτητή του ντέρμπι, Ζουλιέν Βαινμπέργκερ, όταν ο Αυστριακός ρέφερι υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο φινάλε. Μάλιστα, ορκίστηκε στα παιδιά του, δείχνοντας το πόσο σίγουρος ήταν για την πραγματική εκδοχή της φάσης.

Έξι παιχνίδια, έξι νίκες. Σπουδαίο αποτέλεσμα απόψε στη Τούμπα...

«Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη για εμάς σε μία δύσκολη έδρα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα μας. Παίξαμε πολύ καλά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και πήραμε την νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε ένα ''φτηνό'' γκολ στον ΠΑΟΚ αλλά μετά την ανάπαυλα, παλέψαμε σαν ομάδα όπως κάνουμε από την αρχή της χρονιάς και στο τέλος τα καταφέραμε. Είμαστε αήττητοι και αυτός θα συνεχίσει να είναι ο στόχος μας σε κάθε παιχνίδι. Οι νίκες».

Τι άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο;

«Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, τους πιέσαμε περισσότερο και όταν κάναμε το 1-1 το παιχνίδι άλλαξε οριστικά. Βγάλαμε περισσότερη ενέργεια, πρεσάραμε ψηλότερα, τους δυσκολέψαμε πολύ και ήμασταν ανώτεροι, με αποτέλεσμα να πετύχουμε την ανατροπή. Στην ανάπαυλα ο προπονητής μας έδωσε αυτό που είχαμε ανάγκη, πάντα μας ωθεί προς το καλύτερο, μας έκανε να το πιστέψουμε και το δείξαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Μετά τις 11 Αυγούστου έπαιξες και πάλι με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Πως ήταν η συνεργασία σας;

«Είχαμε πολύ καλή συνεργασία, είμαστε φίλοι έξω από το γήπεδο, μένουμε κοντά και ο ένας γνωρίζει τον άλλον. Νομίζω πως έχουμε μία εξαιρετική σύνδεση στον αγωνιστικό χώρο».

Είστε πρώτοι με μεγάλη διαφορά. Είναι ακόμη νωρίς αλλά ο κόσμος, ο Τύπος, όλοι μιλούν για το πρωτάθλημα. Σας βάζει έξτρα πίεση αυτό;

«Ήρεμα. Αυτό θα λέω. Ηρεμία. Καταλαβαίνω τον κόσμο, θέλουμε να τους δίνουμε χαρά, δίνουμε τα πάντα σε κάθε παιχνίδι για εκείνους, για να είναι χαρούμενοι. Στόχος μας είναι η νίκη σε όλα τα παιχνίδια. Ξέρω πως είναι όταν υπάρχουν απαιτήσεις και χάνεις και δεν μου αρέσει. Είμαστε χαρούμενοι για την νίκη, ο κόσμος είναι πάντα δίπλα μας και έτσι τους θέλουμε μέχρι το τέλος. Κοντά μας».

Στη φάση του πέναλτι ήσουν εξαρχής πολύ σίγουρος για την παράβαση που δεν υπήρχε και δικαιώθηκες από το VAR...

«Όταν τον είδα να δείχνει το πέναλτι του το είπα. Του είπα ''δεν είναι πέναλτι, πήγαινε δες το στο VAR''. Να φανταστείς του ορκίστηκα στα παιδιά μου ότι δεν είναι πέναλτι. Τόσο σίγουρος ήμουν. Δεν τον ακούμπησα καν. Ο διαιτητής είχε το σθένος να εξετάσει την φάση στο βίντεο και φυσικά το πήρε πίσω. Εγώ ήμουν πολύ ήρεμος γιατί ήμουν σίγουρος την ώρα που οι συμπαίκτες μου είχαν... τρελαθεί και με ρωτούσαν. Ήμουν απόλυτα σίγουρος».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.