ΠΑΟΚ: Δύσκολο να χάνεις ενώ είσαι καλύτερος…

ΠΑΟΚ: Δύσκολο να χάνεις ενώ είσαι καλύτερος…

ΠΑΟΚ: Δύσκολο να χάνεις ενώ είσαι καλύτερος…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού και το πώς κρίθηκε, μαζί με όσα έφερε την επόμενη μέρα για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε σε ένα ακόμη φετινό του παιχνίδι στο πρωτάθλημα να ΜΗΝ πάρει αυτό που δικαιούνταν βάσει απόδοσης και εμφάνισης, ειδικά απέναντι και σε όσα έκανε ο αντίπαλός του. Τα πέντε από τα έξι φετινά του σκορ στο πρωτάθλημα τον αδικούν. Το ίδιο και χθες. Έχασε όμως και αυτό είναι το δύσκολο…

Θυμάστε που από πολύ νωρίς φέτος έγραφα για τις δύσκολες Δευτέρες που θα έρθουν; Να, μία από αυτές, όπου πάνω από ΟΛΑ για τον ΠΑΟΚ θα μετρήσει ο τρόπος που θα διαχειριστεί την κατάσταση. Πώς και πώς περιμένουν όλοι οι αντίπαλοι του να επικρατήσει το γνωστό χάος που κυριαρχεί εδώ στις δύσκολες στιγμές…

Μέχρι τώρα στη σεζόν και στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ αδικούσε τον εαυτό του και δεν πιστώνονταν τα σκορ που δικαιούταν λόγω της απίστευτης αδυναμίας του στο σκοράρισμα. Χθες, κατά την άποψή μου, ο ΠΑΟΚ έχασε από την άμυνά του. Και έχασε με πολύ ανόητο τρόπο που δύσκολα χωνεύεται.

Ο Παναθηναϊκός είναι αντικειμενικά μέχρι τώρα η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα. Χθες όμως δεν ήταν ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο! Και όχι μόνο αυτό. Κέρδισε το ματς με ένα καλό τέταρτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο οποίο τι έκανε; Αποδεχόμενος την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ στο ορθολογικό-συνδυαστικό παιχνίδι όπως αυτή παρουσιάστηκε και αποδείχθηκε στο πρώτο μέρος, άλλαξε τακτική και πήγε στο άμεσο ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός, ο καλύτερος του πρωταθλήματος και υποψήφιος πρωταθλητής, αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσει αποτέλεσμα ήταν να κάνει το… εύκολο. Άρχισε να παίζει άμεσα. Η μπάλα έφευγε συνεχώς και πάντα και μόνιμα από την άμυνα απευθείας στην επίθεση! ΜΟΝΟ με μεγάλες μπαλιές κατάφερε ο Παναθηναϊκός να απειλήσει τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο καλό του ημίχρονο. Και μόνο δύο φορές! Και όμως έτσι, έβαλε δύο γκολ και κέρδισε!

Δηλαδή το να βάλεις τον Αϊτόρ να τρέχει στην πλάτη του Βιεϊρίνια και του Νάσμπεργκ και να τον ψάχνεις με 50αρες μπαλιές, χρειάζεσαι προπονητή για να το κάνεις; Και όμως, μπορεί και να έγινε συνειδητά επειδή το κάνουν και άλλες ομάδες στον ΠΑΟΚ. Το έκαναν και χθες συνέχεια και συνέχεια. Δύο φορές τους βγήκε (σε σύνολο 15 προσπαθειών) και πήραν το ματς!

Στα ίσια, όταν παίχτηκε κανονικό ποδόσφαιρο ομάδων που διεκδικούν πρώτες θέσεις, ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς ανώτερος. Το αποδεικνύουν όλα τα δεδομένα, η εικόνα και τα νούμερα. Με ορθολογικό τρόπο έβγαλε τις φάσεις του, δεν απειλούνταν ιδιαίτερα και στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ πιο ομάδα, που επιτέλους είχε και κανονικό φορ. Εδώ επάνω να θυμίσω ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τον Ολιβέιρα και στο κακό του διάστημα, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Το ματς ο ΠΑΟΚ δεν το έχασε επειδή μετά το 60΄ τον Πορτογάλο τον άλλαξε ο Μπίσεσβαρ και ενώ η ζημιά με το σοκ του 1-1 είχε ήδη γίνει. Αλλά θα πάμε και σε αυτή την επιλογή που κανείς δεν ξέρει τι θα έφερνε αν έμπαινε ο Γκορτετζιάνι με πέντε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Για να κλείνουμε με τον Παναθηναϊκό; Έχει σημασία ποιον τρόπο βρήκε για να κερδίσει όντας σαφώς χειρότερος του ΠΑΟΚ; Όχι… Για τον ΠΑΟΚ όμως έχει μεγάλη αξία να αναλυθεί πώς έχασε και πάλι ένα ματς που ήταν ανώτερος και δικαιούνταν (από όποια πλευρά και αν το δεις) ένα καλύτερο αποτέλεσμα…

Στο πρώτο μέρος λοιπόν ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός, ενώ στο δεύτερο και στο ξεκίνημα εκτίθεται με τον πιο… παιδικό τρόπο που τον εκθέτουν συχνά οι αντίπαλοι. Εκεί σοκάρεται μια και η ομάδα δεν έχει ακόμη το μέταλλο και την αυτοπεποίθηση που απαιτείται, τομέας στον οποίο πλεονεκτεί ο Παναθηναϊκός όπως φάνηκε και με την ΑΕΚ. Το 1-2 γίνεται από πολλά λάθη μαζί, έπειτα από ένα ακόμη γέμισμα και στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ δημιουργεί και πάλι, αλλά χάνει τις καλές του φάσεις με Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί

Έχασε όμως ο ΠΑΟΚ και αυτό είναι το δύσκολο! Αποδείχθηκε στο τέλος από τις αποδοκιμασίες ενός κομματιού της εξέδρας.

Εκεί επάνω ο Λουτσέσκου έχει άδικο! Δεν γίνεται να ζητάει από όλους καθαρό μυαλό και εκείνος να αντιδρά με χειρονομίες, όσο και αν υποστηρίζει ότι κάποιος τον έφτυσε.

Εκεί που έχει δίκιο ο Ρουμάνος είναι στο ότι η νέα ομάδα βγάζει τη δουλειά της και προοδεύει όπως φαίνεται σε ΚΑΘΕ παιχνίδι και παρά το ότι το αποτέλεσμα δεν έρχεται αφού έτσι είναι το ποδόσφαιρο, εκείνος δεν γίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο και αν αποδοκιμάζεται-καθυβρίζεται επειδή ο ΠΑΟΚ έχει 1/15 τελικές για παράδειγμα.

Ο ΠΑΟΚ με τις αλλαγές που αποφάσισε, με τους στόχους υπεραξίας που έθεσε και την ανάδειξη νεαρών παικτών, βρίσκεται σε ένα δρόμο και προσπαθεί να προοδεύσει κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Κάτι καταφέρνει για όσους θέλουν να δουν. Ο μόνος σίγουρος τρόπος να αποτύχει το πλάνο είναι να ΜΗΝ στηριχθεί και να… σκορπίσει. Να πάει σε κάτι άλλο. Φυσικά και μπορεί να αποτύχει ακόμη και με τον Λουτσέσκου που κάθε χρόνο παίρνει το καλύτερο και πάντα εξελίσσει την ομάδα του! Μπορεί να αποτύχει αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται 30 τελικές να βάλει ένα γκολ ή αν ο αντίπαλος τα καταφέρνει πάντα στη δική του πρώτη ευκαιρία. Όλα γίνονται… Τώρα όμως στα δύσκολα ο ΠΑΟΚ οφείλει να στηρίξει την ομάδα που δουλεύει και εξελίσσεται. Να την στηρίξει ουσιαστικά και επικοινωνιακά. Ο Γιώργος Σαββίδης χθες προς αυτή την κατεύθυνση ενήργησε επιστρέφοντας στο γήπεδο για να μιλήσει με τον εκνευρισμένο προπονητή.

* Ο Βιεϊρίνια παίζει αριστερά με τον προπονητή να αποφασίζει ότι κάτι θα κερδίσει και κάτι θα χάσει από την παρουσία. Ίσως ο Λουτσέσκου να είναι ανόητος, να έχει άλλον καλύτερο αυτή τη δεδομένη στιγμή και για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο να επιμένει στον Πορτογάλο που αλήθεια είναι ότι αμυντικά «σημαδεύεται» από τους αντιπάλους και ειδικά στο ανοικτό γήπεδο. Όπως και αν είναι όταν ένα πρόβλημα εμφανίζεται ξανά και ξανά πρέπει να αντιμετωπίζεται.

* Καμία κουβέντα και πάλι για τον διαιτητή από πλευράς ΠΑΟΚ! Ο Κωνσταντέλιας «τσίμπησε» την μπάλα στο τέλος και ο Ισλανδός του Παναθηναϊκού κλωτσάει… αέρα; Τον παίκτη; Λίγο; Πολύ; Πουθενά δεν αποδεικνύεται; Αυτό φαίνεται και από το ότι ο διαιτητής δεν βγάζει κίτρινη για θέατρο στον παίκτη του ΠΑΟΚ! Αν ήταν σίγουρος θα τιμωρούσε τον Κωνσταντέλια με κίτρινη για θέατρο. Δεν ήταν όμως κι άκουσε τον VAR με την αμφισβήτηση μα πηγαίνει υπέρ του Παναθηναϊκού, κάτι που έγινε και πέρσι σε ματς των ομάδων με εκείνον τον…πολυπρόσωπο Ισπανό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.